Reklama

Reklama

Narušený

  • Slovensko Rozzúrený (viac)
Trailer 6

Obsahy(1)

Držiteľ Oscara Russell Crowe hrá v tomto thrilleri psychopata, akého určite stretol každý z nás – frustrovaného človeka, z ktorého sa za volantom na preplnených cestách stane nepríčetné monštrum. Rachel (Caren Pistorius) sa ponáhľa do práce a na semafore zatrúbi na auto, ktoré ju zdržuje. Netuší, že náhodou tým spustí reťazovú reakciu a stane sa objektom záujmu neznámeho muža, ktorý sa rozhodne udeliť jej životnú lekciu. Začína sa smrteľne nebezpečná hra na mačku a myš, ktorá je dôkazom, že nikdy neviete, kto sedí v aute vedľa vás... (Forum Film SK)

(viac)

Videá (9)

Trailer 6

Recenzie (352)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Tam kde Voľný pád s Douglasom skončil, tam sa Narušený len rozbieha. Človeka, ktorý práve urobil čin vďaka ktorému sa vzdal akejkoľvek budúcnosti, práve urazí trochu vystresovaná mamina. A začne sa jej peklo, pretože chlapík, ktorý už nemá pre čo žiť, sa rozhodne, že jej udelí lekciu. Postavu ústredného magora som celkom chápal a v podaní extrémne vyžratého Russella Crowea (pôvodne uvažovali o Johnovi Goodmanovi, ale keďže za posledné roky príliš schudol, tak obsadili Russela :))) bol rozhodne pôsobivý a všetky tie jeho skutky veľmi nepríjemné. Bohužiaľ všetko ostatné je tuctová rutina. Scenár, situácie do ktorých sa dostane jak zloduch tak hrdinka, hlavná hrdinka, vedľajšie postavy a bohužiaľ aj réžia, ktorá často nedokáže z jednotlivých scén vydolovať poriadne dusivú atmosféru. A nezachráni to ani akčná stránka, ktorá je OK, ale nič extra. Takže na tretiu hviezdičku to preklopil len ťažkotonážny Crowe a už to viac vidieť nechcem. P.S: Chudák môj obľúbenec Jimmi Simpson. 5/10. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Unhinged" ma celkom slušne prekvapilo. Možno je úvod trošku pomalší a chce to čas kým sa veci dajú do pohybu, no výsledne film podľa mňa funguje presne ako má. Priznám sa, že má jedny z najlepších úvodných tituliek, ktoré som kedy videl a majú dosť do seba. Takže to musím tvorcom uznať. A je pravda, že najlepším elementom celého filmu je Russell Crowe, ktorý je tu ako jeden zúrivý a nespútaný buvol. Neviem ako lepšie by som ho ohodnotil. No kedykoľvek sa objavil na scéne, tak som vedel, že veci sa dajú do pohybu a bude to drsné. A rozhodne to aj drsné bolo. Mnohé scénky boli poriadne silné a adrenalín sa do krvi dostal. Neviem či kvôli tomuto filmu pribral, alebo pribral všeobecne, no súboje s ním pôsobili, ako keby sa Caren Pistorius bila s gorilou. Čo sa ostatného týka, myslím si, že to funguje okey. Mnohé scénky majú v sebe tú potrebnú atmosféru a drámu vďaka prítomnosti Russella Crowa, no aj scénky, kde nie je sú celkom funkčné. Caren Pistorius robí maximum čo môže a dokážeme s ňou ako hlavnou hrdinkou súcitiť. Hovorím si, či by sa veci vyvinuli inak, keby sa mu ospravedlnila za to zúrivé gesto, no nemyslím si, že film nám chce na tú otázku odpovedať. Ja si myslím, že možno aj áno. Ale hovorím... možno. Pretože úvodná scénka sama o sebe nám povie, v akom rozpoložení sa reálne postava Russella Crowa nachádza. Film ma znepokojil, bol silný a adrenalín v sebe rozhodne má. Takže za seba hovorím, že si film pokojne pozrite. Myslím si, že budete spokojní. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

Happens 

všetky recenzie používateľa

Tak první polovina filmu byla naprosto uchvacující psychopatická atmosféra s gradující nepříjemně vlezlým strachem z očekávání nadcházejícího zla. Nicméně od scény v kavárně, kde zlo se odkryje a stává se z něho spíš nějaký posedlý terminátor bez jakékoliv psychologie a sofistikovanosti. Za druhou polovinu bych dal 2 hvězdy. ()

Faidra 

všetky recenzie používateľa

Brzdy a spojky netřeba, na plyn se šlape oběma nohama a plnou vahou Russella Crowa, který pozapomněl dodržovat povinný dvoumetrový odstup od lednice. V plné jízdě tak filmu opomenete vyčítat těch pár projetí v protisměru nebo airbag v nose v podobě nesympatické hlavní hrdinky. Kdyby si po mém vzoru plácla na kufr nálepku "a vařit taky neumím," dal by jí Nečistá duše pokoj, než bys řekl šmik... ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

V pohodě koukatelná jednohubka, ve které vystresovaná holka zatroubí na maníka, který zrovna podpálil barák i se svojí ex. Nic nápaditého, nic nečekaného, ale díky krátké stopáži film šlape, Crowe se svojí rolí baví a Caren Pistorius se dá bez problémů fandit. Na to, že se film odehrává převážně na silnicích, bych sice uvítal drsnější výbušnější autohoničky, ale co už. Spokojenost. 70% ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (13)

  • Natáčalo sa v americkom štáte Louisiana, predovšetkým v meste New Orleans a priľahlej časti Jefferson Parish. (MikaelSVK)
  • Žiadne z policajných vozidiel nemá na sebe identifikačné číslo jednotky. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Russell Crowe jako nelítostný gangster

Russell Crowe jako nelítostný gangster

14.05.2020

Australský herec Russell Crowe (Gladiátor) si zahraje ve snímku American Son, jenž je remakem oceňovaného filmu Prorok Jacquese Audiarda. Příběh vypráví o muži, který ve vězení spadne pod křídla… (viac)

Reklama

Reklama