Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ani babičky-roboti nie sú ideálnym riešením pre náročné rodiny. Priveľa prehnanej starostlivosti a oddanosti môže aj škodiť!
Zdeněk a jeho žena Jarmila Loudovci si z dôvodu nedostatku času zakúpia od firmy Biotex elektronickú babičku, model Róza 350 GLS. Stačí iba to, aby rodina zadala vstupné údaje a nová babička je ako živá. Upratuje, varí, umýva riad, vychováva deti. Je tu však jeden problém. Róza 350 GLS sa správa iba tak, ako boli do nej údaje zadané. A tie neboli práve ideálne. Rodinu čoskoro začne obťažovať nepríjemná a frustrujúca starostlivosť babičky, ktorá sa navyše stretne s obdobným elektronickým modelom susedov v nemilosrdnom boji, pri ktorom ide všetkým doslova o život... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (171)

Billie777 

všetky recenzie používateľa

Zajímavé. Rozhodně celkem milé a rozkošné. Libuše Havelková byla přímo kouzelná babička, ovšem jen na první pohled! Viděla jsem to jako malá a moc se mi to líbilo a teď, po tolika letech, jsem se rozhodla podívat podruhé. Originalitu filmu rozhodně upřít nemůžu, umělé babičky jsou pro nenáročnou sci-fi komedii vskutku skvělý nápad. Nejlepší to bylo ke konci, když Carmen hledala děti a babičkovský souboj. To už byl pořádný horor. :-) ()

Arccos 

všetky recenzie používateľa

Nejdriv jsem myslel, ze je to komedie, pak jsem si nebyl jisty, jestli to neni horor. Obcas se najde film, ktery tyhle dva zanry dokaze spojit dohromady, ale tento to neni. Napad to nebyl spatny, ale zpracovani selhalo. Korunu tomu vsemu nasadi zaverecne varovani, pateticky prednesene prodavacem primo na kameru. Presto tenhle film neni odpad, ba i ty dve hvezdicky si zaslouzi. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všetky recenzie používateľa

Nějak si nemůžu pomoct a hodnotím nad místním průměrem. Ad jedna jsem to viděla poprvé ve věku, kdy mi to připadalo opravdu strašidelné, ad dva mi skelný pohled babičky a její opakování věty "mám vás ráda", stejně jako popěvek "mladá láska, to je ráj" připadají strašidelné dodnes, ad tři téma výmluv na nedostatek času, příležitostí a kde čeho, co člověku brání v plnění jeho snů, když pravou překážkou je vlastní lenost, je dobré a prakticky nevyčerpatelné, ad čtyři to, jak přesně se babičky dobily je vskutku humorné. Jen jsem nikdy nepobrala, proč všechny ty babičky měly potřebu vařit do zblbnutí exotická jídla. ()

Big Bear 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle mně bavilo. Stejně jako škodylaky byly LS a GLS, stejně tak vybavené jsou i robotické babičky. Zprvu celkem ulítlá komedie se postupem času mění v horor a nic nikdy nemusí znít tak strašidelně jako ,, mám vás ráda! ''. Havelková si tu střihla opravdu super bábu a myslím, že je to české rarita obsadit do hororu robota oblečeného do zástěry a běhajícího kolem plotny a vnoučat. Film se v závěru možná snaží upozornit, že jak si necháme robotizací ovlivňovat životy záleží jen na nás. Zatímco v roce 1983 mohla být nejedna dnešní vymoženost vlhkým snem nějakého hodně šíleného vynálezce, odpovězme si po pravdě sami zda ta otázka v závěru filmu je úplně tak pitomá. Myslím si, že nikoliv. Dávám za tři pikantní šašliky. * * * ()

MsUtahraptor 

všetky recenzie používateľa

To, co bylo u Trnkovy Kybernetické babičky jen naznačeno je tady rozvedeno až do odporně děsivých důsledků. Pokud bych dávala dohromady pomyslný seznam fiktivních věcí se kterými bych se rozhodně nechtěla setkat naživo, RoboBábuška by zaujala jednu z čelních příček společně s lidožravými zelenými auty a Škvírovými příšerami. ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (7)

  • Rozpočet filmu bol 4 milióny Kčs, čo bolo na vtedy menšinový žáner sci-fi podľa kritikov priveľa. [Zdroj] (Raccoon.city)
  • Režisérovi Rychmanovi bolo v dobe natáčania 61 rokov a z dôvodu jeho zdravotných ťažkostí a niekoľkonásobnej hospitalizácie bolo natáčanie filmu prerušené viackrát. [Zdroj] (Raccoon.city)
  • Lékař a technici Biotexu diagnostikují stav robotických babiček kovovým ovladačem se zeleným a červeným indikátorem, který se později objevil i v parodii Velká filmová loupež (1986). Tam to byl ovladač superholografu, vynález profesora Suzukiho. (Ganglion)

Reklama

Reklama