Reklama

Reklama

Within the Woods

Krátkometrážny / Horor / Thriller
USA, 1978, 31 min

Obsahy(1)

Jeden z prvých krátkometrážnych filmov dnešného režisérskeho velikána Sama Raimiho bol natočený ako prequel ku kultovému The Evil Dead. Natočený za predĺžený trojdňový víkend v Michigane, s minimálnym rozpočtom a príbehom. Partia tínedžerov si spraví výlet a ubytujú sa v chate, hlboko v lese. Prebudia sily zla, ktorý sa ich jedného po druhom snažia zabiť. (genetique)

(viac)

Recenzie (89)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Sam Raimi je rešpektovaný a uznávaný režisér, ktorý dokáže natočiť zaručený kinohit. Dôkazom toho je popkornová komiksová séria "Spiderman". Ja si ho však vážim skôr kvôli jeho staršej, horrorovej tvorbe. Jeho snímok "Evil Dead" je kultová záležitosť. Je to jeden z nosných pilierov americkej horrorovej filmovej školy. V roku 1979, vo veku dvadsať rokov, natočil Raimi krátkometrážny film "Within the Woods". Tento titul možno považovať za nenápadnú predzvesť, hrubý náčrtok či strohý koncept ku geniálnemu "Lesnému duchovi". *** ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Skvelý "prequel" k Evil Dead. V horore je všetko na čo sme u Raimiho zvyknutý. Nepríjemná hudba, desivá kamera a samozrejme brutalita hraničiaca s humorom. Je lahôdkou sledovať, ako sa v tomto tridsať minútovom dielku vystriedajú takmer všetky nápady, ktorými nás priklincovala jeho ďalšia tvorba. Skrátka, robte všetko preto, aby ste túto perlu zohnali, pretože pri dnešnej produkcii hororov je to takmer povinnosť. Veď, kto by si rád nepripomenul tie krásne pocity, ktorí sme cítili pri zostupovaní dole schodmi či odrezávaní ruky... ()

Reklama

petero 

všetky recenzie používateľa

http://www.youtube.com/watch?v=ca63PIpoRQI Búchajúca hojdačka o stenu chaty, šialený nájazd kamery za zvuku nervydrásajúceho doprovodu, odrezanie ruky. Už tu je to všetko. Amatérske ale pritom perfekcionistické. Toto natočiť s kamarátmi za tri dni? Jasný dôkaz že Raimi je geniálny filmár. Tie zvuky sú úžasné. Práve tu duch lesa ovládol Bruca naplno – to je na tom najlepšie. ()

Hellknight12 

všetky recenzie používateľa

S. Raimi ešte pred prvým filmom sa rozhodol natočiť krátkomontážny prequel, ktorý trvá 31 min. Ja som ho našiel na YTB ale v hroznej kvalite, takže čo k tomu viem povedať je, že hudba a zvukové efekty sú slušné, tiež kostýmy. Príbeh je jednoduchý. V hlavnej úlohe sú B. Campbell, E. Sandweiss a S. Spiegel. Herecké výkony sú celkom slušné. Film môžem odporučiť, každému fanúšikovi série ale skúste si nájsť lepšiu kvalitu. Celkové hodnotenie za mňa je 75%. ()

Kusko.t2 

všetky recenzie používateľa

V zhruba polhodinovom rannom kraťase Sam Raimi prichádza so svojim lesným duchom, ktorý sa v neskoršom horore THE EVIL DEAD stal tým základným kameňom nielen tejto celovečernej Raimiho "evil" prvotiny neskôr rozrastenej až do základnej trilógie, ale aj hororu ako takého. Výborné šialené zvuky, šialená kamera, šialený Raimi! Škoda, že som to videl v horšej kvalite, bez tých bezpochyby pekných detailov. Within the Woods je prequel jednej z mojich najobľúbenejších sérii. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (9)

  • Film vznikl jen jako promo pilot k získání financí na celovečerní film Lesní duch (1981). Sam Raimi a Bruce Campbell ho následně pouštěli potencionálním sponzorům, komanditním společnostem zubařů, právníkům a dalším profesionálům. Jak říká Bruce Campbell: „Zubaři byli tehdy nejlepší, napakovaní penězi, vždycky z nich něco káplo.“ (FAITH.BABE)
  • Film měl původně vyjít jako bonus v roce 2002 v kolekci Evil Dead, ale došlo k právním problémům s hudbou použitou ve filmu. (Halloween9)
  • Originál snímku vlastní pouze Bruce Campbell a Sam Raimi. (prokda)

Reklama

Reklama