Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tony sa po piatich rokoch vracia z väzenia a podrobne plánuje poslednú veľkú lúpež. Samotné vylúpenie klenotníctva prebehne podľa jeho plánu, ale vtedy do hry vstúpi znepriatelený gang, ktorý sa všetkými prostriedkami snaží Tonyho lup ukradnúť. Rozpúta sa neúprosná vojna gangov. (STV)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (114)

Dale 

všetky recenzie používateľa

Atmosféra filmu je výborná, rovnako aj herci, no kazili mi to niektoré drobnosti, ako prestrelky - chytenie za hruď a teatrálna vývrtka (ale v tej dobe sa tak točilo) alebo striekanie has. prístrojom do alarmu (tá pena by cez tie malé medzery neprešla). Ani samotný príbeh nie je nejaký extra, síce drsný o drsných chlapoch, ale dosť predvídateľný. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Ryfyfy /po nasom Rvacka mezi Muzi/ je genialny film -noir ktory nijako nezaostava za najlepsimi noirmi US proveniencie. Uvod -asi tak 30 az 40 minut je pomalsi, ale rozhodne nie ospaly, divakovi vsak rtreba trpezlivost. A nasleduje vykradacka bez hudby a bez slov - teda tak kvalitnu filmarinu som uz dlho nevidel. Potom atmosfera sa v tomto noir filme da doslova krajat nozom, genialne je temne nasvietenie a potemnela atmosfera celeho filmu. Obdivuhodne su vsak aj herecke vykony od Jeana Servaisa, Roberta Hosseina a Roberta Manuela. Dialogy su prepracovane a maximalne lahodiace, vatovo plane plkani bolo nemilosrdne zlikvidovane na minimum, ak vobec dostalo tuna sancu. Teda dost casto sa stretavam v noir filmoch - napriklad The Scarlet Street 1945 - s vatovo planymi plkmi, ktore sa nedaju pocuvat. Tuna konecne nic take nehrozilo. Rezia je vycibrena, atmosfera na urovni, dialogy, nepredvidatelne charaktery a zo zenskych sala vasen. Presne o tomto je film - noir a presne taketo noiry mylujem : 100 % ()

Reklama

kinderman 

všetky recenzie používateľa

Ze zlodějského filmu popisujícího s klinickou přesností loupež šperků (včetně dvacetiminutové bezeslovné sekvence vlastní akce) se snímek ve druhé polovině překlopí do drsného gangsterského dramatu. Skvěle vysoustružený scénář, hutná atmosféra, přesvědčivé herecké výkony, suverénní režie= (nejen) francouzská klasika. ()

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Rvačku mezi muži poněkud sráží dva zádrhely. První "heistová" polovina zestárla podstatně více než ta druhá "kdo seje vítr, sklízí bouři". A poté že jde do značné míry o snímek oněch dvou slovutných němých scén (loupež a finální jízda Paříží), které z toho chtě nechtě ční a poněkud nešťastně strhávají pozornost na sebe. ()

Xeelee 

všetky recenzie používateľa

A dál? Pochcípáte všichni, jeden po druhým. Celá ta vaše partička! Vykrádačka klenotnictví je pro mě jednou z nejlepších scén, jaké kdy byly natočeny. Celým filmem se prolíná ponurá atmosféra a napětí, které vás místy donutí nedýchat. Dostat se pomocí výkružníku do sejfu přímo v klenotnictví byl naprosto dokonalý a odvážný nápad. Kolik lidí by na to přišlo a mělo nervy to provést? ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (40)

  • Mexické úřady film stáhly z kin, když se objevila spousta loupeží spáchaných stejnou metodou, která se objevila ve filmu. (Kulmon)
  • V roku 1956 bol film distribuovaný v USA, najprv s titulkami, neskôr nadabovaný pod názvom Rififi... Means Trouble! Kvôli výhradám katolíckej Ligy slušnosti boli urobené tri úpravy v stopáži a pridaný biblický citát v úvode. (Biopler)
  • Paralely k zrovnávaniu s dielom Asfaltová džungle (1950) sa natískajú aj skrz postavu Joa (Carl Möhner), ktorého správanie je podobne ako u Dixa motivované „americkým snom“ po lepších zajtrajškoch. Jo vyrastal v skromných pomeroch, a preto najviac túži, aby svojmu synovi mohol dať všetko, o čo jeho detstvo bolo ukrátené. Dixovo súznenie s Docem, spolu s ich vzájomným rešpektom, zodpovedá otcovsko-synovskej väzbe medzi Tonym (Jean Servais) a Joom. Taktiež Cesarova (Jules Dassin) sebadeštruktívna slabosť pre ženy je badateľná i pre postavy Doca a Emmericha, ktorí však majú slabosť na mladé dievčatá. (Biopler)

Súvisiace novinky

Noir Film Festival 2015 startuje již 20. 8.!

Noir Film Festival 2015 startuje již 20. 8.!

11.08.2015

4 dny, 5 míst, 47 projekcí... Unikátní přehlídka filmů noir na hradě Křivoklát se blíží mílovými kroky! Třetí ročník festivalu, věnující se širšímu pojetí noirového fenoménu, startuje ve čtvrtek 20.… (viac)

Al Pacino zlodejom šperkov

Al Pacino zlodejom šperkov

19.08.2005

Režisér Harold Becker si v pripravovanom kriminálnom thrilleri RIFIFI potretíkrát zopakuje spoluprácu s Al Pacinom (na obr.). Pôjde o remake francúzskej noir klasiky z roku 1955 o zlodejovi šperkov,… (viac)

Reklama

Reklama