Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clark Griswold (Chevy Chase) je muž, ktorý sa stal symbolom roztomilo najnešikovnejšej a najneúspešnejšej americkej hlavy rodiny. A to napriek tomu, že jediné, čo si Clark celý život praje, je spokojná a šťastná rodina. Žiaľ, on sám je kráľom smoliarov a všetko, na čo siahne, sa končí katastrofou... Jediné, čo je schopný vyvolať, je totálny chaos a skaza. Stačí mu totiž niekoľko sekúnd a úplne bežná situácia sa zmení na pohromu. Jeho manželka Ellen (Beverly D'Angelo) sa už zmierila s osudom a s vďačným pochopením prijíma akékoľvek manželovo snaženie, kým jeho dve deti - Rusty (Anthony Michael Hall) a Audrey (Dana Barron) - už stratili vieru v oteckove schopnosti a jeho plány ich už vopred privádzajú do zúfalstva. Podobne je to aj v prípade dovolenky, na ktorú Clark nechce ísť lietadlom, ale autom, aby mohol rodine ukázať nádheru americkej krajiny. Ako ináč - aj teraz ich od prvej chvíle prenasleduje smola. Prvé rozčarovanie ich čaká vo chvíli, keď namiesto objednaného športiaku dorazí stará rachotina. Množstvo komplikácií spôsobí rodine aj mŕtva teta Edna (Imogene Coca), ktorú treba dopraviť k bratrancovi Eddiemu (Randy Quaid). Clarkovi chýbajú peniaze, hotely sú veľmi drahé a akoby to nestačilo, uprostred púšte auto „vypustí dušu“ definitívne... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (245)

Mrkvič 

všetky recenzie používateľa

Stejně je to nádhera, když se zrodí takový film, který sice zveličuje všechny vysmívané vlastnosti, ale ve výsledku je skutečnější než kdejaké supevážně brané drama. Navíc je to ohromná prdel. To potom uběhne několik desetiletí a film ze svého kouzla neztratí vůbec nic. Clark je jediný hrdina svého druhu. Možná ještě kutil Tim, ale ten zůstává hodně daleko za ním. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Veľmi príjemná bláznivá americká komédia, ktorá nehrdzavie. Cez bláznivé situácie a miestami drsné gagy si uchováva po celú dobu zvláštny pôvab a istý punc detskej naivity. Trochu mi to kazí len ten záver, ale budiš učinené za dosť happyendu po americky. Chevyho Chaseho mám rád odmalička a to predovšetkým v úlohe Clarka Griswolda. Film je vtipný a pobaví aj v dnešnej dobe a aj po niekoľkonásobnom zhliadnutí. ()

Reklama

Loki_Six 

všetky recenzie používateľa

"I think you're all fucked in the head. We're ten hours from the fucking fun park and you want to bail out. Well I'll tell you something. This is no longer a vacation. It's a quest. It's a quest for fun. You're gonna have fun, and I'm gonna have fun... We're all gonna have so much fucking fun we're gonna need plastic surgery to remove our goddamn smiles! You'll be whistling 'Zip-A-Dee Doo-Dah' out of your assholes! I must be crazy! I'm on a pilgrimage to see a moose. Praise Marty Moose! Holy Shit!" ()

Kingjiri 

všetky recenzie používateľa

Zlatý osmdesátky, kdy byl rating v oblasti kinematografie neznámym pojmem. Dneska už by v rodinný komedii těžko mohla nějaká ženská ukázat svoje pěkný dudy, mládež by nemohla na výletě vozit v kabelce kromě svačiny trávu a už vůbec by nemoh někdo vozit mrtvolu na zahrádce od auta. A jinak, mladej Eugene Levy (alias "Jimův táta") byl slušnej haluz :D Vacation neni uplně mega vtipná komedie, u který se budete řezat od začátku do konce. Ale díky několika povedenejm gagům a zmíněnejm osmdesátkovejm atributům je rozhodně lepší než většina současný komediální produkce, čtyři slabší hvězdy. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (20)

  • Zábavní park, který rodina Griswoldových obsadí, je možné vidět i v úvodní znělce seriálu Krok za krokem (od r. 1991). Konkrétně se jedná o park Six Flags v Kalifornii. (Milan25)
  • Lorenzo Salviati, vtedajší manžel Beverly D'Angelo, sa vo filme objaví ako klavírista počas scény v hotelovom bare, kde sa Clark snaží zbaliť dievča s Ferrari (Christie Brinkley). (m.a.t.o.)
  • Zábery z centra St. Louis sa v skutočnosti natáčali v štúdiách Warner Bros. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama