Reklama

Reklama

Bozz vlastne ani celkom presne nevie, prečo bol naverbovaný do armády napriek tomu, že ju tak neznáša. Spojené štáty sa potrebujú pohnúť ďalej vo vietnamskom konflikte a tak ani výcvikové kempy pre nových vojakov nie sú žiadnou prechádzkou. Neprichádza do úvahy, že by niekto nad Bozzom zaváhal v akomkoľvek prípade. Je to skvelý vojak s vodcovskými schopnosťami, lenže na jeho budúcu kariéru dôstojníka si robí zálusk aj niekto iný. A zďaleka nie je jediným, kto by Bozza radšej videl povaľovať sa v posteli kdesi v Texase. Na to všetko si musia ešte počkať, alebo niečo preto urobiť. Pre budúcu čatu začína posledná časť výcviku. Dokonalá simulácia Vietnamu Tigerland. A pre niektorých to bude boj s ostrými nábojmi... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (289)

becki_tu 

všetky recenzie používateľa

Schumacher má filmy všeho druhu. Počínaje těmi nezapomenutelnými (Volný pád, Telefonní budka), přes ty dobré nebo průměrné, do kterých bych zařadil i Tábor tygrů až po ty, mírně řečeno, méně povedené. Tábor tygrů je rozhodně zajímavým pohledem na výcvik amerických jednotek pro válku ve Vietnamu, ale časem pomalu upadá do stereotypu a už nebaví tolik jako na začátku. Mezi nejsilnější stránky filmu patří určitě vynikajicí Colin Farrell a skvělá "akční" kamera, mezi ty slabší stránky řadím nepříliš záživný příběh, mizivou atmosféru a nevýraznou hudbu. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Tvrdá príprava vojaka na vojenské prostredie. Ukazuje nám čo všetko sa môže diať a deje vo vojenských výcvikových centrách. Vojaci si tu prechádzajú životnou skúškou. Bozz, ktorého stvárnil Colin Farrell je vojak, ktorý má výborne naštudované vojenské zákony a pomáha svojim kamarátom dostať sa z výcviku domov k rodinám. On však stále zostáva a provokuje svojím správaním nadriadených, ktorých dovádza k šialenstvu. Myslím, že režisér až príliš "tlačil na pílu" a celkový dojem bol nerealistický. Preto film radím medzi priemer. Kto chce vidieť skutočnú klasiku, nech sa radšej pozrie na Full Metal Jacket. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Skvelý army film, ktoré mám tak rád. A Joela ako režiséra zvlášť, preto som si to nemohol nechať ujsť, aj keď napriek svojmu skvelému príbehu a spracovaniu, neviem, prečo mnohých ľudí obchádza. Vynikajúci dej, scenár a celkový príbeh plný surovosti a priateľstva. Navyše skvelého Farrella ešte o niečo viac predbieha Collins Jr.. Len o niečo slabšie ako 'FMJ'. 80%. ()

aluna 

všetky recenzie používateľa

Kleopatra má v tý šablonovitosti Bozze naprostou pravdu, ale přesto je mi ta šablona sakra sympatická. Já se ale jen divím, jak se mohlo lampasákům povýst, aby se normální (a tím myslím jak obyčejný, tak psychicky nenarušený) kluci chechtali při instruktáži mučení. Věřila bych, že nováčci, když přijde na boj, střílí nejdřív do vzduchu, jelikož nechtějí nikoho zabít...ale jen do okamžiku, než to koupí kámoš vedle. Mám ráda válečný filmy a paradoxně čím míň v nich je skutečný války, tím je mám radši. On už výcvikovej tábor o ní a o psychice postav totiž pěkně vypoví. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Prehliadol som, že film nakrútil slávny Joel Schumacher a prípadné nedostatky by som mal vysvetliť svojou menšou chápavosťou. Dodatočne som sa tiež dočítal, že u Schumachera platí nepriama úmernosť medzi rozpočtom a výsledkom. Ak to platí aj obrátene musel by sa producent poriadne buchnúť po vrecku. Film, prakticky bez príbehu, stojí a padá na zaujímavom výkone Colina Farella. Inak je to o utriasaní charakterov a vzťahov medzi mladými mužmi v stresujúcich podmienkach očakávaného vyslania do Vietnamu. Výrazne som sa nudil. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (7)

  • Kniha D. Trumba vyšla i v Československu jako "Johny si vzal pušku" na konci 70. let. Byla dokonce natočena i jako TV inscenace v hlavních rolích s M. Peškem a P. Soukupem. (Robbi)
  • Slovo "fuck" je ve filmu vysloveno dvěstě sedmdesát šestkrát. (Bakllazaan)
  • Pro dosažení větší autenticity se režisér Schumacher rozhodl natáčet na 16mm film místo pro Hollywood typičtějšího 35mm. Snímek díky tomu také částečně působí, jakoby byl skutečně natočen v 70. letech, do kterých je situován jeho děj. (Teabag)

Reklama

Reklama