Reklama

Reklama

King Richard je životopisná dráma, natočená podľa skutočného príbehu, ktorý inšpiruje celý svet. Príbeh Richarda Williamsa (Will Smith), trénera a otca svetovo preslávených tenistiek Venus a Sereny, ktorý má geniálny plán ako dostať svoje dcéry z ulíc Comptonu v Kalifornii na svetovú tenisovú scénu. Hlboko dojemný príbeh ukazuje silu rodiny, vytrvalosť a nezlomnú vieru ako prostriedok k dosiahnutiu nemožného. (Continental film)

(viac)

Videá (2)

Trailer 3

Recenzie (241)

kajas 

všetky recenzie používateľa

I když se moc snažím být při sledování filmů objektivní, mívám prostě vždy problém s hlavními hrdiny, se kterými nějakým způsobem morálně nesouzním. Někdy si takové postavy získají moje sympatie svým charismatem či smyslem pro černý humor (jinak bych se asi nemohla dívat na žádnou gangsterku), někdy ale ne. Tenhle snímek pro mě bohužel spadá do druhé kategorie. Životopisný snímek vypráví o Richardu Williamsovi, který připravil neprůstřelný tréninkový plán pro své dvě talentované dcery (dětí měl daleko více) a díky své houževnatosti a vytrvalosti z nich skutečně vychoval jedny z nejlepších tenistek v historii. Film je výborný ve vyobrazení tréninkových scén i samotných zápasů (těch ale bohužel není mnoho), jeho hlavní protagonista je ale prototypem ambiciózního otce, který bere své dcery hodně zkrátka a následně je po vyhraném zápase okřikuje, aby se o výhře už nebavily. Neštítí se v různých etapách filmu lhát a podvádět lidi, kteří by jeho dcerám mohli potenciálně pomoci. Jeho úsilí sice přineslo kýžený výsledek, ale co si budeme, Venus a už vůbec ne Serena nejsou zrovna vzorem ctnosti a sportovního chování. Na film se ale koukalo dobře, to zase ano. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Kto miluje tenis, nie je čo riešiť. Množstvo odkazov na svoju dobu a každý, kto si pamätá Capriatiovú, Selešovú, Sanchezovú, Samprasa a ďalšie dôležité mená, tak by mal byť pri sledovaní Richarda pomaly v extáze. Smith dokazuje, že dokáže zahrať aj vážnu a psychologicky prepracovanú a nejednoznačnú postavu a nevidím dôvod, prečo by nemal dostať nomináciu. Osobne mu budem priať Oscara. Inteligentný scenár s množstvom detailov a ak sa bojíte, že sa bude hrať na rasistickú či gender strunu, tak toto je "iba" snaha o zachytenie udalostí približne tak, ako sa odohrali a o vytrvalosti a súdržnosti rodiny. Ale aj v tomto prípade netriviálne a s dostatočnou hĺbkou. ()

Reklama

DJ_bart 

všetky recenzie používateľa

Will Smith chce vyhrát Zlatýho plešouna tak moc, že mu to ani tentokrát nevyjde. Čímž nechci nikomu vsugerovat, že snímek 'King Richard' o prapočátku kariér tenisových legend, sester Williamsových, je vyloženě špatnej – jenže sportovní dramata jsou alespoň u mě žánr na jedno brdo. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Úvod a púribližne polovica filmu bolo fantastických - motivačné a po dramatickej či hereckej stránke dokonalé. V závere to ttrochu začalo strácať dych, ale emócie sa aj napriek tomu dostavili. Opäť raz jeden krásny príklad toho, že keď sa chce a človek si ide za svojim hlava-nehlava, tak to nakoniec aj dosiahne. Na slabší nadpriemer to stačí. 70/100 ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Instantný životopis, ktorý prakticky od začiatku do konca len tak sterilne a hlavne nezávadne kĺže po povrchu bez poriadnej dramatizácie. Len v dvoch scénach sa objavia nejaké temnejšie mráčiky. Jednu odbijú po pár sekundách a v druhej sa konečne trochu k slovu dostane aj nejaká iná postava ako ústredný hrdina.  V tej manželskej hádke sa aspoň na pár minút prejaví trochu hmatateľnej uveriteľnej ľudskej drámy a následne to znova zabŕdne do sterility a ani finálny zápas žiadnu gradáciu, či už emocionálnu alebo napínavú neprináša.  Väčšina filmu je proste Disneyovsky nezávadný príbeh pre celú rodinu, ktorý má zvýšiť hrdosť u černochov. Proti čomu nič nemám, len je vtipné, že do kina na to nikto neprišiel. Ani černosi. Tak neviem, či kašlú na hrdosť, na Smitha alebo na príbeh Richarda Williamsa a jeho zázračných dcér. A ani z hercov ma tu nikto neuchvátil. Smith ma celý čas jeden priblblý výraz otravného podomového predavača. Ostatní sú len do počtu. Strašne tu chýba pohľad dcér na tú tvrdú drezúru, ktorú zažívali. Jak to znášali. Stálo im to za to? Je to len jednostranne podaný film. Ale dobre, nech si Will konečne toho Oscara získa a už neotravuje v takýchto cajdákoch a konečne nech zase natočí niečo poriadne. 5/10. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (16)

  • Ako poďakovanie hereckému obsadeniu Will Smith (Richard Williams) rozdelil svoj 40-miliónový zisk z filmu medzi ostatných hercov. (belinko)
  • V roku 1994 bola svetovou jednotkou v rebríčku WTA Steffi Grafová, zatiaľ čo Arantxa Sánchez Vicario bola v skutočnosti svetová dvojka. (Pat.Ko)
  • Saniyya Sidney (Venus Williams), ktorá je ľaváčka a nikdy predtým tenis nehrala, stvárnila Venus Williams, ktorá je v skutočnosti praváčka. Jej vyčerpávajúci tréningový režim od pondelka do piatku zahŕňal prísnu diétu a cvičenie a mnoho hodín pozerania videí Venus, počnúc jej víťazstvami na veľkých turnajoch ako sú US Open a Wimbledon. (belinko)

Súvisiace novinky

Will Smith se po roce vrátí před kameru

Will Smith se po roce vrátí před kameru

12.03.2023

Je to rok od posledních Oscarů, které nevstoupily do historie tím, jaký snímek vyhrál nejlepší film (pokud si na to vůbec někdo vzpomene), ale tím, jak herec Will Smith vystoupil na pódium, aby… (viac)

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

03.04.2022

Po několika nezdařených pokusech oživit novou verzi Vrány, včetně jednoho s Jasonem Momoou (Aquaman, Hra o trůny) v hlavní roli, se sdružení nezávislých producentů Hassell Free Productions, The… (viac)

Will Smith vydal omluvu

Will Smith vydal omluvu

30.03.2022

Je úterý, takže touhle dobou už nejspíš zpráva o facce, kterou dal Will Smith během oscarového večera komikovi Chrisi Rockovi za nepovedený vtip na adresu jeho manželky Jady Pinkett Smith, dorazila i… (viac)

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

28.03.2022

Dnes v noci proběhl 94. ročník předávání Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS), a i letos se psala oscarová historie. Celý ceremoniál se odehrál v hollywoodském Dolby… (viac)

Reklama

Reklama