Reklama

Reklama

Beznádej

(TV film)
všetky plagáty
Trailer

Obsahy(1)

Na osamělé nevadské dálnici zastaví vůz manželů Jacksonových policejní automobil. Sedí v něm Collie Entragian, mohutný policista z malého městečka Beznaděj. Místo formální kontroly dokladů ovšem Petera a Mary odveze do městského vězení, kde je již zavřena i rodina Carverových, stárnoucí spisovatel Johnny Marinville a zvěrolékař Tom Billingsley. Collie se dle jeho slov zbláznil a vyvraždil celou pouštní osadu. Dokáží jeho příští oběti přežít a s pomocí věřícího hocha Davida Carvera porazit zlo zmítané Beznadějí? DESPERATION (Beznaděj) je filmovým zpracováním stejnojmenného románu Stephena Kinga z roku 1996. (Goodlooker)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (128)

Brion.y 

všetky recenzie používateľa

Myslíte si, že by sai King nechal pobehovať v svojom príbehu nejakého modlitebníčka odnikiaľ a ešte by mu aj všetci verili? Omyl. V knižnej verzii si musel prejsť všeličím, vrátane dohadov, že ho jeho pastor...echm, Kingovi ide vykresľovanie charakterov príliš dobre. Nenahradí ich pár praobyčajných hereckých výkonov a oranžová žiara, keď sa deje niečo magické. Rovnako zničujúce boli snahy o retrospektívne rozprávanie. Celkovo bola Beznádej príliš veľké sústo pre sfilmovanie. Keď už bola potreba niečo zničiť, mohli si vybrať aspoň Strážcov zákona. Vy svoje dve hodiny venujte radšej niečomu užitočnejšiemu než tomuto filmu... napríklad knižnej predlohe :P ()

silentname odpad!

všetky recenzie používateľa

Spolu s Needful Things najhoršia adaptácia Kingovho príbehu. Začína to celkom sľubne, a dokonca si myslím, že sa snažia držať atmosféru knihy, no herci sú v tomto filme absolútne strašní, sledovať film sa skoro absolútne nedá, lebo je frustrujúco nudný. Režisér nevie hercov viesť a v porovnaní s knihou sú vám všetky postavy maximálne ukradnuté. A keď ani ľudia ako Tom Skerrit alebo Ron Perlman nevedia čo do toho dať, tak niečo ste fakt posrali. Kniha mala svoje temné čaro, no myslím, že tento film toho pokazil fakt dosť. A to napriek tomu, že sa držali príbehovej línie (zväčša). Keby to urobili viac ako Resident Evil hry, tak to mohlo fungovať. Inak je to ako keby ste dostali obľúbené jedlo absolútne bez chuti, z ktorého sa vám zdvihne žalúdok. Tak na mňa pôsobí Desperation. Je to až zúfalá snaha akokoľvek zaujať. Aspoň čímsi. A absolútne to nefunguje. ()

Reklama

Falko 

všetky recenzie používateľa

Myslim si, ze prva polovica filmu bola s Perlmanom celkom zaujimava. Potom to uz nejako zacalo stracat napätie alebo ma jednoducho dej nezaujimal tak, ako by mal. Jednoducho sa mi to nepacilo. Skoda, pretoze i taky Sleepwalkers z roku 1992 od rezisera Garrisa a samozrejme od Kinga sa mi vtedy este pacil....... 23.03.2008 ()

gudaulin 

všetky recenzie používateľa

Kdepak, žádný zázrak se nekoná, Beznaděj trpí obvyklými neduhy televizních kingovek, tedy laciností, absencí výrazných hereckých osobností, užvaněností a vzhledem k angažování průměrného režiséra také neschopností přenést atmosféru, kterou King dokáže ve svých románech vytvořit, do skutečnosti. Velkým kladem je obsazení Rona Perlmana a v první půli dokáže jeho přítomnost vytáhnout film na slušné tři hvězdičky. Potom se snímek propadne o třídu níž. Místy je příběh a jednání postav trochu nelogické, ale těžko říct, jestli za to může scénář nebo předloha, protože knihu jsem nečetl. Každopádně se v příběhu objevují obvyklé Kingovy ingredience a motivy, nechybí nábožensky zanícený člen party, alkoholik a liberálně smýšlející demokrat - to všechno ke Kingově osobnosti tak nějak patří - chlastal jako duha a léčil se náboženským zápalem a patří v Americe k levicově orientovaným demokratům. Jinak jsem si Kinga v tomhle případě nevšiml - ani v malé roličce roznašeče pizzy - asi ho to ke stáru přestalo bavit nebo představoval jednu z četných mrtvol... Celkový dojem: 40 %. ()

Nail 

všetky recenzie používateľa

Potenciál to mělo leč se mi zdá, že chybka byla v natočení. Líbilo se mi jak to bylo pojaté a King tam cítil byl, teda až na toho kluka co to trocha přeháněl s náboženstvím. Délka filmu byla docela taky dost, popravdě už po hodině jsem cítil, že by to mohlo pomalu končit a ono nic :-D celkově takový průměr. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (7)

  • Filmové spracovanie rovnomenného románu klasika hororového žánru Stephena Kinga z roku 1996. (ash99)
  • Film měl být původně dvoudílnou minisérií. (Terva)

Reklama

Reklama