Reklama

Reklama

Gumkáči

(seriál)
  • Česko Gumídci (viac)
Animovaný / Fantasy / Rodinný
USA, (1985–1991), 24 h 1 min (Minutáž: 11–22 min)

VOD (1)

Série(6) / Epizódy(67)

Obsahy(1)

V stredovekom Anglicku, za doby rytierov, žijú v lese Gumkáči. Stránia sa ľudí, pretože tí neveria, že Gumkáči existujú a považujú ich za obyčajnú legendu. O ich existencii vie len kráľovská dcéra Klára a Kryštof - kráľovské knieža. Hlavným nepriateľom Gumkáčov je knieža Igor, ktorý žije na hrade Lotorník spoločne s obrami. Hlavným cieľom Igora je získať pre seba hrad Strdín, hrad dobrého kráľa Kristiána. Igorovi sa zatiaľ jeho sen nesplnil a majú na tom veľkú zásluhu Gumkáči... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (350)

Dever 

všetky recenzie používateľa

// Production Companies: Walt Disney Television Animation // Pred 10 rokmi, kedy som tento seriál pozeral, by som ho hodnotil 5 hviedami. No po zhliadnutí niekoľkých dielov po 10 rokoch, musím svoje hodnotenie zmeniť. Z ďaleka mi to už nepripadá, ako výborná animovaná rozprávka ale skôr ako rozprávka pre malé deti. ()

Skeevee 

všetky recenzie používateľa

Naprosto nejlepsi kreslenej serial vsech dob. Tuhle partu nikdo nikdy neprekona, i kdyz jim Kaceri slapou na paty. Ale proste Bida, Bruca, Babca, Brumla, Barca, Brepta jsou klasa =))) Samozrejme, ze Stoupa a Ignor i vsichni tupouni a Klara a jeji spol z hradu si zaslouzi svuj kus uznani =) Pokud by mel zustat na svete jedinej kreslenej serial...at je to tenhle... skemry, skemry =))) ()

Reklama

chrispe 

všetky recenzie používateľa

No nemůžu jinak než za pět! Gumídkovská parta (ještě dnes někdy v hospodě vzpomínáme na jejich jména - Babča, Brůča, Brumla, Bára jsou ještě v pohodě, ale na Bíďu mám vždycky problém si vzpomenout), kníže Igor (nevím, proč vždycky říkáme Ignor :D) a samozřejmě Stoupa a tupouni :) často jsme si hrávali, že máme hopsinkovou šťávu a vůbec. Pěkný vzpomínky. ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

Z pôvodných 4hviezd dvýham na 5, pretože Gumimaci mi v nejakom slova zmysle ovplyvnili život :D (po zhliadnutí som pil vodu so sirupom (gumidžús) z najmenšej flašky Unicumu, a skákal som po byťe, kým mi zásoby nedošli... = pôsobivosť rozprávky: 100%) ps: mal som dokonca aj nejaký medál s ich obrázkom, mám pocit že symbolizoval ten drevený z rozprávky :) ()

paolito 

všetky recenzie používateľa

Gumídci, Rychlá rota a My z Kačerova... To nejlepší (resp. to jediné dobré) co kdy na Nově dávali a kvůli čemu jsem každou sobotu a neděli dobrovolně vstával v 7.30. A jestli neznáte, koukněte se na youtube na úvodní znělku Gumídků ve slovenštině, je minimálně stejně tak dobrá jako ta česká, gumkáči rulez :) ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (8)

  • Princezna Klára (v originále Calla) je pojmenovaná po dceři prezidenta NBC Brandona Tartikoffa. (HappySmile)
  • Křeslo, ve kterém sedává Brůča (Bill Scott), má tvar Disneyho loga Mickeyho hlavy. (Mr.curry)
  • Úvodní znělku zpívá Robert Long. (HappySmile)

Reklama

Reklama