Reklama

Reklama

Rod Draka

(seriál)
  • USA House of the Dragon (viac)
Trailer 3
USA, (2022–2025), 26 h 39 min (Minutáž: 51–70 min)

Predloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrajú:

Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(26)

Epický seriál Rod Draka se odehrává dvě stě let před událostmi ze Hry o trůny a vypráví strhující příběh rodu Targaryenů. (HBO Max)

Recenzie používateľa HarryCameron k tomuto seriálu (7)

Rod Draka (2022) 

Na rozdiel od zbožňovanej a pre mnohých už kultovej Hry o tróny, seriál Rod draka má takmer všetky postavy neuveriteľne nesympatické. Napríklad Emma D´Arcy sa k charizmatickej Emilii Clarke nemôže rovnať ani náhodou. A dvojica Rhaeneyra a Daemon sú z môjho pohľadu najnesympatickejší seriálový pár desaťročia. K postavám si navyše divák len ťažko vytvorí "vzťah". Teraz neviem, či je to viac vina kastingu, scénara, alebo veľkých časových skokov v deji. Ale kým v GoT si divák rýchlo našiel obľúbencov ( u mňa to jednoznacne bola Daenerys a väčšina klanu Starkovcov ) o ktorých sa naozaj bál, v prípade tohto prequelu mne bolo šuma fuk, keď niekoho klepla pepka.  Každopádne Rodu draka nechýbaju známe "ingrediencie", ktoré poznáme z originálnej série : dobré dialógy, intrigy, boj o moc, skvelé triky (draci naozaj pôsobia ako skutoční) a po vizuálnej stránke sa na to naozaj dobre pozerá -  je vidieť, že HBO na seriáli rozhodne nešetrilo. Po 1.sérii :75% ()

Syn za syna (2024) (S02E01) 

Toto mal byť ten veľkolepý či dokonca šokujúci začiatok druhej sezóny Rodu draka? Za mňa teda rozhodne len slabší priemer. Od seriálu z univerza GoT očakávam oveľa viac. ()

Rhaenyra krutá (2024) (S02E02) 

O trochu lepšie ako prvá epizóda 2. série. Ľahší nadpriemer z toho robí dejová linka s dvojčatami a Rhaenyrou. ()

Rudý drak a zlato (2024) (S02E04) 

Dračí súboj výrazne dvíha hodnotenie. Plný počet však za mňa dať nemôžem. To neustále " klebetenie" medzi postavami mi v mnohých prípadoch príde ako vata , kým sa divák dopracuje k nejakej akcii. Asi najviac to vystihol Aegon : "You bore me" ()

Reklama

Prostý lid (2024) (S02E06) 

Alicent si naplno uvedomuje akých synov vychovala a Rhaenyra uvoľňuje napätie zo všetkých tlakov a vojny prekvapujucim spôsobom :) Táto epizóda ma bavila viac ako predošlá, teda až na tú dejovú linku s Daemonom. Dúfam, že do tretej série sa "neprebojuje". ()

Rudá setba (2024) (S02E07) 

Určite jedna z tých lepších epizód House of the dragon, ale rozhodne sa to stále nechytá na top epizódy GoT. Chýbajú mi tu šokujúce momenty, prekvapenia, o aké nebola núdza práve v Hre o tróny. Napríklad to kto sú noví dračí jazdcovia nebolo vôbec prekvapujúce, keďže tvorcovia na to diváka "pripravili" niekoľko epizód vopred. 75% ()

The Queen Who Ever Was (2024) (S02E08) 

Recenzia obsahuje SPOILER !    Na to, že sa jedná o finále II. série Rodu draka som mal fakt väčšie očakávania. Hodnotenie zvyšuje záverečný dialóg medzi Rhaenyrou a Alicent ( mimochodom veľmi dobre zahraný oboma herečkami ), kde pozorný divák precíti a pochopí prečo obidve ženy majú v očiach slzy  . . . ()

Súvisiace novinky

Třetí řada Euforie přece jen dorazí

Třetí řada Euforie přece jen dorazí

16.07.2024

Jen pár měsíců nazpět jste se u nás mohli dočíst, že plánovaná třetí řada veleúspěšné Euforie se zmítá v problémech a není zdaleka jisté, jestli se vůbec na druhou sérii bude nějak navazovat a příběh… (viac)

Rod draka přiletí i se třetí sérií

Rod draka přiletí i se třetí sérií

18.06.2024

Jsou zprávy, které sice nejsou nikterak překvapivé, o to víc ale potěší. Žhavými intrikami a ještě žhavějšími bitvami natřískaný Rod draka je obřím hitem - pilot první série dodnes zůstává… (viac)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (viac)

Reklama

Reklama