Reklama

Reklama

Bill a Ted zachraňujú vesmír

  • Česko Pořádné pecky Billa a Teda (viac)
Trailer 3

VOD (1)

Na poslednej dobrodružnej ceste časom a priestorom musia starnúci rockeri Bill (Alex Winter) a Ted (Keanu Reeves) zachrániť svet pomocou svojej hudby a napísať veľký hit, ktorý zharmonizuje vesmír... Zdá sa, že skvelé časy skupiny "Wyld Stallyns" sa skončili, Bill a Ted sa zmierili so svojím spokojným životom na predmestí. Sen o veľkej hudobnej kariére sa však nezdá byť úplne mŕtvy, aj keď ich okolie v to už veľmi neverí. Potom sa však objaví návštevník z budúcnosti a vyzve oboch, aby nasledovali svoj osud a novou piesňou zachránili nielen Zem, ale aj celý vesmír. Chaotické duo sa teda pustí do práce, prizve niekoľko starých známych z minulosti, napríklad Smrť (William Sadler), a hľadá nových hudobných spolubojovníkov. Môžu sa dokonca spoľahnúť na podporu svojich rodín – nič sa predsa nemôže pokaziť, no nie? (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (77)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Najlepší zárez v sérií. Dôležitý v tom smere, že stavia do kontextu predchádzajúce dva diely a posúva ich na novú úroveň. Samozrejme, že tie predchádzajúce diely zostarli a tento čaká to isté, ALE... ono je strašne fajn na chvíľu mať na obrazovke feel good movie, ktorý sa na nič nehrá. Scenár nie je známkou perfektného súladu filozofie a sci-fi. Je to skôr bláznivá komédia, kde máme rozkošnú Smrť v Sadlerovom podaní s ktorou by ste išli najradšej na pivo. Máte tu Samara Weaving s bláznivým úsmevom a dvojicu starochov, ktorý dávajú prvú ligu aj keď nie v práve áčkových filmoch. Takúto nostalgiu som chcel od Kevina Smitha. Dostal som ju tu. A to cheezy posolstvo na konci. Come on!!! It´s loveable as fuck! Myslím si, že v dnešnom svete je veľmi dôležité mať svojho Teda a Billa. Takých tých kamošov, čo majú radi hudbu a sú v zásade strašne dobrí. Obývajú svet, kde si každý povie áno a kde sa nerobia rozdieli medzi ničím. Na konci je to vždy len o tom mať a zažívať good times. Pre mňa guilty pleasure. Ale v tom najlepšom slova zmysle. ()

iXtr3m3 

všetky recenzie používateľa

Dávam tri hviezdy kvôli Reevesovi a návratu do bláznivých osemdesiatiek, ale popravde to kulminuje medzi odpadom a jednou hviezdou. Je to čistý bordel a slabota ako sviňa, ale je vidieť, že to nebolo točené kvôli prachom, ale kvôli návratu do minulosti, kvôli radosti z hudby a kvôli stretnutiu starej party. Preto tri hviezdy. ()

Reklama

Marze 

všetky recenzie používateľa

Melancholicky podzim zivota stredniho veku Billa a Teda. Vsichni bychom se mohli nakazit Billovym a Tedovym optimismem - jednoducha vira,ze laskavost a kamaradstvi nad vsechny sjednoti. Funguje to nejak dobre, coz je pozoruhodne na takovou vypravecskou mizerii a jalovou zapletku. jako by tvůrci měli mraky nápadů a nedokázali je pořádně zpracovat. Humor je takový 80 sátkový. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

V tejto sérii som začal od konca, ale nielen v tom vidím dôvod, prečo som bol väčšinu času mimo. Tvári sa to síce ako komédia, ale nie sú v nej žiadne fóry, dokonca ani pokusy o ne. Proste iba totálne uletený dej ide dopredu a my sledujeme artefakty minulosti a budúcnosti, kde nemá miesto ani logika vytvoreného fikčného sveta. Ostáva len konštatovať, že ide "len" o film, ktorý vytvára celkom pohodovú náladu a aspoň sa vymyká úplne všetkému, čo máte možnosť sledovať v kinách či na VOD. Stále sa ale naratívne drží v osvedčených komerčných mantineloch. ()

HAL 

všetky recenzie používateľa

Je neuvěřitelné že se Reevesovi podařilo vstoupit do stejné řeky i po třiceti letech se ctí. Za svůj pokročilý věk se nestydí ani trochu, vypadá naopak ještě o dost starší než jak jsme zvyklí z übercool Johna Wicka, a přitom tahle silly komedie pořád velice dobře funguje. Vlastně jsem se bavil ještě víc než u druhého dílu ze začátku devadesátých let. A to ti dědci pořád hrají stejně praštěné cvoky, i jejich dcery kterým předávají žezlo (Samara Weaving je opět dokonalá) tu jsou za ty trochu rozumnější. 7/10 ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (4)

  • V jedné ze scén z prostředí pekla se objevuje odkaz na obraz od surrealistického umělce Zdzisława Beksińskiho. (Dvorisek)
  • Ve scénáři jsou verze Billa a Teda z roku 2022 označeni jako „padesátiletý Bill“ a „padesátiletý Ted“. Ironické je, že v době natáčení filmu bylo Alexu Winterovi 55 a Keanu Reevesovi 56 let. (animaxis)

Reklama

Reklama