Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devätnásťročný Pavel Kříž trávi svoj všetok voľný čas v pražských pasážach, bistrách a na diskotékach s partiou zlodeja Robyho. Pavel síce úspešne zmaturoval, ale pracuje ako čistič okien. Veľkú časť jeho príjmov tak tvorí zisk z podvodov a krádeží Robyho party, ktorej podáva zaručené tipy na byty boháčov. Nie je teda priveľmi nadšený, keď mu vedúci pridelí mladú brigádničku Janu Hálkovú. Napriek tomu, že sa dievčina netají nechuťou k Pavlovmu spôsobu života, vznikne medzi nimi krehké citové puto. To však nemôže vydržať v prostredí, v akom sa Pavel pohybuje. Mladík sa dostáva do stále väčších problémov - časť Robyho komplicov chytí polícia a on nemôže zohnať peniaze na vrátenie dlhu. Situácia sa vyhrotí v okamihu, keď partia zlodejov unesie Janu. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (181)

danielwanderer 

všetky recenzie používateľa

Tieto filmy rulujú... Sú presne z éry mojich rodičov, ktorý sa nad nimi rozplývajú, spomýnajú a sú to ich zlaté body v ich vlastnom rebríčku kinematografie. A čo na ne ja? Tie smiechy zo super účesov v 80. rokoch, v tom aký vtedy boli gansta (noo, určite lepší ako dnešný nigazz :)) a tak... Škoda, že mi mama koniec tak škaredo zaspoilovala, pretože ten bol najlepší, inak tento príbeh o nie práve čestnom umývačovi okien bol totálne plytký a herecké výkony vôbec nesúviseli s pocitmi, ktoré hrať mali. Takže ** (za ten koniec hlavne). ()

NinonL 

všetky recenzie používateľa

Tento film docela odpovídá realitě 80. let minulého století. Dokonce ukazuje, že ani ten slavný socialismus nebyl bez poskvrny, a to je na "totalitu" co říct. Dneska se točí skoro jen odpad a přitom - podle mainstreamu a podobných idiotů - tady vládne pravda a láska a svítí sluníčka. Láska z pasáže je hezký film, docela drsný, se skvělými herci. Kdo ještě neviděl, měl by napravit. ()

Reklama

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Ve své době vyloženě nadprůměrné drama, zvláště dívky a mladé ženy se při něm mohly uvzdychat:-). Dnes už jde o film pro pamětníky - generaci, co napamatuje bolševiky, tohle maximálně rozesměje. Mám jen obavy, aby vás ten smích jednou nepřešel, mlaďoši, abyste neměli nikdy příležitost takovou dobu poznat. 58% ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Další z řady "pouličních akčňáků" (možná se tenhle výraz i uchytí :)) Jardy Soukupa, kde sice chybí humor "Kamaráda do deště" ale romantika a emotivní konec nikoliv. Musím uznat, že i přes vyprchané kouzlo, které musel mít film ve své době se stále jedná o zábavný snímek, který překonává minimálně polovinu současné české produkce. Ne-li víc. ()

topi 

všetky recenzie používateľa

Romance z prostředí Prahy 80. let minulého století. Ten odraz doby tam prostě je a tenhle film od Soukupa mám moc rád. Musím znovu říci, že jaroslav Soukup byl dříve opravdu zručný režisér. Ústřední dvojice Lukáš Vaculík a Tatiana Kulíšková (ty její kukadla mám moc rád) působí přirozeně a jejich vyvíjející vztah krásně graduje do smutného finále. Pěknej film. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (31)

  • Film sa natočili za 3,6 milióna korún a zisk bol cez 15 miliónov korún. (Raccoon.city)
  • Podkresovou hudbu v barech a na diskotékách obstaral z velké části Miroslav Žbirka, jehož písničky se hrály ve filmu v anglické verzi. (carott)

Reklama

Reklama