Reklama

Reklama

V zápase o titul majstra sveta v boxe, ktorým sme sa lúčili v predchádzajúcom filme, rozhodcovia ako víťaza určili Apolla, hoci spravodlivejšia by bola remíza. Tesne po zápase sú obaja súperi na ceste do nemocnice, a keďže Apollo (Carl Weathers) sa necíti ako víťaz, v jeho plánoch už má pevné miesto odvetný zápas. Rocky (Sylvester Stallone) má však celkom iné ciele a výzvu na odvetu odmietne. Po prepustení z väznice sa chystá požiadať Adrian (Talia Shire) o ruku, kúpiť veľký dom a dať si od športového boxu na určitý čas odpočinok. No aj taký zlatý mešec, aký dostáva športovec za účasť v zápase o majstra sveta, má svoje dno. Rocky je na mizine a nezostáva mu nič iné, len prijať Apollovu výzvu a opäť vstúpiť do ringu. Tréning bude tvrdší, dlhší a náročnejší, pretože nasledujúci zápas bude pre Rockyho jeden z najťažších. Iný výsledok, než víťazstvo nad Rockym, si totiž Apollo ani nepripúšťa. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (505)

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Druhý díl je přecejen hlavně zpočátku zcela jiný. Prostředí Philadelphie již není vykresleno tak chmurně jako v prvním díle. Naproti tomu Rocky neprožívá nejštastnější období, takže je vlastně nucen se vrátit zpět do ringu (a pak ještě hodněkrát :D "Balboa musí být v dobré formě, aby vydržel takový výprask" .... Vlastně je celá Rockyho taktika postavená na tom že schytá za život asi milion ran do hlavy. 80% ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Dvojka sa ešte relatívne pridŕža rukavíc jednotky. Je stále viac o Rockym a ľuďoch z jeho okolia, než o tom, kto komu v ringu čo rozbije (ako to bolo v trojke a najmä šialenej sovietskej štvorke). Dokonca by som povedal, že boxerské scény tejto série nikdy neboli jej vrcholom; tým sa stali postavy, vzťahy, dialógy. Dvojka je malá, v dobrom sivá, psychologická dráma. Lenže jej predsa len chýba údernosť jednotky. Postavy poznáme, dokonca i ústredný "záporák" zostal ten istý (!). Všetko sa točí v jednom kruhu a nič nové neprichádza. Ale inak fajn. Dvojka bola krásna krasojazda. Rozpočet sa síce oproti jednotke zvýšil "až" na 7 miliónov, ale to i celosvetová tržba (na fajnových 2OO). ()

Reklama

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

3,5*/5...Sly zasadol tentokrát aj na režisérske kreslo a podľa mňa odviedol lepšiu prácu ako Avildsen, určite minimálne boxerské finále je zvládnuté lepšie ako v predchádzajúcom diely..Herecký výkon Stalloneho je opäť výborný, Rocky je jednoznačne jeho najvydarenejšia filmová rola. Čo však zaostáva za jednotkou je scenár...Scenár k jednotke zbúchal za tri dni a paradoxne výsledok bol lepší, ako keď mal na scenár čas...Celkovo sa však (napriek klesajúcej tendencii) jedná o dôstojné pokračovanie ()

Ouwen 

všetky recenzie používateľa

Rocky II má pevnější scénář, který se už tolik neodráží od improvizace, lepší audiovizuál, fantastickej finální zápas a daleko větší výzvy pro Rockyho a jeho ženu. Vesměs je to prostě první díl s více svalama. Epilog působí působivě jako poprvé vzhledem k okolnostem druhého dílu. Herci jsou naprosto fantastický, špičková hudba a hlavně mě překvapilo, že film není nadopovaný hromadou klišé, ale většina vztahů (zejména novomanželů) působí dospěle. Je to emocionální kovadlina a to jak Rocky běží s děckama patří též mezi ty nejvíce ikonický záběry, které jsem kdy viděl. Jak se všichni sjednotí v jednu harmonii jako vítězové.... celé je to dospělejší a má to i větší tah na branku. ()

Roman.Ticka 

všetky recenzie používateľa

Sehraná parta se opět sešla v plné sestavě, některé scény působily tak živě, až mi připadaly skutečné, např. rozhovor Rockyho s Adrian v tělocvičně jejich domu, když nostalgicky boxoval do pytle a řešili téma box, zdraví a budoucnost. Trojscéna žádost o ruku - svatební obřad - manželská noc - patří k těm nejkrásnějším ve filmu i životě. Možná to bylo víc rodinné než sportovní, ale Sly to tak určitě napsal a chtěl natočit. Že se mu povedl další zaručeně kultovní film, o tom snad nepochybuje žádný filmový fanda. Scény tréninku, běhu městem, po schodech, tvrdý zápas aj. se navždy zapsaly do dějin žánru a opakováním nijak kouzlo neztrácejí. Nikdy později jsem tak sugestivně a otevřeně natočené scény v ringu neviděla, možná proto, že v nich nechal kus sebe přesně v jeho stylu, prosté a na max. Za to ho mám ještě raději a své místo na vrcholu mé TOP si plně zaslouží. ()

Galéria (89)

Zaujímavosti (65)

  • Obyvatelia Philadelphie sledovali trať, ktorú Rocky (Sylvester Stallone) mestom zabehol počas jeho tréningového behu aj spolu so všetkými deťmi, ktoré sa k nemu pridali. Ak by išiel behať touto traťou skutočne až zo svojho domu v South Philly na vrchol schodov Múzea umenia, zabehol by približne 30,2 míľ za jeden deň – o 4 míle viac ako maratón. (Pat.Ko)
  • Pes Butkus má na sebe tričko s nápisom „Eagles“ a číslom 51. V roku 1976, keď sa tento film odohráva, žiadny hráč Philadelphia Eagles nenosil číslo 51. V roku 1979, keď bol tento film uvedený, nosil číslo 51 hráč Reggie Wilkes. (Pat.Ko)

Súvisiace novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (viac)

Reklama

Reklama