Reklama

Reklama

Mrazivá pasca

  • Česko Mrazivá past (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

V odľahlej oblasti severnej Kanady dôjde k zavaleniu ťažko prístupnej diamantovej bane. Zostane v nej uväznená skupina baníkov, ktorým postupne dochádza kyslík. Ich jedinou nádejou na záchranu je tím, na ktorého čele stojí skúsený vodič kamiónu (Liam Neeson), schopný prekonať nebezpečnú cestu cez zamrznutý oceán. Takmer nemožnú misiu komplikuje veľká vzdialenosť, prudká búrka, ale aj postupujúci odmäk. Najväčšia hrozba však ešte len má prísť... (Continental Film)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (241)

tron 

všetky recenzie používateľa

O kamiónoch v zamrznutom prostredí existuje niekoľko dokumentárnych seriálov. Je to geniálne prostredie a dych vyrážajúca téma. Laik neverí, že je čosi také možné. Ale je. Bohužiaľ, v Mrazivej pasci okolo neho vystavali natoľko štandardný, banálny a priemerný (miestami až podpriemerný) scenár, aký sa len dal. Čo je ozaj smutné. A je to škoda. Je to síce menší digibordel, než som čakal, ale miestami predsa len budete valiť oči nad (ne)úrovňou CGI, s ktorou Jonathan Hensleigh (inak prevažne scenárista: Jumanji, Smrtonosná pasca 3, Svätý, Armageddon) bol ochotný vyrukovať pred divákov v roku 2021 (možno by mu takáto "kvalita" prešla koncom 9O. rokov). Liam Neeson je tu síce taký drsný, že Holt McCallany oproti nemu pôsobí ako zakríknutý koloušek, Laurence Fishburne si to užíva a Amber Midthunder (Legion) je sympatická, ale neviem sa zbaviť dojmu, že najlepšou postavou bol Gurty. Pozitívne vnímam nečakaný bodycount (fakt som si myslel, že niektoré konkrétne postavy prežijú). Od cca polovice je to v podstate nonstop akčná scéna (prekladaná krátkymi oddychovými zastávkami, trochu ako štvrtý Mad Max, ale s jeho kvalitou nemá veľa spoločného), ale bohužiaľ akcia je rutinná, nezabiteľnosť záporáka (ktorého hrá tak nemastno-neslaný herec, až je neuveriteľné, že ho niekto bol ochotný obsadiť) je smiešna a nepomáha divný strih (pád auta takmer nevidíme, dlho som nevedel, či brat zostal sedieť alebo vypadol...). Vrcholom sú logické nezrovnalosti (niečo mi asi ušlo, ale fakt nechápem, prečo šli tri kamióny, keď zjavne stačil jeden) a množstvo za vlasy pritiahnutých momentov, ktoré sú proste sci-fi. ()

Mrkvič 

všetky recenzie používateľa

Už se na to Liame vyprdni. V sedmdesáti už nemůže být takový drsňák a hrát role určené mladým klukům. Na druhou stranu ti patří díky za vyobrazení zajímavé cesty, o které jsem nikdy neslyšel. Ze začátku filmu jsem byl pln očekávání, protože úvod (až na přemrštěné scény s Liamem) sliboval nadhled se špetkou vtipu. Bohužel se od prvních nesnází všechny náznaky rozplynuly a zbylo jen hloupé béčko. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý v sebe kombinuje Mzdu strachu (prvá polovica) a niečo v zmysle Reťazovej reakcie či až dokonca Aljašky v plameňoch (druhá polovica), pričom sa k tej Mzde strachu nakoniec predsa len vrátime. Neotrelé nápady vďaka prostrediu v prvej polovici vzbudzujú dojem, že sledujete akčný film roka, mráz po chrbte vám ale rýchlo prejde, keď sa dostávame opäť do vôd, resp. mrazu ohraných klišé. Ale poteší akýsi podtext o tom, ako niekto bojuje v nezmyselnej vojne dosť možno kvôli nejakým "vyšším" záujmom anonymných korporácií, pričom vo výsledku je proste iba zabudnutou obeťou. ()

blackrain 

všetky recenzie používateľa

Shlédnuto o polední pauze. Při sledování jsem si vzpomněla na jeden starší film, kde kamiony vezly trhaviny džunglí. Těmi náložemi se měl uhasit oheň, tuším. Nápad se zamrzlým oceánem se mi líbil. Ta jízda byla dobře natočená. Chvilkami mě z toho mrazilo v zádech. Jsem ovlivněná tím, že mám ráda Liama Neesona a Laurence Fishburnea. ()

Nach 

všetky recenzie používateľa

Jonathan Hensleigh si jednou řekl, že by si také moc rád natočil svou vlastní Mzdu strachu. Akorát, že v ní bude méně toho strachu a více té akce. A speciální efekty vystřižené jak ze starého Blenderu a záporák jak v béčku z osmdesátých let. Dokonce i ten Liam Neeson tu vypadá, že se v tomto projektu ocitl náhodou, když mu někdo sliboval remake slavného filmu z padesátých let, aby na poslední chvíli zjistil, že to bude skoro projekt Asylum. Ty dvě slunce jsou s odřenýma ušima. Spíše už to tíhne k hvězdě jedné. 45% ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (5)

  • Ľadová cesta v kanadskom Severozápadnom teritóriu, ktorá inšpirovala film, má dĺžku 400 km, prechádza cez 64 zamrznutých jazier a na ľade má šírku asi 50. Vodiči nákladných vozidiel tu cestujú 14-16 hodín pri maximálnej rýchlosti 25 km/h. (Arsenal83)
  • V průběhu filmu si můžeme povšimnout objevujících se a následně mizejících řetězů z hnacích kol tracků. (DJMaroko)
  • Natáčení filmu probíhalo v kanadské provincii Manitoba. (SONY_)

Reklama

Reklama