Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Za ranného šera nájdu v Prahe mŕtvolu zlodeja Toufara s nožom, zabodnutým v chrbte. Inšpektori Bouše a Brůžek navštívia jeho milenku, prostitútku Annu, prezývanú Paraplíčko. Je zrejmé, že skôr ako otvorila dvere svojho bytu, oknom ktosi utiekol. Paraplíčko je teda odvedená na výsluch k šéfovi kriminálky - Radovi Vacátkovi, ale aj keď je šokovaná fotografiou mŕtveho, nič neprizná. (STV)

(viac)

Recenzie (128)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Láska, pomsta a zrada v zlodejskom príbehu nie je len špecialitou amerických alebo talianskych gangsteriek. Aj u nás vznikol v 70. rokoch takýto pokus, ale podľa mňa nedopadol veľmi slávne. Atmosféra je vystihnutá dokonale, ale príbeh po skorom odhalení začina byť zbytočný a hranie sa na vojakov nadmerne naťahuje film. Pesničky tiež príbeh nedotvárajú, sú nezaujímavé, skôr pre pamätníkov, len tá záverečná sadla. Bohdalka je typovo nevhodná, ale ostatní herci robia, čo môžu. Aspoň záverečné odhalenie skutočného motívu je prekvapujúce a s nemilým dodatkom. –––– Osud hustej. Spadla klec. ()

swinevenca 

všetky recenzie používateľa

Případ jednoduchej jako facka, vyřeší se vlastně dvěma výslechama a jedním bonzem. To je vlastně o prdu, stejně jako dlouhá rvačka na galerce těžce připomínající vtipné akční triky ze Zemana, bodejť by ne rejžo. Hvězdná chvíle Marvana v sérii celovečeráků, ale frajerskej Brzobohatej v roli nešťastníka to táhne až neskutečně, vždycky mi ho je líto. Už proto, že pro Bohdalku bych nevraždil ani v jejích nejlepších letech. Utěšuj se jak chceš, práskla si ho, seš kurva! ()

Reklama

Tomas_PO 

všetky recenzie používateľa

Seriál bol holt seriál, mal väčšiu šťavu ako jednotlivé filmy. Príbeh je až príliš priamočiary, zápletka jednoduchá a vrah odhalený hneď zo začiatku. Je však zaujímavé sledovať, ako sa dynamiku a napätie podarilo udržať až do samotného konca. Záverečná scéna na pôjde je parádna, pekná pripomienka starej Prahy s celým komparzom domovníka, policajtov, či hasičov. Zároveň krásne priblíženie 'pražskej galérky', ktorá donúti diváka si čo-to o nej pogúgliť. Podarila sa aj hudba, tá znie v ušiach ešte stále. ()

mira007 

všetky recenzie používateľa

Krimi komedie s policejním radou Vacátkem Marvanem, ale tady si prostor pro sebe ukradlo hysterické duo padouchů Bohdalová Brzobohatý. Rozverná detektivka starých časů schopná pobavit i dneska. Pro mne trochu sentimentální vzpomínka, jinak bych to asi ani nevyhledával. ()

Inozuka 

všetky recenzie používateľa

Jednoznačně nejlepší celovečerák Hříšných lidí. Je to dané především dobře vykreslenou atmosférou předrevolučního podsvětí. Kasaří, pouliční holky, pasáci a překupníčci. V Jedové chýši to neskutečně žije a Pěničkovo pogo je jako z jiné doby. Bohdalku moc nemusím, ale jako děvka je i celkem uvěřitelná. Radek Brzobohatý jako dobrácký, ale jako skála tvrdý kasař Pěnička je geniální a ostrý jako břitva. A kasař Mlíko v podání Bohumila Šmída je killer jako prase... snad jen škoda, že jej předaboval pan Moučka, Šmídův autentický hlas mi přijde super a k takovému bouchači by byl zajímavým kontrastem. K tomu všemu nádherná Liškova hudba a ústřední chytlavý song s dojemným sólem na trubku. Tenhle film mám rád už od dětství a nic na tom nemění ani asi má dvacátá repríza. ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (14)

  • Pro herce jezdilo ráno auto, někde na určeném místě měli čekat mladší herci, jenže ti tam obvykle nečekali a zalezli do nejbližší hospody. Pak se jelo pro Marvana. Ten, když se řeklo v 7 hodin, tak vylezl 2 minuty před na chodník a čekal. Když auto nepřijelo včas, tak šel domů a už nenastoupil, takže pro něj museli pak posílat auto znova samotný. On totiž nesnášel zápach hospod. (cariada)
  • Postava domácího byla do filmu dosazena dle skutečné postavy domácího, který se snažil vystěhovat z domu režiséra Sequense. (Witta)

Reklama

Reklama