Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(6)

Centrom príbehu je rodina Lyonsových z anglického Manchestru. Tvoria ju štyria dospelí súrodenci. Najstaršia Edith je politickou aktivistkou, ktorá pôsobí po celom svete. Mladší Steven, je finančný poradca a žije usporiadaný život so svojou ženou a dvomi dcérami. Danny je stavebným inžinierom a najmladšia Rosie slobodnou matkou, ktorá berie život tak ako príde. Ich stará mama, Muriel, je osobou, ktorá ich spája a jej priestranný dom je styčným bodom, v ktorom sa všetci stretávajú. Niektorí viac, niektorí menej, ale zídu sa tam aspoň raz za rok, osláviť Murieline narodeniny. Dej sa začína v roku 2019, narodením Rosieho syna Lincolna a od tej chvíle sa rozbieha veľmi rýchlym tempom až do roku 2034, kedy končí. Za ten čas sledujeme, ako sa rodina v priebehu pätnástich rokov mení. Vidíme najmä, aký dopad má na nich spoločenský, politický i ekonomický vývoj vo svete a tiež neúprosne rýchla technologická evolúcia, aj globálna ekologická kríza. Napriek značným zvratom, ktorými svet prechádza, rodine neostáva nič iné, len sa neustále prispôsobovať zmenám, ktoré ich ovplyvňujú. Komfort a hlavné útočisko nachádzajú u Muriel, kde aj napriek turbulentným časom, rodinným rozkolom i svetonázorovým nezhodám, dokážu držať spolu. Učia sa navzájom sa tolerovať a pomáhajú si prežívať dobré, horšie, aj tie najhoršie časy.  Na prvý pohľad sa zdá, že nie je v silách obyčajnej rodiny Lyonsových prispieť k tomu, aby zvrátili zlý vývin udalostí, avšak možno opak bude pravdou ... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (99)

Xicht0r 

všetky recenzie používateľa

Z prvních 2-3 dílů jsem cítil apokalyptický vibrace, který působily vcelku reálně, ale pak se to nějak zvrhne do zrychlenýho vztahovýho drama s trochou předvídání budoucích problémů a ke konci už je to jen trapný béčko s divným "happyendem". Trochu jsem se cukal při konstatovaní o běžné britské rodince procházející dějinými událostmi. Chápal jsem že je potřeba smrsknout britskou populaci a její problémy do jedné rodiny, ale stejně gay, lesba aktivistka, kripl matka samoživitelka a jeden podvádějící heterosexuál...ublížení uprchlící, ruský hackaři, vyhrožující "ekoteroristi", hromada homosexu, evil Trump, transexuální dítě a ženy bojovnice za spravedlnost...multikulti pro-všchno agenda tam je a bylo mi z ní trochu blivno. ()

Skeksis 

všetky recenzie používateľa

Piate cez deviate, prekombinovaná stupidita, ktorá ma ničím nezaujala. Máme tam černochov, gayov, lesby, prisťahovalcov a kripla, ktorí boli všetci vykreslení v dobrom svetle, aby sme náhodou neboli homofóbni a xenofóbni rasisti. Bola to skrátka trápna blbosť. A to na konci s prenosom duše pomocou zaznamenania spomienok  - z tej patetickosti a dlhej stopáže sa mi chcelo zvracať. Navyše tá téma bola už dávno predtým použitá v Black Mirror už neviem v akej časti. Dobrí herci, to je všetko. Radšej mohli mrhať talentom na čosi iné. ()

Reklama

Kmotr76 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Skvělý, slibný nápad, bohužel v béčkovém provedení. Nesympatické "toporné" postavy (které musí v rámci jedné rodiny zastupovat snad všechny menšiny), zabředání do rodinných konfliktů na úkor vykreslování temné budoucnosti a vlastně i nepropracovanost a divná umělost dystopického světa - kvůli tomu všemu pro měl byl seriál čím dál tím nesnesitelnější. Těžko uvěřitelný konec už byl jen posledním hřebíkem do rakve. Už po x-té mě mrzí, že počin nezůstal u své minimaličnosti a rozkročil se do příliš mnoha směrů. ()

matolas 

všetky recenzie používateľa

Pochybujem, že tento rok vznikne lepší seriál. Všetky trópy, ktoré mi pri RTD scenároch liezli v DW na nervy sa tu hodia ako riť na šerbeľ. RTD dokázal zhmotniť súčasné obavy mnohých z nás a ešte stále sa na budúcnosť pozerať ako tak pozitívne. Takisto perfektná práca s charaktermi, s každým jedným. Radosť pozerať. Záver prvého, štvrtého a posledného dielu so mnou zostanú ešte dlho. ()

klukluka 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Rodinné problémy, londýnské problémy, britské problémy a globální problémy. To je žebříček priorit od těch nejdůležitějších po ty nejméně závažné. Fakt, že roztál severní pól, se tu na ploše šesti dílů dvakrát letmo zmíní. Asi o nic nejde, když mají hlavní aktéři dál potřebu řešit zejména vztahy, práci, děti, moderní technologie a bydlení... Pokud je zajímá nějaké politické téma, pak je to migrace. Migrace po Brexitu. Uprchlíci a sexuální menšiny. To je nadstavba, díky které si Roky a roky nespletete s telenovelou. O moc víc už toho tady ale není. ()

Galéria (155)

Zaujímavosti (1)

  • V jednej z epizód spravili tvorcovia zo Slovákov kšeftárov s orgánmi a nelegálnymi biotechnologickými zákrokmi. (krasomama)

Súvisiace novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (viac)

Reklama

Reklama