Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policajný detektív Frank Connor (Andy Garcia) sa zúfalo usiluje získať pre svojho syna vhodného darcu kostnej drene. Jediným vhodným človekom je Peter McCabe (Michael Keaton), sociopatický sériový vrah. Najprv Frankovu prosbu odmietne, neskôr súhlasí. V nemocnici sa mu však podarí vziať ako rukojemníčku doktorku Hawkinsovú (Marcia Gay Hardenová) a chce sa dostať na slobodu. Zúfalý Frank sa snaží zabrániť polícii v streľbe... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (66)

jenik71 

všetky recenzie používateľa

Nutno poznamenat, že vše vlastně stojí jen na dvojici Garcia - Keaton. Byl by to celkem zdařilý thriller, kdyby nebyly ve scénáři tu a tam nějaké ty trhliny. Rád bych udělil i větší hodnocení, ale některé nedomyšlené detaily jsou do očí bijící. O napětí jsem ale nepřišel, má to celkem slušné tempo a Keaton jako záporák je dost přesvědčivý. Takže 60%. ()

lilina133 

všetky recenzie používateľa

Možno budem v menšine, ale tento film pre mňa priniesol poriadnu nádielku (a to ani nie sú Vianoce:-)) nelogičností...Akých??Takže, hneď ma zarazilo už obsadenie trojice úžasných hercov ako sú Michael Keaton, Andy Garcia & Brian Cox...Vo filme majú minimum priestoru predviesť čo v nich naozaj je (za čo môžu byť vďační hlavne tak neuveriteľne stupídnemu scenáru...)No a keď som už spomenula ten nešťastný scenár, ktorý je, mimochodom, najväčší kmeň úrazu...Tie dejové zvraty alebo nezvraty (POZOR - PODROBNOSTI Z DEJA? AK TO NECHCETE ČÍTAŤ PRESKOČTE ZÁTVORKU: prečo M. Keatona nestrážil na operačke ani jeden policajt, keď ho tam privážala celá kopa, prečo chcel ísť nazad do väzenia, akože chlapec, ktorý je tak na všetko náchylný s ním v kľude prechádzal celú budovu a nenechalo to na ňom žiadne následky a podobné veci), ktoré sú podľa mňa dosť podstatné...Čo k tomu dodať - tento film podľa mňa radšej nemal uzrieť svetlo sveta, aspoň nie v takej podobe ako uzrel...Prepáčte všetci, ktorým sa to páčilo, mne to akurát zdvihlo adrenalín v krvi:-)) ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Ďalší veľmi kvalitný priemer. Zamrzí hlavne logika akčných scén, ničím nová šablóna mačka-myš a niektoré dialógy (profesorské reči deväťročného syna k otcovi na smrteľnej posteli). Inak boli psychopatické reči a slovné hračky najmä u Keatona na vysokom stupni levela a síce som si ho ako záporáka predtým predstaviť nevedel, no teraz by som ho rád videl znova. 55%. ()

Dudek 

všetky recenzie používateľa

Desperate Measures jedním z největších překvapení, jaké jsem kdy měl možnost vidět. Skvělý snímek s rychlým tempem a velmi hutnou atmosférou těží zejména z perfektního hereckého obsazení. Zejména Michael Keaton je jako psychopat úžasný a naprosto uvěřitelný. Přestože nám režisér ani scénárista nepřichystali žádné novinky, přesto však bude mít divák problém otrhnout se od obrazovky. Když si vzpomenu na ten geniální konec, leze mi mráz po zádech. Shrnuto a podrtženo, za tenhle akční thriller by se nemusel stydět ani Michael Mann. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Taky slusny oldchool mix zanrov od thrilleru, akcneho filmu az po dramu. V ziadnom ohlade to ale prilis nadpriemerne nie je. Nie je tu ani dostatok akcie (zaujme len solidny vybuch a jedna scena s nakladiakom), ani napinavych scen, ktorymi by sa postavy drzali v šachu. Miestami vyznieva az vtipne, ze kvôli zachrane jedneho chlapca zomrie kopa nevinnych ludi. Film ale drzi nad vodou skvela ustredna dvojka. Charizmaticky drsniak a po cely cas zaporak Keaton a sympaticky otec od rodiny Garcia, ktory je schopny kvôli synovi urobit cokolvek a aj ked to neukazali tak pravdepodobne si potom vsetkom, co urobil, tiez pôjde na nejaky cas sadnut do chladku. Ostatne postavy su uz len do poctu. Vysledkom je teda priemerny film, ktory v dobe vzniku zapadol, ale v dnesnej CGI dobe, fanusikov oldschool akcnych thrillerov potesi. 6/10. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčelo se od 22. července do 13. prosince 1996 v amerických státech Kalifornie a Pensylvánie. (BMW12)

Reklama

Reklama