Reklama

Reklama

Príliš hlučne sa zabávajúce deti, hádajúce sa páry a naozaj neznesiteľné sparno... Takáto kombinácia je už sama o sebe dosť desivá, no ak k tomu ešte pridáte i koniec náročného pracovného dňa, ktorý rozhodne nepatrí medzi vaše najšťastnejšie, a cestou domov uviaznete v zdanlivo nekonečnej dopravnej zápche sprevádzanej všetkými už spomenutými extrémne stresujúcimi faktormi, pred ktorými nemáte kam uniknúť, môže sa bez problémov stať, že vám skrátka prasknú nervy! Nuž a presne to sa stalo i Williamovi Fosterovi (Michael Douglas), inak úplne obyčajnému, slušnému a ničím zvláštnym nevynikajúcemu americkému občanovi, ktorý sa ponáhľal domov. Jeho prípad totiž dokonale potvrdzuje nadčasovú platnosť starého známeho „tichá voda brehy myje“! Všetko sa to začalo v istom momente, keď duševne akoby úplne neprítomný William vystúpil zo svojho auta, len tak ho nechal stáť uprostred dopravného chaosu a vybral sa poobedňajšou horúčavou sužovaným Mestom anjelov domov pešo – s nepríčetným výrazom v tvári, ktorý neveští nič dobré! Beda tomu, kto mu skríži cestu... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (1 107)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Douglas v roli poctivého občana, ktorému počas horúceho rána hrabne v bedni a robí zo svojho okolia peklo. Vo svojej roli je dostatočne vierohodný nato, aby presvedčil divákov, že sa takáto udalosť môže stať. Vynikajúci scenár, originalita sa nezaprie, množstvo zvratov a prekvapujúcich scén, ktoré umocňuje záver. Skvelý film! 100%. ()

Djoker 

všetky recenzie používateľa

Koho by nesrala dopravní zácpa plná nervózních lidí spěchajících do práce, šišlající ťamani s touhou proniknout na náš trh, smradlaví negři s motýlkama obtěžující své okolí a plný parky somráků? Z nějakého důvodu to je však většina z nás schopna přejít a řešit pouze konzumní kolotoč. Práce, nákupy a spát. Nám ostatním nezbývá než vzít baseballovou pálku, nůž nebo bazuku a jít světu ukázat, že s náma teda vyjebávat nebude! Další variantou je tento film. Něco podobného jsem dlouho hledal a především scény s nasraným Douglasem mě neskutečně bavily. ()

Reklama

Renton 

všetky recenzie používateľa

Scénář: Ebbe Roe Smith .. Tohle JE opravdu dlouhý pád a dopad (filmu na mě) je dost tvrdý. Joel Schumacher i Michael Douglas jsou na vrcholu sil a výsledek je perfektní thriller, ale díky závěru jen 90%. Tohle mě u nás na venkově (naštěstí) nepotká.. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Pro me asi nejlepsi Schumacheruv film a taky jedna z nej roli Michaela Douglase, kterej tu je dost podobnej Kirkovi, vypada spravne drsne a ma hustou prezdivku D-fense. I kdyz pribeh neni nak zvlast komplikovanej a jde jen o to, ze jde D-fense domu a stavaj se mu situace, ktery by nasrali i me, je tu do toho pridano detektivni patrani a vystrasena manzelka a jako celek to je naprosta parada. Mozna by se mohl trochu vic propracovat moment, kdy se Douglas nasere, ale i takle to pusobi docela verohodne, navic kdyz se postupne dozvime napr. z videa, ze tak trochu magor uz byl. Navic i kdyz to je thriller, jsou tu prvky cerne komedie, at uz ze strany poldy Roberta Duvalla, tak v hlaskach samotnyho Douglase. Mozna se dalo zapracovat lip na hudbe, James Newton Howard uz slozil lepsi kousky, ale prevazne dej docela slusne doplnuje. Nechapu jak muze Schumacher jednou natocit sracku a podruhy takovej napinavej masakr jako je Volny pad. ()

viperblade 

všetky recenzie používateľa

Dejte pozor na naštvané Američany. I když vypadají neškodně, tak mohou ublížit!!! :-) Takhle nějak můžeme charakterizovat tento film. Prostě jednoho dne, moc teplého dne, se Michael Douglas naštve a jde si to vyřídit se světem. Ale čím více si to se světem vyřizuje, tím více se vydává na cestu, ze které není návratu. Musím říct, že z Michaela šel v některých momentech fakt strach a nevěděl jsem, že zahrát psychouše pro něj nebude problém. Za mě můžu doporučit. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (29)

  • Filmem se inspirovala kapela Foo Fighters pro svůj videoklip Walk. (Peterel)
  • Na rolu Lestera Prendergasta, ktorú si zahral Robert Duvall, boli tiež zvažovaní herci Gene Hackman, Walter Matthau, Sidney Poitier, Paul Newman, Jason Robards  a Jack Lemmon. (donnie22)

Súvisiace novinky

Zemřel režisér Joel Schumacher

Zemřel režisér Joel Schumacher

23.06.2020

Ve věku 80 let zemřel slavný scenárista a režisér Joel Schumacher. Tvůrce poslední rok zápolil s rakovinou, nakonec však tento boj prohrál. Schumacher, jenž svoji homosexualitu od počátku kariéry… (viac)

Reklama

Reklama