Reklama

Reklama

Káčerovo

(seriál)
  • Česko My z Kačerova (viac)
USA, (1987–1990), 36 h 40 min (Minutáž: 22 min)

Hudba:

Ron Jones

Hrajú:

Alan Young, Russi Taylor, Chuck McCann, Terence McGovern, Frank Welker, Hal Smith, Joan Gerber, Hamilton Camp, June Foray, Peter Cullen, Brian Cummings (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(100)

Príbehy strýka Držgroša a jeho mladých synovcov, ktoré zažívajú na cestách po celom svete. (BoncheR)

Recenzie (610)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Práve týmto kresleným seriálom ma dokázali ľudia od Walta Disneya najviac zaujať. Dnes, keď mám na krku tridsiatku, tak by som samozrejme kvôli tomu nevstával v sobotu ráno, len aby mi neušla daľšia časť. Vysoké hodnotenie však iste nedávam len z nostalgie. "DuckTales" má svoje kvality, ktorými si vie i po dvadsiatich rokoch, od svojho vzniku, získať mladých divákov. **** ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Nezabudnuteľný seriál, ktorý považujem za najlepší seriál pre deti všetkých čias a aj za najlepší kreslený seriál všetkých čias. Miloval som príbehy kde vystupovali Hui, Dui, Lui a strýko Držgroš a tiež Dlhoprstí, káčer Donald, toho letca, malú kamarátku bratov a iné postavičky z tohto seriálu. Veľmi sa mi páčil, či už český dabing, tak aj ten slovenský. S týmto príbehom som doslova žil, sníval som o cestách po svete a vesmíre, tak ako cestovali oni a objavovať poklady a mýty, báje, nové svety a podobne. Mať tak trezor ako mal strýko držgroš, tak by sa mal svet aj ja a moja rodina lepšie. A to plávanie v tých peniazoch nemalo chybu. Sledoval som to doma, u babky, s kamarátom. Veľa inšpirácie do života som pochytil práve z tohto seriálu, až ma mrzí, že to nemá ďalších minimálne tisíc pokračovaní. Toľko dobrodružstva správne naladí každé dieťa na život. Nádherne animované a farebné, navyše s nádhernou ústrednou zvučkou. Najlepšia Disneyovka, akú som kedy videl. Toto je moja srdcová záležitosť, milujem ju. ()

Reklama

LEGACY 

všetky recenzie používateľa

Babiččiny a dědečkovi archivy překypují kvalitními spisy, ale i filmy, potažmo seriály, a my, jako jejich vnoučata, se vždy v tomto harampádí prohrabovala. Nezapomenutelné zážitky spojené s tím jedním pokojem, kde sme všichni po prázdninovém obědě užívaly to kouzlo zvané rodina se nese hlavně v duchu Kačerovského tresoru, rivala Hamouna, nebo třeba Rafanů a jejich dobrodružnými výpravami do nejprapodivnějších koutků pramáti země. Zábavné, dobrodružné, ale stejně tak dobře poučné. ()

Vercinix 

všetky recenzie používateľa

Co zbývá říci než to, že jsem měl nahrané všechny díly a ne zřídka jsem proseděl den u televize a hltal každý z nich! Pan Disney a jeho kouzelné postavičky, naiivita příběhů a přece napínavost a záhady,kterými procházeli všichni kačeři, jejiích dilemata, přání, nešvary i férové jednání! To vše a mnohem víc navždy formovalo můj charakter v dobách, kdy byl teprve utvářen!:) ()

chamba 

všetky recenzie používateľa

Najkrajší kreslený seriál, ktorý predbehol svoju dobu. Niektoré myšlienky a hlášky káčerov som pochopil až v nedávnej dobe :))) ako napríklad výrok starého McTátu: "Nemusíš byt pilnejší ale chytrejší" :D:D. Škoda len, že v slovenčine je tento seriál skoro nemožné zohnať, aby som ho uchoval pre budúce generácie... ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (28)

  • V epizóde je zobrazený Držgrošov satelit poháňaný vrtuľami ako helikoptéra. Takýto pohon však môže fungovať len nízko v atmosfére. Už vo výške niekoľko kilometrov je vzduch natoľko riedky, že tu helikoptéry nemôžu lietať. Vo vrchných vrstvách atmosféry alebo dokonca v otvorenom vesmíre by sa takto satelit nemal šancu udržať. (ČSFD)
  • Anglický názov epizódy Raiders of the Lost Harp je narážkou na prvý film o Indiana Jonesovi Dobyvatelé ztracené archy (Raiders of the Lost Ark, 1981). (ČSFD)
  • Všichni Rafani mají své vězeňské číslo složeno z číslic 1, 6 a 7. Např. 176-176, 176-617 a 176-716. (kubstvi)

Súvisiace novinky

Příběhy z Kačerova se vrací

Příběhy z Kačerova se vrací

17.12.2016

Televizní kanál Disney XD se rozhodl oživit kreslenou legendu. Příští rok se na obrazovky vrátí Příběhy z Kačerova, které se mezi lety 1987 a 1990 dočkaly přesně 100 epizod. Nová verze bude mít… (viac)

Reklama

Reklama