Reklama

Reklama

Kalifornia

Trailer

VOD (1)

Novinár Brian Kessler, ktorý sa zaoberá problematikou sériových vrahov, a jeho priateľka, fotografka Carrie, cestujú naprieč krajinou, aby nazbierali informácie pre svoju novú knihu. Spoločnosť im robia ich noví známi Early a jeho priateľka Adele. Čoskoro sa ukáže, že za informáciami o vrahoch a ich zločinoch nebudú musieť cestovať tak ďaleko, ako si pôvodne mysleli... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (277)

JohnSmith 

všetky recenzie používateľa

Road movie o cestě po masovejch vrazích je samo o sobě zajímavý a lehce z toho mrazí. Nebýt společníků Pitta a Lewisové nebylo by to moc zajímavý. Lewisovou jsem nikdy neměl rád a její postava je tak blboučká a nesympatická až to není hezký. Na druhou stanu Pitt je naprosto skvělej a díky němu dávám 3* ()

chelseaman22 

všetky recenzie používateľa

No, kdo by byl býval řekl, že Brad je herec takového formátu. Roli zabijáka hraje tak bravurně, až mi z toho šel mráz po zádech. Docela by mě zajímalo, zdali jeho partnerka je také tak skvělá herečka nebo casting do této role obsadil někoho s IQ květináče. Výkon Duchovnyho se s výkonem Brada nedá ale vůbec srovnávat. 72% Celosvětový příjem k 4. 7. 2018: $2,395,231, což je 0,28 násobek rozpočtu ()

Reklama

shantim 

všetky recenzie používateľa

Charaktery postav jsou sice poměrně jasné a konflikt mezi nimi se dá očekávat, ale například David Duchovny svou roli jen tak odehrává bez špetky invence a podobně i jeho filmová partnerka, představovaná Michelle Forbes, nepodává nijak uchvacující výkon. Scénář je ovšem velmi zdařilý a konflikt vyvolaný psychicky narušeným člověkem bez zábran neboli "totálním magorem" v podání Brada Pitta, je zdařilou ukázkou napětí mezi sociálními vrstvami. 70% hvězdiček ()

C0r0ner 

všetky recenzie používateľa

U mě to bohužel dojelo na naprosté nepravděpodobnosti scénáře. Týpek, co píše knihu o masových vrazích si náhodou do auta na cestu přizve masového vraha. To je teda kurevská náhodička! Jako kdybych přemýšlel, kolik lidí asi už zabil padající meteorit a v tu chvíli mi jeden rozmázl hlavu. Asi tak. 35% ()

decouble 

všetky recenzie používateľa

Skvěle nasnímaný film s lehce zvláštní (jak to vysvětlit, když mi prostě připadá zvláštní) atmosférou. S přibývající stopáží je film čím dál více prosáklý černým humorem a ubývá pochybností nad tím, jestli Brad Pitt příliš nepřehrává. Nicméně ve mě ty pochybnosti zůstaly až do poslední minuty Kalifornie. ()

Galéria (150)

Zaujímavosti (2)

  • Film má aj svoju komiksovú adaptáciu, o ktorú sa postaral americký spisovateľ Chuck Dickson a umelec Duncan Fergedo a nesie rovnaký názov ako film. Adaptácia však nebola nikdy dokončená. (apocalyptik)

Reklama

Reklama