Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nováček Brad Renfro hraje jedenáctiletého Marka Swaye, který váhá mezi tím co ví a co nemůže nikdy říct. Pokud řekne to, co ví o vraždě mafiána, hrozí mu smrt z rukou najatého zabijáka. Avšak ambiciózní federální prokurátor tlačí tak dlouho, dokud mu Mark všechno neprozradí. Tak se z něj stává cíl ve smrtelné hře. A jeho jediným spojencem je odvážná advokátka (Susan Sarandon), která pro něj riskuje svoji kariéru - a neočekávaně také svůj život. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (156)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Podľa jedenásťročných spomienok som bol naklonený pridať tomuto Schumacherovmu filmu ďalšiu hviezdičku. Ale človek mieni, kvalita filmu mení. Pri opakovanom sledovaní ma už tá hra na hlúpych a neschopných príslušníkov FBI, policajtov a dokonca aj mafiánov, proti ktorým stojí šikovná právnička a takmer geniálny 11-ročný chlapec prestala baviť. Scenárista očividne príliš popustil uzdu svojej fantázie. Voči spracovaniu, hereckým výkonom a dávkovanému napätiu vo filme nemám vôbec nič, ale pôvodné hodnotenie pokladám za primerané. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Zopár sfilmovaných právnických trilerov od Johna Grishama mám rád (Kedy zabiť), no väčšina z nich dopadne ako Klient: skúsený režisér sa zjavne nudí, bombastické herecké obsadenie je zarážajúco nevyužité, scenár zbytočne komplikovaný a celé je to chladné ako januárové ráno. Diváci ale v 90. rokoch na podobných látkach frčali, takže nečudo, že to pri skromnom 45-miliónovom rozpočte na celom svete zarobilo 117 miliónov. ()

Reklama

Hopkins 

všetky recenzie používateľa

Rozhodně film na který se dá podívat a dívat dokonce i herecké výkony nebyly špatné hodnotil bych to tak 80 procent z mé strany, Dokonce i přběh ky právník mafie se zastřelí a kluk je v nesprávnou dobu na nesprávném místě a mafie má strach tak se pokusí odklidit nepohodlné svědky. až na ten happy end to bylo typicky americké . ()

Lynn 

všetky recenzie používateľa

Herecké obsazení je vynikající (Brad Renfro, Susan Sarandon zejména...), příběh je napínavý, jenže: poslední část filmu, kdy se hlavní hrdinové vydávájí po stopě na vlastní pěst je už vysloveně přestřelená. Nemluvě o tom, že stačilo požádat o zařazení do programu ochrany svědků už na začátku a bylo by po problému... No, ale to by nebylo o čem psát (Grisham) a na co koukat (Schumacher) :-) Prostě docela fajn běžný thriller - možná před těmi 15 lety byl fakt bomba. No dneska pořád dobrý průměr. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

V case premiery, ked bezal tento thriller v kinach sa mi velmi pacil, dnes tu vsak vidim male chybycky v scenari, ale aj to sa da odpustit, pretoze stale ma ten film bavi. Dakovat mozem nielen reziserovi Schumacherovi, ale aj skvelym hercom Tommymu Lee Jonesovi alebo aj Susan Sarandon, ktora bola nominovana na Oscara za hlavnu ulohu, ale Oscara si v roku 1995 prevzala Jessica Lange za ulohu vo filme OPERACE "BLUE SKY" (1994). Susan Sarandon ale nemusela byt smutna, pretoze o rok neskor si predsa len Oscara prevzala a to za hlavnu ulohu vo filme MRTVY MUZ PRICHAZI (1995), ktory reziroval jej manzel Tim Robbins... 16.10.2009 _______ Susan Sarandon - (Regina "Reggie" Love) +++ Tommy Lee Jones - (Roy Foltrigg) +++ Brad Renfro - (Mark Sway) +++ Mary-Louise Parker - (Dianne Sway) +++ Anthony LaPaglia - (Barry Muldano) +++ J.T. Walsh - (Jason McThune) +++ Anthony Edwards - (Clint Von Hooser) +++ Will Patton - (Seržant Hardy) +++ William H. Macy - (Dr. Greenway) +++ Produkcia: Arnon Milchan +++ Hudba: Howard Shore +++ ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (4)

  • Dianne Sway (Mary-Louise Parker) ve filmu uvedla, že jí je 27 let. Její představitelce přitom bylo přesně 30 let. (KajusaK)
  • V tomto filmu debutoval Brad Renfro. (Pumiiix)
  • Dávkovač cukríkov PEZ v podobe Elvisa Presleyho bol oddelením rekvizít navrhnutý špeciálne pre film. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama