Reklama

Reklama

V predchádzajúcom príbehu Rocky (Sylvester Stallone) zvíťazil vo vyčerpávajúcom odvetnom súboji so šampiónom Apollom Creedom a stal sa majstrom sveta vo všetkých váhových kategóriách. Konečne je z neho boháč a môže si užívať spokojný a pohodlný život. Ale šťastie nikdy netrvá večne. Na obzore sa objavuje nové nebezpečenstvo. Svalovec Clubber Lang (Mr. T), ktorý melie svojich súperov ako mlynček na mäso, už dlhší čas sleduje Rockyho zápasy nenávistným pohľadom krvilačného zvieraťa. Muž, ktorý v ringu šíri hrôzu, si najnovšie brúsi zuby na Rockyho. Ten veľmi dobre tuší, že boj s Clubberom nemá význam a výzvy ignoruje. Keď ho však Clubber verejne urazí, Rocky dvíha hodenú rukavicu. Boj sa skončí Rockyho blamážou, už v druhom kole ide k zemi, je ponížený a zosmiešnený. Na pomoc mu však prichádza jeho bývalý súper Apollo Creed (Carl Weathers) a ponúkne mu svoje služby ako nový tréner. Vezme ho na predmestie, kde trénujú mladí boxeri. Adrian (Talia Shire) ho presvedčí, že traumy sa zbaví len tak, že znova nastúpi do ringu. Rocky musí všetkým dokázať, že najväčším šampiónom ringu je jedine on... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (484)

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Evidentne podhodnotená časť série o Rockym. Nevadí, chápem... Každý ma svoje očakávania. U mňa najlepšia scénka z filmu bola na pláži. Rozhovor medzi Rockym a Adrian. Moment, kedy si každý chlap musí uvedomiť, akú rolu hrá žena v jeho živote. Adrian perfektne doplnila chýbajúcu a pochybujúcu polovicu Rockyho. U mňa za plný počet. ()

kitano 

všetky recenzie používateľa

Takto sa mi to paci! Pokial druhy diel este mohol tazit z uspechu preveho a bol mu velmi podobny, treti by len s nastavovanou kasou neuspel. A veru sa o to ani nesnazi. Treti diel je vytalny, s mnozstvom necakanych a zaujimavych udalosti, a znova ma tu iskru a napatie ako prvy film (hlavne zaverecny suboj je pre mna najlepsi zo vsetkych dielov). Ked rocky po druhy krat ziskal svoj titul, doslova som to s nim prezil. Tomu sa vravi poctivo budovana atmosfera. A naozaj velmi vtipna a trefna zaverecna scena.....(10/10) ()

Reklama

mzss1 

všetky recenzie používateľa

Příběh ne tak promyšlený a dlouhý jako v předchozích dílech, ale přesto to má co do sebe. Je zde více zápasů, hlavně ten konečný se hodně povedl, ikdyž je kratší, nebot Rocky protivníka dostane neuvěřitelně v třetím kole. Tréning s Apolem je skvělý, nostalgie tu také je, hudba opět dokonalá. Trošku bych ale fakt přidal tak 20 minut filmu a něco příběhově bych doladil, ale to je detail. Hodnotím 92% = ***** ()

sepp 

všetky recenzie používateľa

Treti dil neztraci nic z kouzla predeslych dvou dilu, Mr. T jako Clubber Lang byl asi nejlepsim souperem Rockyho ze vsech :) Treninky s podmanivou muzikou (Eye of the Tiger je proste klasika), efektni souboje v ringu (Hulk Hogan opet vyvadi ;)) a spousta Clubberovych kecu - proto asi muj nejoblibenejsi dil ze Stalloneho boxerske serie. ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Zo sympatického chalaniska Rockyho sa stala oslavovaná a zbožňovaná celebrita...Sly ako režisér, scenárista a herec je stále dostatočne presvedčivý, hoci trojka je opäť o nejaký ten kvalitatívny stupienok na tom horšie ako predchodca a občas to poriadne zaváňa gýčom. Ešteže mám pre Rockyho slabosť, preto pod tri *** určite nejdem:) ()

Galéria (98)

Zaujímavosti (100)

  • Jedna scéna ukazuje na Mickeyho (Burgess Meredith) náhrobek, na kterém je letopočet 1905–1981, což znamená, že Mickey musel zemřít v 75 nebo v 76 letech. To ale nedává smysl, jelikož 76 let mu bylo už v prvním díle. (chleba24)
  • Podľa rozhovoru, ktorý poskytol Mr. T, sa premiéry filmu zúčastnil so svojou matkou. Počas scény, kde na mal ohavné poznámky na adresu Adrian (Talia Shire), jeho matka mu povedala: "Nevychovala som ťa, aby si sa rozprával takto dámou." Potom z divadla následne odišla. (Pat.Ko)
  • Zaradené do zoznamu 400 filmov Amerického filmového inštitútu 2004 nominovaných do 100 najlepších amerických filmov o najlepšej filmovej hudbe za pieseň „Eye of the Tiger“. (Pat.Ko)

Súvisiace novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (viac)

Reklama

Reklama