Reklama

Reklama

Smrtiace ticho

  • čeština Smrtící ticho (viac)
Trailer 1

Osamelý lovec Rayburn Swanson žijúci v ústraní uprostred divočiny sa ocitne v smrtiacej hre na mačku a myš, keď sa spolu so šerifkou Alice Gustafsonovou vydá pátrať po stopách  krutého zabijaka, ktorý v lesoch rozsieva smrť šípmi a oštepmi a unáša mladé nevinné dievčatá. Jednou z nich bola aj Rayburnova dcéra Gwen. ktorá pred piatimi rokmi bez stopy zmizla. Zdá sa, akoby šialenec unášal nevinné dospievajúce dievčatá, aby ich ochránil pred hriechmi sveta skôr, než im podľahnú. A miestni obyvatelia majú svoje tajomstvá, hriechy aj neresti. Rayborn je ťažký alkoholik a šerifka Alice má mimoriadne problematického brata Brooksa, ktorého sama tajne podozrieva, ale zároveň aj chráni. Okruh podozrivých je však veľký a maskovaný lesný zabijak zaútočí znova – tentoraz unesie mladú a nevinnú Molly. Lovec a šerifka musia urobiť všetko pre to, aby sériového vraha zastavili akôr, než dievča zomrie. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (188)

vitekpe 

všetky recenzie používateľa

Byvaly casy, kdy tyhle filmy vychazely jako "DVD only". :))) Priblbla detektivka, ktera zrejme chtela byt podobna oblibenym severskym pocinum. Kdyz se nudite k smrti a odpustite par nelogicnosti a primhourite obe oci nad chovanim postav, lze to odkoukat. Proste takova beckova DVD zalezitost jakych jsou stovky. ()

Juto 

všetky recenzie používateľa

Nikolaj Coster-Waldau v tomto filme stvárňuje postavu Rayburna Swansona, napraveného lovca zvierat žijúceho na samote v rezervácii pre divokú zver, ktorého hlboko trápi zmiznutie jeho dcéry pred rokmi. Nasleduje smrteľná hra na mačku a myš, keď sa on a mestská šerifka Alice (Annabelle Wallis) vydajú vypátrať sériového vraha, ktorý mohol uniesť aj Rayburnovu dcéru. Príbeh poskytuje väčšinu to, čo divák očakáva: prenasledovanie, stopy, násilie, investigatívne a iné mylné predstavy, ponúka aj niekoľko menších zápletiek, ktoré sú predvídateľné a aj smiešne. Réžia je nevýrazná, ale  scenár je veľmi slabý až bizarný. Pozitívum je atmosféra a prostredie, kde sa film točil. 5,5/10 ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Slibný cásting v podání sympatického Nikolaje Coster-Waldau a rozkošné šerifky Annabelle Wallis, kteří pátrají po sériovém vrahovi, avšak na vzájemný střet dojde jen 2x a dění okolo je velmi nezajímavé. Gore prakticky žádné, napětí už vůbec, tak nějak nevím, co mi ten film měl dát, krom fajn herců a slibného námětu mě nenaplnil téměř ničím. Tady jsem čekal větší zážitek. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí*, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí**. 5/10. ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Identitu vraha išlo odhaliť celkom ľahko a o dosť skôr, ako na to prišla šerifka. Zase až tak veľa tam tých podozrivých nebolo. Aj keď motív bol riadne odfláknutý a neuveriteľný. Atmosféra indiánskej rezervácie a lesov výborná, tak ako aj Coster-Waldau. Dalo sa z toho vyťažiť ale viac, takto len priemer. ()

lykan9 

všetky recenzie používateľa

The Silencing je dobře dávkovaným temným thrillerem, který se odehrává v nádherném prostředí a postavy mají tolik prostoru, aby se staly zajímavé a divák si k nim vytvořil vztah. Bohužel samotný příběh je místy nelogický a nesourodý. A to je velká škoda, protože měl film na to, být skvělým krimithrillerem, ke který bych řadil mezi ty nejpovedenější. Sice se tak nestalo, ale stále se jedná o dobrý film. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (12)

  • Poté, co Rayburn (Nikolaj Coster-Waldau) stráví většinu filmu pátráním po neznámém útočníkovi, který možná před pěti lety unesl i jeho stále pohřešovanou dceru, se v čase 01:15:00 dozvídá přímou stopu a je mu řečeno, že „to by mohl být můj soused, bydlí támhle na kopci“, ale Rayburn se ani neobtěžoval zeptat na jeho jméno. (Johnny.ARN)
  • I po úplném odstranění hlasivek není člověk němý nebo neschopný mluvit. Ačkoli by nebyl schopen vokalizovat nebo vyslovovat zvuky, mohl by stále mluvit šeptem. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama