Reklama

Reklama

Kadiaľ tečie rieka

  • Československo A rieka tečie (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

V magickom prostredí lesov a potokov Montany vyrastajú dvaja odlišný bratia pod prísnou výchovou svojho otca - presbyteriánskeho duchovného. Ich otec ich od malička vedie k láske k rybolovu a literatúre. Zatiaľ čo starší sa snaží napĺňať predstavy svojho otca, no zostáva iba priemerným spisovateľom a rybárom, mladšiemu rebelantovi neunikne žiadna ryba. Film je príbehom o vzťahu otca a syna, o bratskej i ľúbostnej rivalite o skutočných hodnotách v ľudskom živote v citlivej réžii Roberta Redforda. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (163)

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Nebudem klamať. Nie ie je to moja moju šálku kávy. Nerušená pokojná kamera, skvelý mladý Brad Pitt, obstojný príbeh ktorí (u nás) pred obrazovkou združil rodinu, no mňa sa tento film nedotkol. Dal som tomu šancu ale iba to prefrčalo okolo mňa. Redfordov režisérsky rukopis, hoci nie je nejako extra statický, ma nudil, takže nikomu neberiem vyššie hodnotenie, má to svoje čaro. ()

Radiq 

všetky recenzie používateľa

V podstatě je to čekání na nějakou tragédii, která by se tam mohla stát, aby ten film nebyl úplně o ničem. Většinu času je to totiž o vychvalování muškaření před klasickým chytáním ryb, o tom jak se tomu hlavnímu bráchovi dařilo v balení své budoucí ženy a o hýřivém mladším bráchovi, kterej zná jen novinařinu, rybaření a hazard. Pak se tam dost často omílaj kostelní móresy, kecy o bohu a od boha, což nemám rád. Tu knížku bych nechtěl číst, musí to být strašná nuda. Ale film je to pěknej. To, jak se Redfordovi podařilo uctít montanskou přírodu, všechny ty kaňony, lesy, louky a samozřejmě řeky, to bylo poetické. Akorát mám dojem, že žádná jiná zvěř než ryby tam nežije. K hereckému obsazení musím souhlasit s většinou - že Brad Pitt se tady opravdu povedl, sympaťák jeden, a není to jen krásnou tvářičkou. Co se mi nelíbilo, tak když říkali, že v 16 letech začal Norman (starší bratr) pracovat v lese, ale vypadal tak minimálně na 25. K tomu navíc ještě mladší bratr v té době vypadal jak dospělej Brad Pitt. Prostě mi nepřišlo uvěřitelné, že by v tak mladém věku vypadali tak vyspěle. Kdo má rád Josepha Gordon-Levitta, ten si ho tady na začátku užije jako dětské ucho. ()

Reklama

Pavlin 

všetky recenzie používateľa

Zase jeden z těch krásných pomalu plynoucích příběhů , který pod Redfordovou režií sahá po vysokém hodnocení.Nádherné scény,které by mohly existovat jako samostatné obrazy ,doplňují celý příběh.Není jich ani málo,ani moc.Robert Redfort je mistrně využívá.Rodinná sága jedné presbyteriánské rodiny se všemi úskalími a problémy které přináší život.Uvěřitelné,upřímné,dojemné,ale ne kýčovité. ()

vince 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa ako muškára celým srdcom je tento film nezapomenuteľný. Tento film zachytáva normálne môj život. Tiež mám brata a tiež bol rybár. Brad Pitt mi tu pripomína mňa (okrem pitia a hazardu), lebo nadovšetko milujem rodný kraj a nikdy by som odtiaľto neodišiel a taktiež odmala som trávil život takmer iba pri vode, švihal , hľadal a zdokonaľoval techniku lovu a tiež môžem povedať že muškárina nieje rýbárčenie ale umenie, proste nádhera. Vynikajúca hudba, krásna príroda a tie scény na rieke sú nezabudnuteľné, a hlavné tá keď Brad ide s velkým pstruhom dole riekou cez veľké prúdu a pod hladinou. (môj brat do dokonca neraz napodobňoval keď nechtiac spadol do vody.) ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Príbeh, odohrávajúci sa v nádhernej krajine pri rieke plnej rýb. Príbeh, ktorý svojím pomaly plynúcim tempom dáva divákovi dosť času nato, aby si ho náležite vychutnal. Príbeh, ktorý vyznávačov akčných scén asi nijako neosloví, ale priaznivcov pekných rodinných príbehov určite áno. Príbeh režírovaný Robertom Redfordom a s Bradom Pittom v druhej hlavnej úlohe. Nádherný príbeh, Pittova postava je jedna z mojich najobľúbenejších a jeho osud ma vážne dojal. Dovolím si citovať slová jeho brata: "V tej chvíli som vedel úplne jasne, že som bol svedkom dokonalosti ... môj brat stál pred nami na brehu rieky, akoby sa ani nedotýkal zeme - slobodný a nezávislý, ako umelecké dielo, ale ja som si práve tak jasne uvedomoval, že život nie je umelecké dielo, a že tento okamih nebude mať dlhé trvanie ... ". Krásny film. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (9)

  • Pstruhy, ktoré „hrali“  vo filme, pochádzali z jednej z fariem v Montane. Boli držané v špeciálnej chladenej a prevzdušňovanej nádrži až do „veľkej“ chvíle, keď sa objavili pred kamerami. Neboli použité žiadne háčiky - na spodnú čeľusť pstruha bol priviazaný vlasec, a to pod drobnohľadom predstaviteľov Montana Humane Society. (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo v Granite Falls (Wyoming), Bozemanu a Livingstonu (Montana) od 17.6 do 31.8.1991. (Tygrys)
  • Několik let přemlouval Robert Redford Normana Macleana k získání práv na ztvárnění jeho novely. (D3VIL)

Reklama

Reklama