Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Viktor (Vlastimil Brodský) je vedúci predajne s domácimi potrebami a Marta (Jana Brejchová) je fotografka. On je realistický a praktický človek, ona zasnívaná bohémka. On chce mať doma navarené, a ona chce každý deň prežívať niečo nové, vzrušujúce a výnimočné. Napriek tomu sa milujú a žijú spolu v manželstve už desať rokov. Krehkú rovnováhu ich spolužitia však naruší nové a idylické manželstvo Martinej kamarátky Aleny (Iva Janžurová), ktorej manžela tentoraz vybral počítač. Vďaka tomu dnes Alena a jej Kája (František Peterka) tvoria dokonalý pár. Marta a Viktor zapochybujú, či sa ich rozdielne povahy k sebe vôbec hodia, a tak sa rozhodnú podstúpiť test počítačom. Výsledok je tragický - nemajú absolútne nič spoločné, vôbec sa k sebe nehodia a ich spolužitie sa rovná hazardu so zdravím. Počítač im však určí ideálnych partnerov. Marta aj Viktor si tajne vyhľadajú svoje „kybernetické lásky", čím nechtiac rozkrútia kolotoč omylov, zámien a komických situácií, končiaci v šťavnatom a bláznivom záverečnom zmätku. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (159)

J R C Pecuchet 

všetky recenzie používateľa

Úspěšná komedie z roku 1974, která byla skvostně obsazena. Osobně mě nejvíc dostala histerická scéna Ivy Janžurové a Františka Peterky a jejich spor o barvu potahu na křesla. ZELENÁ - ZELINKAVÁ, nebo TRABANT - FIAT !!! Petr Schulhoff prostě tyhle komedie uměl točit viz jeho další filmy. Hudba : Karel Svoboda ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Dlouho jsem zvažoval hodnocení. Pohybuje se přesně mezi silnými 3* a slabšími 4*. Je tam spousta gagů, které postupem času, a po několika reprízách v televizi, jistým způsobem zlidověly. Asi nejlepší je hádka o "zelinkavý" přehoz. Schulhoff byl specialista na vykreslení postav do krásně absurdních rozměrů. Zahrané perfektně. Například takový počítač ve výzkumném ústavu pro hledání dokonalého partnera, byl opravdu model k pohledání, ale psal se rok 1974, tak asi netřeba žehrat. Přesto tam byly takové proluky, kdy se nic moc nedělo, ale pak zase v krátkém intervalu přišly solidní "zápichy" (rozuměj povedené gagy). Komedii jsem viděl několikrát a vždycky se těším na pasáže rozhádaných partnerů, které dohromady svedl jeden nemoderně designovaný počítač. 60% ()

Reklama

Gimli 

všetky recenzie používateľa

Pokaždé, když tenhle film chytím v televizi, rád se podívám. Po mnoha takových zhlédnutích musím zvýšit hodnocení na maximum, protože mě to prostě pořád baví. Výborní herci, skvělé a vtipné dialogy tak, jak to mám na českých komediích rád! A taky pár zlidovělých hlášek, jako třeba "Ale ten tón! Ten tón!". ()

mac000 

všetky recenzie používateľa

Jistě, pokud se kritici naváželi do úrovně či uměleckých hodnot Schulhoffových komedií, mají pravdu. Ale na druhé straně dobře vystihli divácký vkus a potřebu pobavit se spolu se známými herci a dobrými dialogy. A to jim Schulhoffova řada nabídla tak, že se na tyto filmy dá koukat i dnes (a poněkolikáté). Narozdíl od kritiky vysoce ceněných uměleckých děl oné doby - většina z nich dnes v podstatě nikoho nezajímá ()

Adam Bernau 

všetky recenzie používateľa

Brodského v podobných rolích miluji, obzvláště s manželku Brejchovou, ale toto je velmi slabý film, který i přes zajímavou myšlenku nemá nic moc co nabídnout. Uznávám ovšem jeho zásluhu, že se „zelenkavá“ stala kultovní barvou. Neméně nezapomenutelná je však Bláhova balicí otázka „Taky si připadáte tak abstraktně?“. (Dvě hvězdy, nicméně: argenson, Oskar). ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (25)

  • Keď Vlastimil Brodský (Viktor Tomáš) sleduje futbalový zápas v televízii, komentátor zahlási po vstrelenom góle, že v 9.minute dal gól Kukla na 1:1 a vyrovnal po prihrávke Petříčka. Miloslav Kukla a Jaroslav Petříček hrali v sezónach 1974/1975 a 1975/1976 za prvoligový klub TJ LIAZ JABLONEC. Miloslav Kukla strelil v týchto sezónach 5 gólov, a na 1:1 vyrovnával v dvoch zápasoch v sezóne 1974/1975. Najskôr v zápase proti INTERU BRATISLAVA a potom proti TJ ŠKODE PLZEŇ. Ale ani jeden vyrovnávajúci gól nestrelil v 9 minúte ale z Interom v 54.minute a z Plzňou v 43.minúte. (Raccoon.city)
  • Marta (Jana Brejchová) použije slovní spojení „prepotentní frajle“. „Prepotentní“ znamená převažující, nadměrně mocný a slovo „frajle“ je zkomolenina z německého „fräulein“ – slečna. (sator)
  • Vo výrobnej správe filmu je upozornené na nevhodné správanie „špičkových hercov“, z dôvodov ktorých dovoleniek muselo byť natáčanie filmu prerušené na viac ako mesiac: „nemajú záujem v čase divadelných prázdnin pracovať, ale sa rekreovať.“ [Zdroj]
    (Raccoon.city)

Reklama

Reklama