Reklama

Reklama

Príbeh z napätého sklonku 60. rokov minulého storočia, kedy v Spojených štátoch vrcholili hnutia za občianske práva a na čele FBI stál radikálny J. Edgar Hoover (Martin Sheen). Informátor FBI William O'Neal (LaKeith Stanfield) sa infiltruje do illinoiskej pobočky Strany čiernych panterov, aby sledoval ich charizmatického vodcu Freda Hamptona (Daniel Kaluuya). Obratný O'Neal ľahko manipuluje svojimi kolegami aj tými, pre ktorých pracuje, najmä so špeciálnym agentom Royom Mitchellom (Jesse Plemons). Hampton posilní svoj politický vplyv, keď sa zamiluje do revolucionárky Deborah Johnsonovej (Dominique Fishback). V O'Nealovej rozorvanej duši medzitým zúri morálny boj. Mal by sa postaviť na stranu dobra, alebo má Čiernych panterov za každú cenu zničiť, ako to požaduje sám riaditeľ FBI J. Edgar Hoover? (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (84)

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Skvělý název průměrného filmu, o vzestupu hnutí Black Panters. Šlo to celé určitě natočit poutavěji, ale já si svou oblíbenou scénu ve filmu stejně našel a po skončení jsem si ji pustil ještě jednou. “You can murder a liberator but you can’t murder liberation, you can murder a revolutionary but you can’t murder revolution , you can murder a freedom fighter but you can’t murder freedom!... I AM.. A REVOLUTIONARY! I AM.. A REVOLUTIONARY." Tenhle projev přidává filmu 10% navrch a přinesl jak jsem se v noci dozvěděl Oscara pro Daniela Kaluuya. 65% ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Slušný film o černých panterech. Má to téměř nádech gangsterky, dva výborné mladé herce z Get Out. Stanfield i Kaluuya jsou pro mne nejlepší a nejhovější mladí zástupci afroamerických herců, došlo i na říznou akci, ale po příběhové stránce jsem čekal větší gradaci i intenzitu. Ve druhé půlce jsem lehce ztrácel o film zájem, což je škoda. Celkově dobré, táhnou to herci i schopná režie, ale místy se to vleče. Příběh****, Akce***, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra***, Napětí***. 6.5/10. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Judáš a čierny mesiáš sa snaží ukázať udalosti asi tak, ako sa stali a postavy ukázať také, aké mali zmýšľanie a povahy. To znamená, že Fred vykrikuje, že najlepšou satisfakciou je zavraždiť všetkých policajtov, že Čierni panteri boli oddaní a trochu naivní socialisti a vlastne si tým pílili pod sebou v kapitalistickom USA konár ešte jednou pílkou navyše. Plemonsova postava sa chtiac nechtiac musí prispôsobiť a hajzlom sa stáva akosi automaticky časom, no a William si proste chráni predovšetkým svoju kožu. Tu myslím platí, že i keď film vie, komu straní, tak keď si ho pozrie akákoľvek ideologická strana, možno sa vo svojej pravde ešte viac utvrdí. Alebo začne premýšľať o veci v širších súvislostiach. Výčitkám ohľadom nudy nerozumiem. Nie je to síce emocionálna bomba, ale funguje to zrejme tak, ako bolo pôvodne v pláne. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Aj keď si myslím, že "Judas And The Black Messiah" je dobrým filmom, tak myslím si, že filmu chýbala väčšia údernosť a sila, ktorá by ho dokázala nejakým spôsobom spraviť vynikajúcim. Najmä počas druhej polovice som si začínal uvedomovať, že nech by sa už asi stalo čokoľvek, nedokáže to zdvihnúť latku filmu a ostane v kategórii dobrých filmov. Najlepšia scénka je podľa mňa Fredova reč "I am... a revolutionary". Tých asi 5 minút je pre mňa absolútne strhujúcich a mali podľa mňa v sebe úplne všetko. No inak mi nenapadne jediná momentka vo filme, ktorá by nejako výraznejšie pre mňa niečo znamenala. Čo film však robí kvalitným sú vynikajúca réžia, skvelí hlavní hrdinovia Bill O´Neal a Fred Hampton a niekoľko scénok, ktoré mali celkom slušnú dynamiku. A možno by som mohol povedať, že Billov osud je podľa mňa celkom poetický. Myslím si, že musel mať veľké výčitky keď si uvedomil, čo vlastne všetko reálne spôsobil. Ale inak neviem či by som film nejako vedel vyzdvihnúť. Má to atmosféru, má to dobré postavy a je to schopne natočené a stojí to za tie dve hodiny času. Ale úprimne som čakal, že tento film ma ohromí. Ale to sa tu nestalo. Hodnotenie: B ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

mohlo by to mít v určitých momentech trochu větší tah na bránu,ale jelikož mám rád podobně laděné filmy,očekávání Judas and the Black Messiah splnil.Když člověk vidí co všechno se dělo (a v tomhle případě to nevypadá,že by se něco přifukovalo),ani se nelze divit,že jsou černoši stále nas.aní.Navíc když v dnešní době podobné praktiky někde stále přetrvávají.Herecky tady všechny strká do kapsy skvělý Daniel Kaluuya,který má charismatu na rozdávání a zlepšuje se každou rolí.Zbytek,ač není špatný zůstává v jeho stínu a moc nepomáhá ani to,že Kaluuyova postava zhruba v polovině na docela dlouho úplně zmizí.I tak ale spokojenost...70% ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (7)

  • LaKeith Stanfield v jednom z rozhovorů přiznal, že po ztvárnění role Williama O'Neala potřeboval pomoc terapeuta. (NiWi)
  • Natáčení probíhalo od 21. října do 19. prosince roku 2019 v americkém státě Ohio, konkrétně ve městě Cleveland. (Kuzmik)
  • Ve snímku je zobrazena postava Billa O'Neala (LaKeith Stanfield) jako osobní řidič postavy Freda Hamptona (Daniel Kaluuya), avšak ve skutečnosti byl jeho osobním strážcem. (Kuzmik)

Súvisiace novinky

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

19.12.2021

Jako každý rok, i letos si bývalý americký prezident a zároveň obří filmový fanoušek Barack Obama sedl, aby sestavil své oblíbené kulturní žebříčky. Vedle knížek tak došlo pochopitelně i na filmovou… (viac)

Nominace na Oscara zveřejněny

Nominace na Oscara zveřejněny

15.03.2021

Dnes ve 13:15 místního času začal přímý přenos vyhlašování kompletních nominací pro 93. ročník Cen americké Akademie filmového umění a věd, během nějž manželský pár Priyanka Chopra Jonas a Nick Jonas… (viac)

Reklama

Reklama