Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Za ranného šera nájdu v Prahe mŕtvolu zlodeja Toufara s nožom, zabodnutým v chrbte. Inšpektori Bouše a Brůžek navštívia jeho milenku, prostitútku Annu, prezývanú Paraplíčko. Je zrejmé, že skôr ako otvorila dvere svojho bytu, oknom ktosi utiekol. Paraplíčko je teda odvedená na výsluch k šéfovi kriminálky - Radovi Vacátkovi, ale aj keď je šokovaná fotografiou mŕtveho, nič neprizná. (STV)

(viac)

Recenzie (128)

Tomas_PO 

všetky recenzie používateľa

Seriál bol holt seriál, mal väčšiu šťavu ako jednotlivé filmy. Príbeh je až príliš priamočiary, zápletka jednoduchá a vrah odhalený hneď zo začiatku. Je však zaujímavé sledovať, ako sa dynamiku a napätie podarilo udržať až do samotného konca. Záverečná scéna na pôjde je parádna, pekná pripomienka starej Prahy s celým komparzom domovníka, policajtov, či hasičov. Zároveň krásne priblíženie 'pražskej galérky', ktorá donúti diváka si čo-to o nej pogúgliť. Podarila sa aj hudba, tá znie v ušiach ešte stále. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Láska, pomsta a zrada v zlodejskom príbehu nie je len špecialitou amerických alebo talianskych gangsteriek. Aj u nás vznikol v 70. rokoch takýto pokus, ale podľa mňa nedopadol veľmi slávne. Atmosféra je vystihnutá dokonale, ale príbeh po skorom odhalení začina byť zbytočný a hranie sa na vojakov nadmerne naťahuje film. Pesničky tiež príbeh nedotvárajú, sú nezaujímavé, skôr pre pamätníkov, len tá záverečná sadla. Bohdalka je typovo nevhodná, ale ostatní herci robia, čo môžu. Aspoň záverečné odhalenie skutočného motívu je prekvapujúce a s nemilým dodatkom. –––– Osud hustej. Spadla klec. ()

Reklama

Aqualung 

všetky recenzie používateľa

Viděl jsem tenhle skvostný film několikrát.Je to nejen koncert pro skvělé herce, ale noříme se tady do atmosféry pražské galérky,která má svá nelítostná a krutá pravidla.Film volně navazuje na Hříšné lidi města pražského.Jednotlivé figurky jsou zde prostě krásné.Fabule je celkem jednoduchá, ale zpracování nádherné.Kdykoliv se na tenhle film podívám.Třeba dneska. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Toto je jeden z celovečerných filmov policajného rady Vacátka a jeho mordparty, ktorý mi najviac utkvel v pamäti. Tragický príbeh zločinu, vraždy, zrady a pochybnej lásky. Radoslav Brzobohatý ako zlodej Pěnička a Jiřina Bohdalová ako jeho milenka, žena ľahkých mravov, ktorú pražská galérka poznala pod menom Paraplíčko, sú nezabudnuteľná dvojica. Je to zaujímavý film, ale pôvodný seriál kriminálnych prípadov "Hříšní lidé města pražského" mi len sedel viacej. *** ()

Hemlock 

všetky recenzie používateľa

Hříšní lidé města pražského je moje oblíbená krimiklasika, ale toto filmové zpracování hodnotím průměrně. Scénář je fajn, i ten mord je zajímavý, nicméně vzhledem k tomu, že bytostně nenávidím buzikály, tak ty dvě hudební vložky stačily k tomu, aby byl celkový dojem pokažen. Takže slabé tři hvězdice a 50%. ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (14)

  • Když na začátku filmu vytahují četníci z Vltavy mrtvého kasaře, je možné si v pozadí všimnout na druhém břehu řeky tehdy současných jedoucích vozidel a tramvaje, a to i přes pokus o maskování mlhou. (JohnSmith)

Reklama

Reklama