Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ani babičky-roboti nie sú ideálnym riešením pre náročné rodiny. Priveľa prehnanej starostlivosti a oddanosti môže aj škodiť!
Zdeněk a jeho žena Jarmila Loudovci si z dôvodu nedostatku času zakúpia od firmy Biotex elektronickú babičku, model Róza 350 GLS. Stačí iba to, aby rodina zadala vstupné údaje a nová babička je ako živá. Upratuje, varí, umýva riad, vychováva deti. Je tu však jeden problém. Róza 350 GLS sa správa iba tak, ako boli do nej údaje zadané. A tie neboli práve ideálne. Rodinu čoskoro začne obťažovať nepríjemná a frustrujúca starostlivosť babičky, ktorá sa navyše stretne s obdobným elektronickým modelom susedov v nemilosrdnom boji, pri ktorom ide všetkým doslova o život... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (172)

argenson 

všetky recenzie používateľa

Nějak k téhle zvláštnosti neumím zaujmout postoj... Je jasný, že přes výborné herecké obsazení ve filmografii žádné z nich tohle nemá zásadní pozici. K smíchu mi to moc nepřišlo, naopak byly momenty, kdy mě mrazilo v zádech (to do zblbnutí opakované "Mám vás ráda" by vytočilo i největšího flegmouše). V celkovém výsledku málo zábavná moralita oživená rádobyoživujícími prvky sci-fi. ()

Arccos 

všetky recenzie používateľa

Nejdriv jsem myslel, ze je to komedie, pak jsem si nebyl jisty, jestli to neni horor. Obcas se najde film, ktery tyhle dva zanry dokaze spojit dohromady, ale tento to neni. Napad to nebyl spatny, ale zpracovani selhalo. Korunu tomu vsemu nasadi zaverecne varovani, pateticky prednesene prodavacem primo na kameru. Presto tenhle film neni odpad, ba i ty dve hvezdicky si zaslouzi. ()

Reklama

BoredSeal 

všetky recenzie používateľa

"Mladá láska, to je ráj.... Mám vás ráda!" Tenhle film je v komunistickém filmu úplná halucinace, díky čemuž si moje hodnocení zaslouží. Kopiruje klasický model béčkových hororů 80.let něčeho, co se vymkne kontrole a jde si to vlastní cestou k nebezpečí hlavních hrdinů, ale sci-fi prvek je paradoxně zasazený do komunistického Československa, klasické sousedské nevraživosti a soupeření a téma užitečných babiček pro mladé rodiny. Navíc do role hlavní robo-babičky geniálně obsadili autoři Libuši Havelkovou, osobu spjatou s pohádkovými laskavými stařenkami a její konkurence Jana Dítětová taky jede, zbytek obsazení dělá, co se od něj čeká (Jan Rosák jako moderátor prodejní show, to se tvůrcům vedle předvídání nedostatku babiček povedlo další proroctví). Jen doteďka nechápu, jak to autoři zamýšleli - společenská satira klasické čecháčské sousedské zášti s naroubovaným sci-fi prvkem? Každopádně se jim podařila správná kultovní šílenost pro milovníky bizarních filmů. :) ()

Jezinka.Jezinka 

všetky recenzie používateľa

Nějak si nemůžu pomoct a hodnotím nad místním průměrem. Ad jedna jsem to viděla poprvé ve věku, kdy mi to připadalo opravdu strašidelné, ad dva mi skelný pohled babičky a její opakování věty "mám vás ráda", stejně jako popěvek "mladá láska, to je ráj" připadají strašidelné dodnes, ad tři téma výmluv na nedostatek času, příležitostí a kde čeho, co člověku brání v plnění jeho snů, když pravou překážkou je vlastní lenost, je dobré a prakticky nevyčerpatelné, ad čtyři to, jak přesně se babičky dobily je vskutku humorné. Jen jsem nikdy nepobrala, proč všechny ty babičky měly potřebu vařit do zblbnutí exotická jídla. ()

J.Mayen 

všetky recenzie používateľa

Tomuhle filmu jsem tam trochu skočil na špek, starší filmy s podobnou tématikou natočené za těžké totality mám celkem rád,al babičky mě zklamaly. Podivné výkony, podivný "disko" hudba, herci, no, no budiž, aby nebyli přechválený, zase taková hitparáda to nebyla a to ani od Jiřího Lábuse,ač ho mám jako českého herce v jiných filmech rád. Mělo jít o sci-fi? Horor? komedii nebo něco mezi? Tak v tom případě ani jeden žánr na mě nezapůsobil. Mizérie pardon. ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (7)

  • Námetovou predlohou filmu bola poviedka vytlačená v novinách, ktorej autorom bol amatérsky spisovateľ Zdeněk Hřebík. [Zdroj] (Raccoon.city)
  • Vilová čtvrť se nachází v Radotíně. (Haniczka)
  • Režisérovi Rychmanovi bolo v dobe natáčania 61 rokov a z dôvodu jeho zdravotných ťažkostí a niekoľkonásobnej hospitalizácie bolo natáčanie filmu prerušené viackrát. [Zdroj] (Raccoon.city)

Reklama

Reklama