Reklama

Reklama

Epizódy(6)

Anglicko.18.storočie.Elisabeth Bennetová pochádza z rodiny anglického gentlemana zo strednej vrstvy. Otcov majetok má po jeho smrti zdediť mužský príbuzný. Elisabeth a jej sestry tak nemajú žiadne veno, ktoré by im umožnilo dobrý vydaj. Sídlo v susedstve si prenajme bohatý mladý muž, pán Bingley a spolu so svojím priateľom Darcym sa stanú predmetom špekulácií matiek a  dcér v okolí. Zatiaľ čo priateľský Bingley je všetkými obľúbený, Darcy je považovaný za pyšného a nepríjemného človeka. Po tom, ako do blízkeho mestečka dorazí vojenský regiment a s ním aj pán Wickham, vyjdú na povrch staré krivdy a nepriateľstvá. (RTVS)

(viac)

Recenzie (169)

made1 

všetky recenzie používateľa

Jako první jsem viděla film Pýcha a předsudek s M. MacFadyenem z roku 2005 a nevěřila jsem, že může být o deset let starší seriál lepší. Neuměla jsem si představit Colina Firtha jako pana Darcyho, přestože se mi jeho způsob hraní velice líbí. Z filmu jsem byla zvyklá na rychlý spád a tak mi první díl připadal příliš rozvláčný, ale zvykla jsem si na všechny podrobnosti, které seriál skýtá a nakonec jsem si začala libovat, že je konec tak daleko. Výsledkem tedy je, že Pýcha a předsudek - seriál je naprosto neopakovatelně nádherné zpracování knihy Jane Austen a Jennifer Ehle je stejně prostořekou a krásnou Elisabeth Bennett jako Keira Knightley. ()

Deschain 

všetky recenzie používateľa

Skvost. Možno je to tým, že práve takéto seriály majú pre mňa neuveriteľné čaro a možno je to naozaj výborná vec, ktorej sa nedajú uprieť kvality. To ma netrápi. Hlavne že som si to naozaj užívala. Krásnu angličtinu, dobovú atmosféru, kostýmy, hercov (krásne Lizzine oči a šarmantného Darcyho, krv mi pila neznesiteľne neznesiteľná tetka Bennet, sympatický stoik pán Bennet a milá a až príliš dobrá Jane Bennet), hudbu, prehnanú povinnú zdvorilosť, konverzácie a vlastne celý príbeh. Prvé štyri diely som si pozrela v rýchlom slede a mali na mňa najväčší účinok, aj tak každému, kto aspoň trochu pozná Austenovú musí dôjsť, ako sa to skončí, ale keď ja som to tým postavám tak priala. There there, indeed. (24.-25.5.2011) ()

Reklama

Triny 

všetky recenzie používateľa

Potřebuji vyšší stupnici!! Aspoň deset hvězd nebo radši patnáct!!:) Žádné filmové ztvárnění knižní předlohy mě tak nenadchlo jako tohle! Když jsem před x-lety román od Austinky četla, představovala jsem si to přesně takhle - typicky viktoriánská Anglie, která dýchá z každého záběru, chytrá a vtipná Elizabeth, která má na vše odpověď a krásný, leč zprvu arogantní, nafoukaný a nepřístupný pan Darcy.. Kdykoli se k tomuto seriálku vracím mám zimomriavky a slzičku v oku.. *neskutečná nádhera* ()

FilmFan24 

všetky recenzie používateľa

Vždycky jsem si přál vidět televizní seriál "Pýcha a předsudek", kde prý nejenom podle Bridget Jones je úžasný Colin Firth. Také věhlas, který Firthův výkon provází byl i důvodem jej obsadit na roli Darcyho právě v komediích s Reneé Zellweger. Díky společnosti HCE, která film přináší v pošetkách do prodeje se mi přání splnilo a musím konstatovat, že Colin Firth jako pan Darcy je skvělý a zpracování je velice věrné knižní předloze... ()

daEmoNickY 

všetky recenzie používateľa

Krásný ženský a vtipný rozhovory. Navrch to napsala ženská. Prostě nářez. ________ POSTAVY ________ Každá postava se 1) da od ostatnich odlisit (sprtka, krava, princezna) 2) není neni uplne cernobila (ne moc hezka, blba, duveriva) 3) tam "proste" patri (napriklad pribeh Bingley & Jane by se odstranit dal, ale divak by o dost prisel ... ). ________ ZNALOST TEHDEJSICH ZVYKU ________ jako například pravidla o vdavcích či stolování není třeba znát. Jsou tu vysvětlena "mezi reci" . Takže neznalí, jako já, nejsou pak zmateni. Bravo! ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (24)

  • Colin Firth pôvodne nechcel hrať pána Darcyho, jednak preto, lebo si nepripadal dosť sexy pre túto rolu a tiež preto, lebo sa mu zdalo ťažké hrať pána Darcyho. Presvedčil ho však scénar, v ktorom dostala postava pána Darcyho väčší priestor než v knihe a ktorý túto postavu prebral k životu. (esterdemi)
  • Po odvysielaní bolo všetkých 12 000 vydaní VHS rozpredaných za neuveriteľné dve hodiny. (Hedka)
  • Crispin Bonham-Carter (pan Bingley) se původně ucházel o roli George Wickhama. (Morien)

Reklama

Reklama