Reklama

Reklama

VOD (1)

Pár z Manhattanu se odstěhuje do starobylé osady v Hudson Valley, kde zjistí, že jejich manželství obestírá zlověstné tajemství, které si nezadá se záhadami prastaré vesnice. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (152)

Flopik 

všetky recenzie používateľa

Keď som pozrel na hodinky, bežala hodinu filmu a nedialo sa tam absolutne nič, došlo mi, že som spravil veľkú chybu. S hororom to nemá spoločné vôbec nič. Je to čisto vzťahová dráma, kde sa pár presťahuje do domu na dedine a odkryjú sa ich problémy. Nato, že v tom dome umrelo neviem koľko ľudí sa zabudne a tak sledujeme len tú jednu premisu. No a keď na konci sa to začne hrať na krimi, mal som dosť. Pochváliť nemám vôbec čo, bez Amandy by som šiel do opadu. Otras, vyhnúť sa a 2 hodiny času radšej venujte štrikovaniu, aj to bude zábavanejšie. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Skúsené tvorivé duo si zobralo na plecia viac, než bolo schopné uniesť. Zaujímavo rozohratá zápletka s viacerými postavami, viacerými tajomstvami a utajenými zločinmi začne v druhej polovici vyúsťovať do banálnych riešení. V podstate by sme sa zaobišli aj bez bubu efektov a celej náboženskej mytológie, ale to by sa už adaptácia asi úplne odklonila od ducha predlohy. Občas film príjemne vystraší, potešia aj herci, ale radosť by sme z tohto filmu mali asi iba v tých osemdesiatkách, v ktorých sa odohráva a kedy mal byť tento príbeh napísaný aj nakrútený. ()

Reklama

PROCESOR 

všetky recenzie používateľa

Na horor zapomeňte tedy aspoň v mém skromném měřítku. I když začátek je slibný a co se týká exteriérů, ty jsou úchvatné. I „zápletka“ vypadá slibně, jenže se to nějak celý pokazí. Úplně mě dorazilo velké finále. To namlouvání do scén typu „Už je čas Trevisi“ nepůsobí strašidelně, ale spíš úsměvně, nevím jaký byl záměr tvůrců, ale píšeme rok 2021. ()

NiWi 

všetky recenzie používateľa

Zbytečně dlouhý thriller s pár hororovými prvky. Film ne moc úspěšně balancuje mezi venkovským dramatem o přesunu mladé perspektivní dvojice z města na venkov a duchařským soft hororem. V té první poloze určitě funguje líp, je ovšem zbytečně zdlouhavý a chybí mu lepší gradace. Že tvůrci pracují více s atmosférou než s lekačkami by vůbec nevadilo, kdyby veškerá jejich snaha nevyzněla do ztracena. Ústřední dvojice hraje dobře a tahá na zádech psychologické drama převlečené za mysteriózní příběh, který ale zoufale postrádá cokoliv zajímavého, historie osady a starého domu je hrubě nevyužitá, a finální rozuzlení je zkrátka meh. Klasické netflixovské spotřební zboží. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Toto mohol byť krutoprísny horor. Čo z toho vyšlo? Ďalšia netflixovina, ktorá čím dlhšie trvá, tým je to väčšia píčovina. Zo začiatku vadí mdlé tempo a pridlhý nábeh do príbehu, potom stred zachraňuje odkrývanie manželskej špiny, ale koniec ide do sračiek, ktoré nie a nie skončiť. Tu niekto chcel natočiť uveriteľnú duchárčinu šmrncnutú mystikou a umením, vyšiel z toho ale nepodarený pokus o horor s manželskou drámou a zlým krimi. Nebyť Amandy, čo to tam držala v každej scéne, nedal by som to. 2 z 5 ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (7)

  • Dcérka páru sedí v knižnici na zemi s natiahnutými a prekríženými nôžkami, v zábere z druhej strany už je v tureckom sede. (GabrielGabko)
  • Film vznikl podle stejnojmenného románu „All Things Cease to Appear“ z roku 2016 od Elizabeth Brundage. (SONY_)
  • Keď manželka nájde pod klavírom noty, jedná sa o skladbu "Lacrimosa" od Wolfanga Amadea Mozarta, z Requiem. F. Murray Abraham (Floyd DeBeers) v roku 1985 získal Oscara za rolu Antonia Salieriho vo filme Amadeus (1984). (belinko)

Reklama

Reklama