Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina (Julia Ormond) je dcéra chudobného šoféra. So záľubou sleduje milionárské večierky a sníva o tom, že raz bude bývať v prekrásnom dome so služobníctvom. So strojčekom na zuboch a úmyslom stať sa slávnou modelkou alebo módnou návrhárkou odchádza do Paríža. Podarí sa jej presadiť a do Ameriky sa vracia ako zrelá žena. Po návrate o ňu začnú prejavovať záujem dvaja bratia Linus (Harrison Ford) a David (Greg Kinnear), synovia z milionárskej rodiny, ktorých párty Sabrina pozorovala ako mladé dievčatko zo svojho stromu. Ktorý z bratov je tým pravým pre krásnu Sabrinu? (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (130)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Absolútne zbytočný remake starej klasiky. Ale to je už obohraná pesnička. Zachraňuje to hlavne krásna Julia Ormond. Jej partneri sa našťastie tiež k nej pomerne hodia, o čo by malo vždy ísť v prvom rade. Bohužial mi ale film pripadal naivný, proste jednohubka pre ženské publikum, ktoré si tento filmík vychutná určite viackrát. Ak je tento film tak obľúbený našimi komerčnými televíziami, prečo nie aj náročnejšie Pollackove klasiky? ()

StarsFan 

všetky recenzie používateľa

Myšlenka číslo 1: Nevím, proč do rolí bratrů vybrali tvůrci právě Grega Kinneara a Harrisona Forda, když je dělí víc jak 20 let a vypadají vedle sebe jako otec a syn. Myšlenka číslo 2: Chci vidět tu tolik kultovní předlohu tohoto filmu. Myšlenka číslo 3: Předvídatelné, jak jen romantický film může být, přesto v některých momentech stále překvapivé. Myšlenka číslo 4: Neškodný film, ale v následujícím roce si ho asi znovu nadšeně nepustím. Myšlenka číslo 5: Odstraňte prosím někdo z "oficiálního textu distributora" toho HarrYsona. ()

Reklama

PlayEasy 

všetky recenzie používateľa

Výsledky z ostatních webů: IMDb - 6,3/10 | Rotten Tomatoes: Tomatometer - 65%, Audience Score - 64% | FDb.cz - 70.4% | Ano, starší verzi jsme ještě neviděli (i když hodláme dát brzy), ale tohle se nám opravdu líbilo. Náš oblíbenec Harrison Ford, poměně hezká Julia Ormond a tentokrát ne až tak otravný Greg Kinnear. A ano má to své slabší momenty, je to možná trochu přetáhlé, má to poměrně pomalý rozjezd, ale když se to rozjede, tak vás ovane takový příjemný pocit romantiky, komediální pocit a u nás i pocit, že to je rozhodně na 4*. 70% ()

skleboun 

všetky recenzie používateľa

Teda, na Harrisona Forda dost slabé - celý ten film mi přijde o to plytší, že se snaží tvářit strašně oduševněle - nebo mi to tak aspoň přišlo. Na pravý hollywoodský slaďák je to moc psychologické, na drama moc romantické a ploché a komedii v tom nevidím už vůbec. Herecké obsazení taky nic extra - H. F. tady moc nezáří, přijde mi, že mu ta role ani nijak extra neseděla, Greg Kinnear v roli jeho bratra Davida se zoufale snaží být svůdníkem, ovšem já v něm nenalezla sebemenší půvab (ani fyzický ani charakterový), tak snad jediná Julia Ormond by jakž takž šla...jen už mě asi unavejí ty stále stejné přeměny z ošklivého káčatka v nádhernou labuť... ()

Wormboy 

všetky recenzie používateľa

Nech sa snazi o remake Wilderovho filmu ktokolvek, snazi sa o pruser a ked ide o Wilderov film ako je Sabrina, snazi sa o pruser obrovsky. Pollackova Sabrina je oproti svojmu predchodcovi otravna, nudna, tragicky nevtipna a neromanticka. Dokonale trio Hepburn, Bogart, Holden nahradene kacatkovskou Ormond, pousmievkajucim sa Fordom a slizkym Kinnearom, je proste nenahraditelne a neopakovatelne. Je mozne, ze moje silne negativisticke nalady vyvolal v podstate kratky cas (asi mesiac) od zhliadnutia povodnej Sabriny, avsak nic to nemeni na tom, ze pri "novej"-"modernej" Sabrine som sa nudil a film som do jeho konca pretrpel. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (5)

  • Skladbu "Theme from Sabrina" zložil John Williams na počesť svojej zosnulej manželky, herečky Barbary Ruick. (Kubrickon)
  • 13 Rue des Beaux Arts je adresa L'Hotela v Paríži. (misterz)

Reklama

Reklama