Reklama

Reklama

Agatha Christie's Poirot - Season 9 (2003) (séria)


Detektív Poirot: Päť podozrivých (S09E01)

(epizóda)
  • Slovensko Päť podozrivých (viac)

Obsahy(1)

Spravodlivosť si žije celkom vlastným časom. A ani štrnásť rokov starý prípad sa nemôže cítiť istý v tom, že celkom zapadne prachom. Najmä, ak Hercule Poirot uzná, že je čas opäť ho otvoriť. Caroline Crane bola odsúdená na smrť za údajnú vraždu svojho manžela zo žiarlivosti. Keď sa však ich dcéra vráti z Kanady, dozvedá sa skutočnú pravdu o svojich rodičoch a presvedčí Poirota, aby opäť prešetril celý prípad. Čoskoro sa však ukáže, že pôvodní svedkovia zločinu nie sú otvorením prípadu vôbec nadšení. (STV)

(viac)

Recenzie (137)

genetique 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Hercule sa tentokrát pustil do menej zaujímavého prípadu, ktorého podstatou je štrnásť rokov stará vražda. Pomalé retrospektívne prerozprávanie zločinu a udalostí, ktoré k nemu viedli, dávali silný nádych dramatickej línie s psychologickým zameraním na osoby, než na regulérne krimi vyšetrovanie. Tým ma to trošku odrádzalo, pretože som znovu čakal pohotové, svižné vyšetrovanie s kvapkou ľahkosti a šmrncu. Samozrejme mi aj chýbali postavy kapitána Hastingsa a inšpektora Jappa. 70%. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Výborný díl, který má i zajímavou formu vyprávění, čemuž je celkově přizpůsobena vizuální stránka filmu, a to jak v případě flashbacků, tak i v případě současnosti. Je to krásně zamotané a až do konce nebudete vědět, kdo je skutečně vrahem a proč. Skvěle natočené. Vůbec nevadí, že tu není ani špetka humoru. Není ho třeba. ()

Reklama

PhillM. 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Podle mě jeden z nejlepších příkladů klasické detektivky, v rámci tvorby Agathy Christie i mimo ni. Takřka dokonalé zpracování v rámci takřka dokonalého seriálu má zde navíc velkou oporu v atmosféře, kterou se mimo jiné daří podtrhovat i hudebním motivem ze Satieho Gnossiennes. Pokud se tato televizní série o druhém nejlepším detektivovi všech dob někdy přiblížila pěti hvězdám, bylo to tady. Při sledování jsem měl po dlouhé době zase pocit, že čtu napínavý příběh a je pro mě těžké knihu odložit. ()

PKD 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Squellá a démonická Julča Coxovic z Duny 2000 s kukadlama jako zrcadlama, jejíž bělostně porcelánový obličej dlouho nezapomenu. Venuše Illská? Hadr. V těch očích by se fakt dalo utopiti. Potěšil Toby Stephens z viktoriánských BBC adaptací. A vůbec mi tady nechyběl (naopak) věrný pejsek/sidekick, Herkulese Hruštičky. I když...já mám raději Tři malá Prasátka.:))) ()

chlievik 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jeden z najlepších Poirotových príbehov, ak nie úplne ten najlepší. Sú asi 4, možno 5, ktoré sa mu vyrovnajú, inak je to špička. Vykreslenie príbehu je príjemne jemne nejasné, hoci som tušil, metódou eliminácie, že vrahom/-hyňou bude dotyčný/-á (zámerne nepoviem kto, aby tí, čo to nevideli... veď viete..), ale aj keď je odhalenie vraha inteligentne skryté za verzatilným chápaním situácií, videním príbehu každý okom inak, vysvetlením si situácie tej alebo onej inak, atď, stále to nie je tak nejasné ale ani jasné, a tým pádom je to zaujímavé. Pekne prekrútený príbeh, a zas mi vteká do mysle pomyslenie, ako debilne môže niekedy polícia postupovať aj v dnešnom živote, že trošku inteligentnejší vrah jej prejde cez prsty poľahky, a nevinný sa ani nebráni, lebo bráni niekoho, koho miluje. Celé Poirotovské zápletky sú krásne, a jemne rezané bylinkovým čajom, posedením na besiedke, vypočúvaním pri kozube v teplej izbietke, proste mám až pocity "motýlikov v brušku", keď mám možnosť prvýkrát vidieť nejakú časť, a vychutnať si tú sladkú nevedomosť, a túžbu uhádnuť, kde je pes zakopaný. Aj dnes ide jedna časť v telke, takže... ide sa na to. No a ešte k tomuto príbehu, zaujímaví herci, krásna Rachael Stirling, nežná, jemná, nadnesená, nie pyšná, ale každopádne vznešená, niektoré herecké výkony týchto svetove menej známych Britských hercov sú fakt znamenité. A láska? Láska nepozná hraníc, ale treba dávať pozor, chrániť ju, aby nebola zneužitá! Stlačte len PLAY na ovládači, a vychutnajte si to v najskromnejších detailoch. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (6)

  • Překlad básně z filmu zní: "Žilo bylo, dávno tomu, maličkých pět prasátek. První na trh běží z domu koupit kornout cukrátek. Na peci se druhé válí, a třetímu maso dali, čtvrté hlodá kost, páté křičí jéje jéje, jak by ho na nože brali, copak se mu asi děje, že má na svět zlost?" (Robbi)
  • Ve scénách z dětství maluje mladý Amyas Crale levou rukou, ale ve scénách, kde je dospělý a hraje už ho Aidan Gillen, maluje pravou rukou. (Sebi236)

Reklama

Reklama