Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nová slovenská romantická dráma s medzinárodným hereckým obsadením. Mladá Eva pracuje v továrni arogantného zbohatlíka Bara, aby sa uživila, kým sa jej manžel vráti z vojny. Ten jedného dňa dezertuje a vracia sa domov s nádejou, že všetko bude tak, ako predtým. Do dediny však nečakane prichádza aj záhadná Cat, ktorá pozná jeho minulosť a pre vlastné prežitie je schopná urobiť skutočne všetko. (Itafilm)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (16)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet EUR1,2milióna ($1,5milióna)Tržby Celosvetovo ▐ Tak toto sa teda moc nepodarilo. Strašná suchopárnosť, dejová prázdnota. Hra na umenie?? Nechápem pokiaľ toto ako že produkovali Slováci prečo je reč/ komunikácia v angličtine, fopá ako svina. Ako ťuk, ťuk!!?? To ako toto dielo chceli predať zahraničnému publiku, fakt zle. /videl v kine: 20%/ ()

kamil.i 

všetky recenzie používateľa

Po remeselnej stránke tu ide o kvalitný počin. Nijak inovatívny, no zručný. Ale to tempo rozprávania! Pomalé. Vééééééééééééééľmi pomalé. S tempom rozprávania príbehu korešponduje i úsporný scenár. Nudný príbeh (okrem záveru), suché repliky (okrem jedného Evinho vypätého výstupu voči Jackovi; tiež v závere). Rád by som vedel, koľko Slovákov malo počas vojny tradičné meno Jack Kováč. Samozrejme nejde len o tento inak nepodstatný detail. Spoločne s ďalšími "detailami" je však znakom toho, že snaha Malej ríše o realistické stvárnenie obdobia zlyháva, nevyznie autenticky a už vôbec nie lokálne. Tento príbeh sa mohol odohrať kdekoľvek v okupovanej Európe. Som rád, že sa niečo natočilo priamo v mojej rodnej obci, no je to "cudzí" film, bez vzťahu k lokalite, s príbehom, ktorý domáceho diváka neosloví. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Nerozumiem, prečo si natočíme filmu z vojnového Slovenského štátu a do všetkých popredných rolí dáme severanov. Možno aj preto, že zo začiatku akoby sa tvorcovia ešte neprebudili z nejakých ság, nakoľko v úvodných scénach film nevyzerá ako zo Slovenska, ale rovno z Vikingov. Niet sa čo čudovať, hlavnú rolu dostala Alicia Agneson, ktorá sa "preslávila" len posteľnými scénami s Ivarom Bezkostným a v tomto filme je vidieť, že keď jej dajú dobový účes, tak atraktivita kĺže dolu rýchlosťou ľadopádu. Film prinesie celkom dobrý nádych vojny a vzťahovej drámy, len sa posúva dosť pomaly a keď príde na rozuzlenie, v podstate neprinesie nič, čím by diváka zasiahol. ()

carl.oesch odpad!

všetky recenzie používateľa

Neuvěřitelná sračka, kterou jsem ani nedokoukal. Ta "světovost", ten scénář, jehož autor o Slovensku ani 2. světové nevěděl vůbec nic a k tomu herci a ještě v angličtině? Jak by se Ewenovi Glassovi líbilo, kdyby se ve filmu z jeho rodné země třeba příslušník umírněné frakce IRA  jmenoval Svatopluk? Film je bídný přes "mezinárodní" obsazení herci počínaje a hudbou konče a pokud tohle produkovali Slováci, tak je to typická ukázka, jak to dopadá, když se snaží být světoví...přitom i za komančů vznikla na Slovensku řada televizních her a filmů, které mají po všech stránkách úplně jinou (samozřejmě vyšší) úroveň. A to bych to nesrovnával ani s takovým Obchodem na korze, to by byla urážka jak Kádára s Klosem, tak všech ostatních zúčastněných. Myslel tohle někdo opravdu vážně? ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Tento filmový koprodukčný projekt síce nie je úplnym skvostom z vojnového obdobia, ale trošku som prekvapený aj z hodnotení, ktoré má na tomto portáli. Až taká katastrofa to zase nebola a aj keď tam bolo kopec klišé a tie herecké výkony tiež neboli ideálne, atmosféra bola vykreslená verne a zaujímavo. Taký klasický priemerný film, ktorý nenadchne, ale ani neurazí. 55 % ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (3)

  • Jelikož neuměl Attila Végh moc dobře anglicky, tak požádal režiséra, jestli by mohl používat jednodušší fráze, jako třeba „come on“ nebo „kill you“. (Duoscop)
  • Natáčanie prebiehalo aj v obci Špania Dolina. (barborasara)
  • „Bylo to trochu odlišné, ale už jsem natáčel jiné projekty, takže to nebylo moc nové, ale filmová role byla nová. Doufám, že v budoucnosti něco přidám, víc než jen pět minut,“  prohlásil o své roli Attila Végh. (Duoscop)

Reklama

Reklama