Reklama

Reklama

Čierne Vianoce

  • Česko Černé Vánoce (viac)
Trailer 1

Študentka Riley (Imogen Poots) je po zľahka traumatickom zážitku zo stretnutia s opačným pohlavím vysadená na všetkých chlapov. Jej spolubývajúce na internáte ju v tom mohutne podporujú, veď od čoho iného sú tu kamarátky ? Všetky sa tešia, ako si užijú vianočné sviatky v prázdnom  vysokoškolskom internáte, z ktorého väčšina študentov odišla tráviť sviatky so svojimi rodinami. Dokonalú idylu plnú snehu a blikajúcich svetiel naruší séria textových správ, ktoré im začnú chodiť na mobily. Následne jedna z nich zmizne a ďalšiu zavraždí maskovaný útočník. Než si Reily a ostatné dievčatá uvedomia, že im všetkým ide o život, stratia akúkoľvek nádej na únik. Majú len dve možnosti – pasívne čakať, až si smrť príde aj pre ne, alebo sa postaviť na odpor. Kľúčová otázka znie, kto proti nim vlastne stojí, a či môžu veriť niektorému z kamarátov, ktorí im prišli na pomoc. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (85)

Eldrick 

všetky recenzie používateľa

2. remake nedoceněné klasiky se jen přiživuje na jménu původního filmu, s kterým má kromě názvu společného velmi málo. Odehrává se sice také o Vánocích v domě dívčího spolku, ale místo obscénních telefonátů se tu posílají trapné zprávy přes aplikaci na mobilu a místo slasheru se z toho nakonec vyklube feministická MeToo agitka na téma utlačovaných a údajně znásilňovaných žen, co bojují proti bratrstvu černé magie, což je vyloženě flusanec do tváře tvůrců originálu a je ostuda, že taková vykalkulovaná sračka vůbec nese název BLACK CHRISTMAS. Od odpadu to zachraňuje křivozubá Imogen Poots (nechápu, že ji ještě agent neobjednal na rovnátka) a starý známý Cary Elwes v roli profesora. ()

dubinak 

všetky recenzie používateľa

Tohle říkám o filmu málokdy, protože je to neuctivé a každá snaha a realizace něčeho takového jako je celovečerní film si zaslouží ocenit. Black Christmas je ale opravdu ultimátní scénaristická sračka, která jenom měla dostatek prostředků na to udělat si fajnovou propagaci a následně šupajdit do kin, kam na sebe na Vánoce nalákala stovky teenagerů. Ono to sice má pohledný kabátek v čele s Imogen Poots z vysokoškolského prostředí a plno moderních feministických přesvědčení, ale to neomlouvá nic na tom, že je to předvídatelné jak prase a ve finále zjistíte, že jste už všechno viděli v traileru od A do Z. Tam nebyla snad ani minuta, kdy bych v sobě měla kousek zájmu nebo zvědavosti. Tohle bylo vánoční utrpení. Troufám si říct, že menší sranec byly Černé Vánoce z roku 2006. ()

Reklama

Lucasion 

všetky recenzie používateľa

Žádné Černé Vánoce jsem neviděl. Takže tohle je můj první vstup do série. Nebudu lhát, skočilo mi to na Netflixu a tam hodnocení nevidím. Přitom první půlka mě neuvěřitelně bavila. Univerzita, temná historie, děsivé vraždy. Tohle má potenciál. Teda mělo... I v momentě, kdy je vrah v koleji, tak to vypadá pořád dobře. Pak se to zlomí a přichází nefalšované wtf momenty. Vrah je nadpřirozené monstrum a kult není kult, ale banda ublížených děcek. Jak proboha tak zajímavě a dobře rozjetý film může skončit v totálním blátě? No přesně takhle. Feministickou stránku věci kritizovat nechci. Chápu, že to někomu vadí, ale na tom bych se nepozastavoval. Horší je Avengers konec a naprosto komediální akční závěr. To snad nikdo nemohl myslet vážně. Nebo jo? (30 %) ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Celkom som očakával, že sa to bude niesť v duchu Čiernych Vianoc z roku 1974. Ale mal som tušenie, že to bude celkom niekde inde a tak som sa s pozretím moc neponáhľal. No, ale teraz prišiel ten čas a už aj banujem, že som s tým filmom nečakal ešte dlhšie. Bola to neskutočná nuda, nič sa tu nedialo a aj keď dialo, všetko bolo mimo zaber alebo hlúpo zosnímané. Dialógy trhali uši, zábavne to nebolo, ale veru trápne to bolo skoro stále. Krv tu bola tiež len sporadicky a sceny čo boli v origináli, na to sa tu nehrá. Žiadne tajomno či atmosféra sa tiež nekonala. A ta pointa o čiernej mágii bola husto hlúpa. Ale raz som sa aj tak z chuti zasmial a to pri scéne, keď dievčenské komando vtrhlo do kultu panskej jazdy, to bolo z celej trapošiny to najzábavnejšie, len je otázne, či to režisér myslel vážne alebo sa to malo brat tak ako to cele na konci vystrelilo. Nezáživný kúsok, ktorý už vidieť druhýkrát naozaj nechcem. Slabé 2*. ()

Miseet 

všetky recenzie používateľa

Začátek filmu, který byl umístěn do kampusu amerických sester a bratrů, vypadal docela přiměřeně nadějně. Člověk by si pomyslel, že to bude nějaká vyvražďovačka zlobivých holek. Ovšem od druhé půlky to sklouzlo někam, kdo ví kam, do brutálního feminismu a omagicovaného bratrstva. Wtf? To jako vážně někoho napadlo? Nevím, co se dělo v hlavě tvůrce, POZOR tvůrkyně - Ženy sobě. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (6)

  • Meno mačky patriacej dievčatám je Claudette, je to narážka na originál z roku 1974, kde sa v podobnej úlohe objavila mačka menom Claude. (beso74)
  • V úvodnej scéne sa na stole na chvíľku objaví soška jednorožca. Podobne tomu bolo aj v zvyšných dvoch filmoch tejto série. (beso74)
  • Film se natáčel na Novém Zélandu. (ČSFD)

Reklama

Reklama