Reklama

Reklama

Černobyľ

  • Rusko Černobyl (viac)

Obsahy(1)

Po explózii reaktora v černobyľskej jadrovej elektrárni stovky ľudí obetovali svoje životy, aby vyčistili lokalitu a úspešne zabránili ešte väčšej katastrofe, ktorá by mohla premeniť veľkú časť európskeho kontinentu na neobývateľnú zónu. Jedným z nečakaných hrdinov sa stane Alexej Karpušin (Danila Kozlovskij), hasič v elektrárni. Na nebezpečnej misii ho sprevádzajú inžinier Valerij Gončaruk (Filipp Avdejev) a vojenský potápač, plukovník Boris Bobylin (Nikolaj Kozak). Ich úlohou je vypustiť vodu z nádrže pod horiacim reaktorom. Nemajú čas na poriadnu a   dostatočnú prípravu. Voda v zaplavených chodbách, ktorými budú musieť prejsť, je každou hodinou horúcejšia, pretože roztavené jadro reaktora k nim preniká čoraz bližšie. Traja muži sú pripravení obetovať vlastné životy, aby zabránili ešte väčšej katastrofe, a zostupujú čoraz nižšie do hlbín budovy, priamo pod horiaci reaktor... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (46)

noriaki 

všetky recenzie používateľa

Nesrovnávejte film se seriálem. Jednak má odlišný formát odlišné možnosti, a také se oba snaží o něco trochu jiného. Ruská verze se zaměřila na velice krátký výsek z celé katastrofy. Aby bylo o čem vyprávět, přibrala do děje i rozhádanou dvojici bývalých milenců. Kupodivu mě tato úvodní půlhodinka zaujala více. Výprava je fantasticky vypiplaná, a díky civilnímu herectví typickému pro ruské filmy je jejich usmiřování patřičně vtahující. Po osudovém výbuchu se snímek zlomil do katastrofického thrilleru a roztrousil do děje tísnivé scény s hutnou atmosférou. Danila Kozlovskij je nejen skvělý herec, ale i slušný režisér. Černobyl je silný, poctivý příběh, za nějž by naše kinematogfrafie byla ze srdce vděčná. V té ruské jde o mírný nadpůrměr. ()

LIVINGDEAD 

všetky recenzie používateľa

Milostné drama hasiče a kadeřnice.  Asi 45 minut se řeší, zda je zodpovědný, nebo ne, zda mu dá blondýna šanci a roztáhne nohy a zda s ní chce vůbec být...A v dáli vybuchne reaktor. A hasič se opět rozhoduje, zda jít nebo ne...02:15 hodin nudy. Čekal jsem kinohit a dočkal jsem se televizního filmu. Smál jsem se u pohádky o Letadýlku do Švýcarska.🤣 ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Jedna veľká urážka miniseriálu Černobyľ z dielne HBO. A to by som od Rusov veru čakal viac. No ale čo čakať, keď to dávala aj naša TV Hnoj. To hovorí za všetko. Jedotlivé udalosti iba kusé, pretvorené a zpitvorené, len aby to čo najlepšie dopĺňalo romantickú linku. Atmosféra nudná, odtažitá, dokonca až taká, že je to človeku jedno. Nič mrazivé a ťaživé, len sladká pachuť v ústach. 30/100 ()

Rathalos 

všetky recenzie používateľa

Absolutne vobec nechapem tunajsie nizke hodnotenie,ale uz som si davnejsie vsimol,ze ked sa jedna o rusku zalezitost,hned je zatratena,co vobec nie je fer,praveze naopak,filmy z tejto krajiny maju velku kvalitu a vynimkou nie je ani tato drama o najvacsej jadrovej katastrofe v dejinach ludstva,ktorej nasledky su dodnes,vyborne natocene,herecky fajn zvladnute,triky su taktiez skvele a celkovo nie je cas na nudu,nikto z nas si nevie ani len predstavit,co prezivali tito ludia,ktori boli takzvane v prvej linii,no a este podotknem,ze Oksana Akinsina je ocarujuca,pekna zienka...:-) ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Vlastne som teraz rád, že som stále nevidel netflixovský seriál Černobyľ, a tak nemusím porovnávať. Potom sa mi tento film zdá ako štandardný katastrofický triler, len trochu zdĺhavý kvôli osobným odbočkám. S miernym odmyslením historickej vernosti je to celkom slušný kurz, ako sa stať mŕtvym hrdinom ľahko a rýchlo. Hlavne zachrániť nezachrániteľné. –––– A tých ľudí v Kyjeve, ktorí sa teraz pripravujú na 1. máj, ohroziť môžeme? ()

Galéria (21)

Reklama

Reklama