Reklama

Reklama

Rod Draka

(seriál)
  • USA House of the Dragon (viac)
Trailer 1
USA, (2022–2025), 26 h 39 min (Minutáž: 51–70 min)

Predloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrajú:

Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(26)

Epický seriál Rod Draka se odehrává dvě stě let před událostmi ze Hry o trůny a vypráví strhující příběh rodu Targaryenů. (HBO Max)

Recenzie používateľa Rebel24 k tomuto seriálu (2)

Série 1 (2022) (S01) 

Následník Hry o Tróny (alebo skôr predchodca) prišiel odstrániť pachuť, ktorá ostala po dopozeraní poslednej unavenej série a tvorby sa chytil aj skvelý Miguel Sapochnik (najlepšie časti GOT). Hneď prvá časť v jeho podaní pripomenula surovost, epickost a vysokú kvalitu dialógov presne tak, ako sa patrí na tento svet drakov a intríg. Zvyšné časti postupne strácali dych a najmä prvá polka chvíľami pripomínala telenovelu, kde už chýbala azda len Natalia Oreiro. Dôraz na vykreslenie charakterov bol jasný, ale časti obsahovali viac vzťahovej vaty, než bolo nutné, chýbalo tým pádom väčšia dynamika deja. Od šiestej časti však seriál nabral na sile (opäť vďaka réžii Sapochnika) a novi herci veelmi výrazne zvýšili kvalitu časti aj dialógov (najmä Olívia Cooke spravila najväčší rozdiel od predchodkyne). Djawadi mal najlepší soundtrack v zavere a rovnako aj posledná časť bola najlepšia, priam až dychberuca. Nové intro naopak skôr sklamalo. V sumáre ide vysoko kvalitný fantasy seriál a rozhodne návrat ku koreňom, Tanec s drakmi sa práve začal. 84% ()

Série 2 (2024) (S02) 

Druhá séria House of the dragon je lepšia než prvá, no vo finále slabšia ako sa zdalo po prvých 4 častiach. Tie sú prakticky bezchybné, brutálne, dynamické, miestami hororové, jednoducho skvost. Druhá polovica je dialógová dráma, kde si tvorcovia rozmiestnia figúrky na šachovnicu a tempo ide nadol. Veľmi veľa aspektoch aj postáv je ale lepších než naposledy - Larys Strong sa konečne sformoval v Kings Landing na zaujímavú až sympatickú postavu, podobne Mysaria na Dračom Kameni, casting Heleny Targaryen bol trefa do čierneho, Rheanyra je taktiež úžasne napísaná aj prevedená Emmou D´Arcy. Trochu viac som čakal od Ramina Djawadiho, ktorý dokáže priniesť ešte lepší soundtrack a tak zvýšiť kvalitu epizód, vtedy keď to potrebujú (aj preto druhá polka bola menej výrazná). V Kings Landing po 2.časti citeľne chýbala kvalita typu Otto Hightower, ktory sa až do konca neobjavil, tam určite chýbal herecky väčší ťahúň. Čo sa mi ale najviac páči, je to ako dokázali tvorcovia úplne presne vytvoriť atmosféru začiatku vojny - niekto po nej baží, iný sa jej snaží stoj čo stoj vyhnúť, ďalší je brutálny agresor, iný zase flegmatik diplomat. Na poli seriál leta 2024 tak House of the dragon 2 jednoznačne poráža nevyvážených a dejovo chaotických The Boys 4 a môžme sa tešiť na vyvrcholenie vojny vo Westerose, seriál je v skvelých rukách. 85% ()

Súvisiace novinky

Třetí řada Euforie přece jen dorazí

Třetí řada Euforie přece jen dorazí

16.07.2024

Jen pár měsíců nazpět jste se u nás mohli dočíst, že plánovaná třetí řada veleúspěšné Euforie se zmítá v problémech a není zdaleka jisté, jestli se vůbec na druhou sérii bude nějak navazovat a příběh… (viac)

Rod draka přiletí i se třetí sérií

Rod draka přiletí i se třetí sérií

18.06.2024

Jsou zprávy, které sice nejsou nikterak překvapivé, o to víc ale potěší. Žhavými intrikami a ještě žhavějšími bitvami natřískaný Rod draka je obřím hitem - pilot první série dodnes zůstává… (viac)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (viac)

Reklama

Reklama