Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ani babičky-roboti nie sú ideálnym riešením pre náročné rodiny. Priveľa prehnanej starostlivosti a oddanosti môže aj škodiť!
Zdeněk a jeho žena Jarmila Loudovci si z dôvodu nedostatku času zakúpia od firmy Biotex elektronickú babičku, model Róza 350 GLS. Stačí iba to, aby rodina zadala vstupné údaje a nová babička je ako živá. Upratuje, varí, umýva riad, vychováva deti. Je tu však jeden problém. Róza 350 GLS sa správa iba tak, ako boli do nej údaje zadané. A tie neboli práve ideálne. Rodinu čoskoro začne obťažovať nepríjemná a frustrujúca starostlivosť babičky, ktorá sa navyše stretne s obdobným elektronickým modelom susedov v nemilosrdnom boji, pri ktorom ide všetkým doslova o život... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (172)

Flakotaso 

všetky recenzie používateľa

Snad jeden z nejhorších starších českých filmů vůbec. Jak se snažím být k našim filmům spíše shovívavý, tak tady se mi s každou další minutou pootevírala kudla v kapse. Sledovat ty dvě otravné babky jak se snaží hrát robota je opravdu pro silné žaludky, až mi bylo občas stydno i za ně. Nejvíce jsem však litoval Jirku Lábusa, který je jediným sympatickým aspektem této voloviny. A co fakt nesnáším - scénář založený na žabomyších sousedských válkách ("oni mají babičku, musíme ji mít taky!"). I kamera na úrovni horšího domácího videa a nevkusná hudba, v kombinaci s již zmiňovanými "robotickými" hereckými výkony, činí z tohoto filmu opravdu tristní audiovizuální zážitek. ()

Oskar 

všetky recenzie používateľa

"Mám vás ráda!" Kdo by si pomyslel, že tato nevinná sentence, zurčící na rtech dobrotivé babičky, může znít stejně zlověstně jako "Hasta la Vista, baby!" Inu, je to tak. Babičky dobíjejte přesně je velmi výstřední film a jakožto takový neměl u nás velkou naději na úspěch (viz třeba Happy End). Zato je přesnětím druhem filmu, kterému se říká kultovní.Velmi úzká skupinka lidí si ho velmi oblíbí. Například já. :-) Babky mají docela chytrý scénář (Jiří Just napsal např. stylovou pohádku S čerty nejsou žerty), GE-NI-ÁL-NÍ obsazení (And Oscar goes to... Libuše Havelková!) a není to žádná "hřejivá čecháčkovská člověčinka", ale chvílemi docela psycho. Budete si asi ťukat na čelo, ale jediný český film, u nějž cítím duchovní spřízněnost, je Choking Hazard. Báby jsou ale lepší. 80% ()

Reklama

darthhokro 

všetky recenzie používateľa

Česká "Terminátorka" Libuše Havelková v nejlepší konvici, by mohla statečně konkurovat Kristýnně Lokenový. Její vražedně láskyplný pohled chovance Kroměřížského ústavu, by skolil i Arnolda Švarcenegrů. Film je taková příjemná blbina, akorát na nedělní po obědový schrupnutí. Mladááá láááska to je ráááj...... ()

Dan9K 

všetky recenzie používateľa

Z toho začátku stříká komunismus a ta doba celkového nevkusu na všechny strany a je to dost hrozné, pak to začíná být nečekaně mrazivé, ke konci zase béčkově zábavné. Obzvláště závěrečný souboj babiček. Celkový zážitek bizarní. Opravdu jsem netušil, čeho všeho se můžu v československé kinematografii dočkat a že bych se mohl i bát (rozražení dveří!). ()

Haniczka 

všetky recenzie používateľa

Je to taková nastřelená, nedotažená a sorelou zatížená pitomina. Proč si manželé prostě nenajmuji normální hospodyni, která by vyšla určitě levněji než andorid "nejlevnější babička stojí dvakrát tolik co nejluxusnější auto". Takové buržoazní pokleslosti se navzdory režimu objevily třeba v mnohem lepším filmu "V podstatě jsme normální". ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (7)

  • Vilová čtvrť se nachází v Radotíně. (Haniczka)
  • Veľkú časť prípravných prác zabralo hľadanie lokácií, väčšina deja sa totiž mala odohrávať medzi tromi susednými vilkami a iba časť mala byť realizovaná v ateliéri. [Zdroj] (Raccoon.city)
  • Režisérovi Rychmanovi bolo v dobe natáčania 61 rokov a z dôvodu jeho zdravotných ťažkostí a niekoľkonásobnej hospitalizácie bolo natáčanie filmu prerušené viackrát. [Zdroj] (Raccoon.city)

Reklama

Reklama