Reklama

Reklama

V zápase o titul majstra sveta v boxe, ktorým sme sa lúčili v predchádzajúcom filme, rozhodcovia ako víťaza určili Apolla, hoci spravodlivejšia by bola remíza. Tesne po zápase sú obaja súperi na ceste do nemocnice, a keďže Apollo (Carl Weathers) sa necíti ako víťaz, v jeho plánoch už má pevné miesto odvetný zápas. Rocky (Sylvester Stallone) má však celkom iné ciele a výzvu na odvetu odmietne. Po prepustení z väznice sa chystá požiadať Adrian (Talia Shire) o ruku, kúpiť veľký dom a dať si od športového boxu na určitý čas odpočinok. No aj taký zlatý mešec, aký dostáva športovec za účasť v zápase o majstra sveta, má svoje dno. Rocky je na mizine a nezostáva mu nič iné, len prijať Apollovu výzvu a opäť vstúpiť do ringu. Tréning bude tvrdší, dlhší a náročnejší, pretože nasledujúci zápas bude pre Rockyho jeden z najťažších. Iný výsledok, než víťazstvo nad Rockym, si totiž Apollo ani nepripúšťa. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (505)

choze 

všetky recenzie používateľa

Rocky s celou původní partou, schématem (výzva, pochyby, tréniková montáž, finální zápas), úžasnou hudbou, napínavou a drtivou závěrečnou bitvou i s naivními průpovídkami je zpět a Sly - tentokrát i z režijní stoličky - skrz něj ventiluje svoje vyrovnávání se s čerstvě nabytou slávou. Slušné pokračování, kterému díky navýšenému rozpočtu chybí syrovost jedničky a taky scénář předepisuje Rockymu trochu moc smůly (dyslexii, hrozbu, že v ringu oslepne, manželku v kómatu). A tygr v zoo i na bundě jako by předjímal třetí díl, kde fanfárovitou hudbu doplní pecka Eye of the tiger. ()

HAL 

všetky recenzie používateľa

První Rocky byl hlavně o emocích při sledování ne zrovna dokonalého člověka vypracovávajícího se z nuly na vrchol. Naopak ve dvojce už žádné emoce nejsou i když vypráví takřka ten samý příběh. Scénář je sice poměrně slušný, ale tápající režie mu podráží nohy a tak i klasické "trademarkové" scény jsou jen slabý odvar toho co byly v prvním díle - například skvělá a notoricky známá tréninková scéna se změnila na zosi na způsob běhu Terryho Foxe a i závěrečný souboj je nezajímavě natočený a plný klišé. 5/10 ()

Reklama

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: Sylvester Stallone | Hudba: Bill Conti | Produkcia: Robert Chartoff, Irwin Winkler | Distribúcia: United Artists | Rozpočet: 7miliónov $ | Tržby: 200,182,160 $ || Dnes už netradičná forma pokračovania, keď sa všetko kopíruje z úspešného predchodcu. Dnes by to už u filmov nefungovalo, maximálne u animákov, tam si to tvorcovia môžu dovoliť. Rocky 2 neurazí, ale ani neprekvapí. Sly ešte nebol na vrcholu svojej scenáristickej kariéri, a to je tu cítiť z každej symetrickej scény. ()

Okara 

všetky recenzie používateľa

Sinusoida úspěchu se opakuje, akorát že tentokrát začíná na vrcholu, aby spadnul na dno a z něj se vybojoval opět na vrchol. Bohudík se opakuje i Sylvestrův výkon z prvního dílu, ale scénáristicky je úrovňově někde jinde, děj pokulhává s náhlými údalostmi jako svatba či dítě a místy se člověk opravdu nudí. 60% ()

Roman.Ticka 

všetky recenzie používateľa

Sehraná parta se opět sešla v plné sestavě, některé scény působily tak živě, až mi připadaly skutečné, např. rozhovor Rockyho s Adrian v tělocvičně jejich domu, když nostalgicky boxoval do pytle a řešili téma box, zdraví a budoucnost. Trojscéna žádost o ruku - svatební obřad - manželská noc - patří k těm nejkrásnějším ve filmu i životě. Možná to bylo víc rodinné než sportovní, ale Sly to tak určitě napsal a chtěl natočit. Že se mu povedl další zaručeně kultovní film, o tom snad nepochybuje žádný filmový fanda. Scény tréninku, běhu městem, po schodech, tvrdý zápas aj. se navždy zapsaly do dějin žánru a opakováním nijak kouzlo neztrácejí. Nikdy později jsem tak sugestivně a otevřeně natočené scény v ringu neviděla, možná proto, že v nich nechal kus sebe přesně v jeho stylu, prosté a na max. Za to ho mám ještě raději a své místo na vrcholu mé TOP si plně zaslouží. ()

Galéria (89)

Zaujímavosti (65)

  • Keď sú Rocky (Sylvester Stallone) a Adrian (Talia Shire) v posteli a Adrian počúva, ako Rocky číta nahlas, kniha, ktorú drží, je „Reilly's Luck“ od Louisa L'Amoura, ale to, čo hovorí, je riadok z knihy „Robber's Roost“ od Zanea Greya. (Pat.Ko)
  • Toto bol posledný film zo série Rocky, ktorý produkovali a distribuovali United Artists, keďže o 2 roky neskôr spoločnosť sa predala a po zlyhaní filmu Nebeská brána (1980) prešla do Metro-Goldwyn-Mayer. (Pat.Ko)

Súvisiace novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (viac)

Reklama

Reklama