Reklama

Reklama

Zabijakov osobný strážca 2

  • Česko Zabijákova žena & bodyguard (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Spolupráca so zabijakom Kincaidom z predchádzajúceho dielu zanechala na bodygardovi Bryceovi trvalé stopy. Jeho terapeutka mu preto nariadi na čas prísny zákaz používania zbraní a povinný oddych od práce ochrankára. Michael si však zaslúženú dovolenku dlho neužije. Na scénu totiž prichádza zabijakova žena, neslávne známa medzinárodná podvodníčka Sonia Kincaidová, ktorá je ešte drsnejšia, akčnejšia a zábavnejšia ako jej manžel a pre telesného strážcu má pripravenú novú nebezpečnú úlohu. Namiesto pokojného relaxu pri mori čaká na Michaela bláznivý road trip plný automobilových naháňačiek, výbušnín, barových bitiek, ruských gangstrov a talianskej mafie, ktorá je schopná všetkého. To je však ešte len začiatok. „Ostrá trojka“ sa postupne zaplieta do svetového sprisahania, za ktorým stojí psychopatický miliardár s tvárou Antonia Banderasa. Takúto dovolenku by asi žiadny terapeut neschválil… (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (256)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Nemôžem dať vyššie. Hoci akčné scény to má slušné a v poslednej tretine funguje aj humor. Lenže mám pocit, že toto bolo len účelovo vytvorené čudo, ktorého hlavnou devízou bolo natočiť známych hercov v pekných lokáciách. Charaktery sú nulové. Ich vývin smiešny. A motivácie ako vycucané z prstu nejakého primitívneho a nenápaditého scenáristu. Veci ako čierny otec, strach z gelata, alebo neustále odchádzanie a vracanie sa, začne byť po nejakom čase známkou nie len zlého vkusu, ale aj scenáristickej bezradnosti. Pričom keby si dali trošku námahy a snažili sa to hrať na ten buddy film s reálnym záporákom a trochou realistickosti mohlo by sa jednať o chuťovku. Toto je len výplach so známymi menami, pri ktorých zamrzí, že tu vôbec sú. Bayova spolupráca s Reynoldsom fungovala v mnohých veciach o dve triedy lepšie. Toto boli 2 hodiny zabitého času. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Bílý nekňubovitý Frank Farmer, černá Rachel, která nezpívá, kurvuje a je nájemný vrah s větrem v kulkách a mezi nimi mexická nárazníková zóna s prázdným lůnem. Vzhledem k úspěchu se to trio muselo objevit rychle a tak se i stalo. Samotný film je tak dynamický, že nevím, jestli scény byly rychleji zahrány, nebo napsány, ale výstupem z evropského výletu je spíš uřvané trapno než třeskutá zábava. Možná by byly fajn legrační momenty z natáčení, které se dávají k závěrečným titulkům, ale tady na ně nedošlo.. V rámci popkulturních odkazů nutno podotknout, že Reynolds má stejně bohatý mimický rejstřík jako hlavní „postava“ Dupieuxovy Gumy.. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Dúfam, že sú Garry a Johan v poriadku.“ Musím dať 4*. Už dávno som nevidel film s tak závratným tempom. Zabijakov osobný strážca 2 sa ani na chvíľu nezastaví a to ani v scénach, o ktorých si myslíte, že budú lážo-plážo. Salma Hayek je v absolútnom vytržení a na niekoho asi určite bude pôsobiť iritujúco, ale mňa jej naspeedovaná, z reťaze utrhnutá Sonia bavila. Rýchli a zbesilí sú však aj ostatní. Ryan Reynolds a Samuel L. Jackson medzi sebou majú oveľa lepšiu chémiu, než v jednotke, akcia je dobrá, soundtrack takisto, Antonio Banderas v úlohe hlavného záporáka znesiteľnejší, než som si myslel a s postavou Morgana Freemana je narábané tak strašne divne, až je to svojím uleteným spôsobom cool. Poteší tiež rozumná minutáž, takže snímka nemá kedy nudiť, jedna exotická destinácia strieda druhú a ako bonus Frank Grillo, ktorý je taký dobrý, že si vie ako herec poradiť aj s tak štandardnou, v podstate „nijakou“ rolou. Ako bonus tona hlášok („Je taký krehký“; „Vždy mával mladé ženy okolo tridsiatky, nikdy nie takéto staré.“; „Cez palubu? Skoroklasika.“). Miestami som až neveril tomu, čo scenárista napísal. Najabsurdnejšie sú asi vážne mienené okamihy, ktorých nie je síce veľa, ale nejaké tu sú a v porovnaní s bláznivým zvyškom pôsobia totálne... absurdne (zmrzlina). Koncový zvrat je šokujúci a poteší zábavná potitulková scéna. Opätovne sa mi potvrdilo, že najlepší humor je ten robený s vážnou tvárou; pozerať sa na čoraz zúboženejšieho Reynoldsa (najmä keď musí byť svedkom divokých sexuálnych eskapád dvojice, ktorej robí chtiac nechtiac spoločnosť) je na nezaplatenie. ()

verbal 

všetky recenzie používateľa

Dokonalá ukázka kreativního posunu. Směr prdel. Je až neuvěřitelné, že to má stejného scénáristu. Asi začal fetovat. Tam, kde byla jednička uvolněná, cílevědomá, svěží, vtipná a solidně nahláškovaná akční kokotmédie s charizmatickým záporákem Gerym à la libovolná Smrtonosná smrt, která pobavila i nejednoho upjatého morouse, je dvojka strnulá, bezradná, vyčpělá, trapná a uboze odvarová akční lobotomie s přitepleným Banderasem à la libovolný Austin Dement, která nepochybně roztáhne od ucha k uchu rozštěp nejednoho slaboduchého smíška. Tohle už neumatkojeboval ani tradičně přirozeně frivolní strýček Džexn a za urputně přehrávající paní Hájkovou, které bych se ani v jejích sto letech nestyděl vycákat na kozy, jsem se upřímně styděl. ()

Lima 

všetky recenzie používateľa

Slovní humor chvílema až dost křečovitý, ale jinak to bylo příjemně nekorektní, s bezvadně odvázanou Salmou Hayek. Nerad používám klišé, že si to jako někdo „užil“, ale v jejím případě to fakt platí a ta si svůj part musela vychutnat neuvěřitelně. Asi se museli při jejích výstupech bavit i chlapci a děvčata za kamerou na place, včetně klapky, jinak to nevidím. A navíc v případě Salmy je zde jasný důkaz, že žena po padesátce může vypadat pěkně i bez použití odporných plastik (hollywoodské princezny že pozdravují). ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (14)

  • Tržby ze severoamerických kin dosáhly 38 milionů amerických dolarů, z celosvětových 70,1 mil. (NIRO)
  • V jedné scéně můžeme vidět, jak Michael Bryce (Ryan Reynolds) zneškodní nepřítele lahví ginu Aviation. Jedná se o skutečnou značku, kterou vlastní právě Reynolds. (rudicz)

Súvisiace novinky

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (viac)

Reklama

Reklama