Reklama

Reklama

Kalifornia

Trailer

VOD (1)

Novinár Brian Kessler, ktorý sa zaoberá problematikou sériových vrahov, a jeho priateľka, fotografka Carrie, cestujú naprieč krajinou, aby nazbierali informácie pre svoju novú knihu. Spoločnosť im robia ich noví známi Early a jeho priateľka Adele. Čoskoro sa ukáže, že za informáciami o vrahoch a ich zločinoch nebudú musieť cestovať tak ďaleko, ako si pôvodne mysleli... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (277)

swamp 

všetky recenzie používateľa

Pitt a Lewis ve filmu opravdu figurují - Duchovny a Forbes jsou zde spíš do nezbytného počtu .. ovšem to klidně může být záměr, protože k vykreslení postav se toto jejich útlé herectví dosti hodí. Z nenápadně se rozjíždějícího snímku se vyklube silný thriller, kterému drsný cvok Early (Pitt) dodává opravdové grády. ()

chelseaman22 

všetky recenzie používateľa

No, kdo by byl býval řekl, že Brad je herec takového formátu. Roli zabijáka hraje tak bravurně, až mi z toho šel mráz po zádech. Docela by mě zajímalo, zdali jeho partnerka je také tak skvělá herečka nebo casting do této role obsadil někoho s IQ květináče. Výkon Duchovnyho se s výkonem Brada nedá ale vůbec srovnávat. 72% Celosvětový příjem k 4. 7. 2018: $2,395,231, což je 0,28 násobek rozpočtu ()

Reklama

Lachtaan 

všetky recenzie používateľa

K nepoznání slizký Brad Pitt ve své asi nejdivnější roli, která mu ale paradoxně dost sedla, stejně tak jako snaha o ten správně vidlácký texaský akcent. Davida Duchovnyho jsem možná dosud nikde neviděl, za to Julliete Lewis ano a nevím, zda se na ní tak ujeté, byť přesné role nikterak nepodepsaly. Konec je sice trochu ukvapený, ale to všudepřítomné napětí mi celou dobu připomínalo pocity z Mysu hrůzy. A to je známka dobrého filmu. [viděno na Prime Video 25.2.2024] ()

rakovnik 

všetky recenzie používateľa

Překvapivě dobré drama, už jen pro svůj rafinovaný námět a znepokojivý scénář. Kontrast několika povah filmových postav v kombinaci s napětím a výbuchy násilí umocňují jejich představitelé, především ale Brad Pitt. Škoda jen neodpustitelného klišé o téměř "nesmrtelnosti" filmových padouchů, jen aby rádoby napětí na konci příběhu gradovalo. ()

C0r0ner 

všetky recenzie používateľa

U mě to bohužel dojelo na naprosté nepravděpodobnosti scénáře. Týpek, co píše knihu o masových vrazích si náhodou do auta na cestu přizve masového vraha. To je teda kurevská náhodička! Jako kdybych přemýšlel, kolik lidí asi už zabil padající meteorit a v tu chvíli mi jeden rozmázl hlavu. Asi tak. 35% ()

Galéria (150)

Zaujímavosti (2)

  • Film má aj svoju komiksovú adaptáciu, o ktorú sa postaral americký spisovateľ Chuck Dickson a umelec Duncan Fergedo a nesie rovnaký názov ako film. Adaptácia však nebola nikdy dokončená. (apocalyptik)

Reklama

Reklama