Reklama

Reklama

VOD (1)

Ove je tvrdohlavý a večne sa sťažujúci mrzutý muž, ktorý pohŕda všetkými okolo neho a dáva im to aj zreteľne najavo. Bývalý predseda družstva vlastníkov, ktorému nedávno zomrela milovaná manželka Sonja, teraz terorizuje susedov ako samozvaný strážca poriadku. Zvrat v jeho životnej rutine nastáva s príchodom jeho nových susedov, mladej pakistanskej rodiny, ktorých životný štýl sa mu najskôr prieči. Keď omylom nabúrajú autom do Oveho poštovej schránky, spustia tým reťaz nečakaných udalostí. (ASFK)

(viac)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (289)

Lucjen 

všetky recenzie používateľa

Prvá polovica filmu silne zaváňa, až smrdí storočným starčekom (ehm, týmto). Fajn, nie len prvá polovica. Formou je trochu vykradnutá aj tá druhá. No Ove je oproti Allanovi Karlssonovi uveriteľnejší, jednoduchší a oveľa viac sa mi trafil do vkusu aj humorom (už dlho ma nepobavilo niečo tak ako scéna Saab vs Volvo). Rodinka imigrantov je roztomilá, obzvlášť dve malé dievčatká. Dialógy aj scény kĺžu na hrane prehnanej sentimentálnosti, ale sakra, no a čo? Sem-tam každý potrebujeme nejaký pozitívny film a Ove popritom zvláda zahrať aj na vážnu strunu, práve tak akurát. To nie je tak ľahké, ako sa môže zdať. Výborne vykradnutý kúsok. Tie štyri hviezdy nájdem. ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Skandinávská komedie, u které jsem občas nevěděl, jestli se mám smát, nebo mi má být hlavní postavy líto. Možná už je to nový svébytný severský žánr, ale tahle komedie o jednom nepříjemném bručounovi, který by rád jen odešel z tohoto světa, ale zoufale se mu to nedaří, je po čertech dobře natočená (90%). ()

Reklama

ibeh 

všetky recenzie používateľa

Opravdu velké zklamání. Nechápu zdejší vysoké hodnocení. Od seveřanů jsem zvyklá na daleko větší jízdu, pořádný černý humor nebo bláznivé situace. Tohle byl vlídný humor až moc, socialistický čajíček, realita s růžovými brýlemi. Lidskost beru, ale v jiném podání. Strašně předvídatelná vyprávěnka. Nemám ráda polopatické filmy. Docela mi zatrnulo, když mi začalo připadat, že vidím naivitu 50. let. Švédové se opravdu na severu vymykají. Škoda. Hvězdu navíc dávám za herectví Rolfa. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

další dvod proč i nadále milovat severskou tvorbu...příběh hodně připomíná Stoletého staříka,jen bez věcí hnaných do absurdna a s notnou dávkou dramatu a tragédie.Přesto všechno ale nepůsobí Ove slzopudně a prvoplánově a jediným důvodem proč nedat plný počet je zdlouhavost v jedné pasáži.Jinak bych asi neměl moc co vytknout a teď si půjdu sehnat knížku...80% ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Pekné, naozaj pekné. Dojemný film, ktorý dokáže "chytiť za srdce" a určite nie som jediný, ktorý si k mrzutému Ovemu tiež napokon našiel cestu. Mrzutý a nahnevaný na celý svet predsa nebol napokon len tak prenič-zanič, ako sme sa neskôr dozvedeli pomocou Oveho spomienok plných rôznych pádov, sklamaní a strát. Práve tento retrospektívny koncept sa mi veľmi pozdával. Zároveň film nie je typickým príbehom plným pátosu, ale zároveň v ňom nájdeme aj množstvo spontánnych scén so svojským severským humorom. Veľmi pekný film, a vo svojej podstate aj pozitívny (hoci s tragickými výkyvmi). ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (9)

  • Představiteli hlavní postavy Rolfu Lassgårdovi bylo na začátku natáčení stejně, jako postavě Ova, kterou hrál, tedy 59 let. (orkadimenza)
  • Oveho domek se nachází na adrese Bergkullevägen 160, Trollhättan, asi 70 km severně od Göteborgu. Hřbitov s náhrobkem Sonji se jmenuje Norra kyrkogården (Severní hřbitov) a je ve městě Uddevalla, konkrétně Kyrkogårdsgatan 19. (ČSFD)
  • Ve filmu byly použity dvě různé kočky plemena Ragdoll, jenž je druhá největší na světě, Magic a Orlando. Během castingu byl Magic vybrán kvůli jeho dodržování, zvědavosti a kvůli tomu, že se nikdy nemohl polekat. Orlando byl záskok používaný pro scény, kdy se od kočky vyžadovalo, aby zůstala na místě. Obě kočky se narodily v Polsku. (Trajektt)

Súvisiace novinky

Tom Hanks a švédský hit

Tom Hanks a švédský hit

22.09.2017

Hollywood momentálně neblázní jen po superhrdinech, ale i po předělávkách výrazných evropských filmů. Remake Nedotknutelných s Bryanem Cranstonem už je natočený, Jack Nicholson si zahraje v novém… (viac)

Severský filmový podzim zahájí Muž jménem Ove

Severský filmový podzim zahájí Muž jménem Ove

03.11.2016

Severský filmový klub přináší tradiční přehlídku severské filmové kinematografie již po sedmé. Uvedeny budou filmové novinky, méně známe snímky staršího data výroby a na přání diváků i vybrané tituly… (viac)

Reklama

Reklama