Reklama

Reklama

Sissi

Trailer

Obsahy(1)

Arcivojvodkyňa Sophia hľadá vhodnú nevestu pre svojho syna Franza Josefa. Voľba padne na Helenu, najstaršiu dcéru jej sestry Ludoviky. S budúcim manželom sa má zoznámiť na výlete do Bad Ischlu, kde ju však sprevádza aj jej mladšia sestra Sissi. Keď ju Franz Josef uvidí, okamžite je uchvátený jej mladosťou, krásou a najmä prirodzenosťou a bezprostrednosťou... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (126)

andrii 

všetky recenzie používateľa

Schöne. Láskou bije srdce císařské. Radují se zdi schönbrunnské. Amorkové tancují, karmínové jiskřičky se snášejí na líčka dívčiny. Vlasy zdobí sněhobílé hvězdičky, myrty se hostím špendlí do kapsičky. Mendelssohn hraje prim, ke štěstí notuje jim. Květy zasypávají nadýchaný obřad svazku urozenosti. Malují růžový obraz prvního páru, manželství. ()

Pavlínka9 

všetky recenzie používateľa

Beru to s hodně velkým nadhledem a nedokážu vytvořit takový komentář, abych se u ně nesmála :D :D Asi nejblíže tomu mému se přiblížil uživatel "GIJM": V tomhle filmu je jednoduše všechno. Nejkýčovitější vymyslitelný příběh, neskutečně máklá svatba, Radetzkymarsch, ohňostroj, hejno blbých princezen s šílenými kostýmy a chichotáním lamy s rozříznutou hlavou, kašírované alpské scenérie, fráze tak naivní, že bych je nezplodil ani já, pedofilní rybaření, jódlování a tyrolský folklór, trapný humor o byrokratech a senilitě, špatný dabing a agresivní hlídací srnky. Barevnost tohoto "filmu" přímo bije do očí a ty róby -to je to nejkrásnější na celém filmu. ()

Reklama

ivonius 

všetky recenzie používateľa

Třeba když připomínal, odkud vzali Habsburkové svůj nárok na vládu v Čechách: „Od té kapky krve české, která se skrze Elišku Přemyslovnu, krále Albrechta, Annu Jagellovnu a Marii Terezii dostala do jejich žil." Vládli tedy (byť se to na jejich politice neprojevovalo) pouze díky tomu, že byli pokrevními příslušníky českého kmene. Současná demokratická a republikánská ústava však nevylučuje, aby v čele stál člověk, který v sobě ani kapku české krve nemá. A proto (!) „režim musí být předepsanou ústavní cestou změněn". ()

Kovaja 

všetky recenzie používateľa

Komentář vložím k prvnímu dílu této trilogie. První a druhý díl sou potěšením jak pro oko co se týče krásné horské přírody tak i kvůli krásné Romy. Nechci zatracovat díl třetí ale přišel mi o krapet nudnější. I pro mě jako pro chlapa se jedná překvapivě o dechberoucí serii. Dlouho mi tenhle skvost unikal ale teď už mám dušu v péří :-)) ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Najlepšia trilógia vo forme rozprávka pre dospelých. Niekedy presladená realita naozaj chutí. A tu chutila ako fajnový Wiener Schnitzel. Pritom najlepšia postava je tá vedľajšia - úžasný otec nezviazaný konvenciami. Keď sa už má trochu prekrúcať história, potom takto. Radšej meniť dejiny romantizujúco než robiť z Achilla alebo Anny Boleynovej černochov z Mozambiku. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (16)

  • Film sa natáčal v Rakúsku, v mestách Bad Ischl, Dürnstein an der Donau, Innsbruck, zámku Fuschl a vo Viedni (vrátane ateliéru Atelier Sievering, zámku Schönbrunn, kostola sv. Michala - svadobná scéna). (Arsenal83)
  • Film sa tradične vysiela v období Vianoc, pretože samotná cisárovná Sissi sa narodila na Štedrý deň - 24. decembra 1837. (Arsenal83)

Reklama

Reklama