Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózny absolvent práva prijme lukratívne miesto v renomovanej advokátskej firme. Čoskoro však zistí, že za jej honosnou fasádou sa skrýva organizovaný zločin. Kto sa mu vzoprie, je nemilosrdne odstránený a to platí aj pre samotných zamestnancov. (RTVS)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (296)

pakobylka 

všetky recenzie používateľa

"Firma" ... taková solidní, vstřícná, SOUDRŽNÁ, s atmosférou téměř rodinnou - versus Tom Cruise alias Mitch McDeere, kterého polapila. Mladý, sotva dostudovaný právník s velkými ambicemi, kterému se dosažený pozemský ráj poznenáhlu proměňuje v peklo ... taktéž pozemské, leč bez únikového východu. Co udělá, když vykoupení je víc než nejisté a jeho cena je neúměrně vysoká ? Nechá se rozdrtit soukolím, ve kterém se ocitl - nebo se pokusí hrát podle vlastních pravidel ? Jenomže riskuje tak jako tak - nejen profesní budoucnost, ale i svůj život. A co na to psané právo ? Sami uvidíte, jestli může stát na jeho straně - v příběhu, jehož zápletka svým šarmem dovedně zastíní a nenápadně odsune stranou všechny pochybnosti, které by snad mohly souviset s maličko nereálným náhledem na řešení problémů světa ... i advokátů, kteří ještě neztratili všechny iluze. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Dobré je, že Tom Cruise se může chlubit dobrými hereckými výkony již v útlém hereckém dětství. Sice je tu coby absolvent právní školy poměrně slušné ucho, ale nakonec mu ten nervy drásající podklad docela i věříte. Není to úplně top thrillerová záležitost, ale pokud máte chuť na něco devadesátkového a zároveň znáte filmy Sydneye Pollacka, tak Vás to neurazí. Jen se připravta na řádnou časovou délku. Dokáže místy dost pozlobit. ()

Reklama

kaposlav 

všetky recenzie používateľa

Pozrel som si z úvodu 40-50 minút, ale nebavilo ma to. Klasická najivná idylka, že po skončení školy má človek hneď prácu, barák, auto a papá v reštauráciach. Americký sen, ktorý osprostieva prisnených ľudí. Tento tip amerických filmov teda už moc nemusím. Radšej mám filmy z americkej reality, kde ľudia bývaju po kanáloch, v karavánoch, v stanových mestečkách, pod mostom, či v papierovej krabici a ako vyberajú odpadkové koše, kde šťastlivci hádžu svoj nadbytok. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

V dnešnej dobe by sa takýto snímok nedočkal podobného komerčného úspechu, ak by sa v ňom neobjavila aspoň jedna veľká explózia. Hviezdne herecké obsadenie už dnes nieje tou najlepšou zárukou víťazstva a podobne na tom nieje ani príbeh, ktorý je ,,iba,, dva aj pol hodinovou prehliadkou lokácií. Ťažká 90tková atmosféra, napätie a hlavne odraz doby, ktorá by si dnes opäť zaslúžila dostať sa do popredia. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Keď je film adaptáciou úspešného bestselleru, je obsadený kvalitnými hercami a na režisérsku stoličku si nesadne nikto menší, ako Sydney Pollack, potom nemožno od výsledku očakávať nič iné, ako divácky úspech a zhovievavý postoj kritiky. Neohrozila ho celá plejáda obdobných filmov z právnického prostredia, ani mierne prepísknutá dĺžka a výnimočne ani nezriedkavá alergia na Toma Cruisa. Je to dobre zapamätateľný, pri premiére celkom napínavý a inteligentne urobený film, na ktorom sa nedajú nájsť výrazné chyby. Veď ani ich netreba hľadať. ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (13)

  • Jedným z režisérových pôvodných plánov bolo, aby mal Mitch McDeere milostnú pletku so staršou kolegyňou, ktorú mala hrať Meryl Streep. (pravo)
  • Vo filme dostane Mitch od firmy Mercedes, hoci v románe mu dajú BMW. Po skončení filmovania ho ako dar získal Tom Cruise. (pravo)

Súvisiace novinky

Zemřel scenárista Robert Towne

Zemřel scenárista Robert Towne

včera

Přichází smutné zprávy z Kalifornie. Ve věku devětaosmdesáti let odešla legenda mezi hollywoodskými tvůrci a držitel Oscara i Zlatého glóbu za legendární snímek Čínská čtvrť, scenárista Robert Towne.… (viac)

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (viac)

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (viac)

Reklama

Reklama