Reklama

Reklama

V predchádzajúcom príbehu Rocky (Sylvester Stallone) zvíťazil vo vyčerpávajúcom odvetnom súboji so šampiónom Apollom Creedom a stal sa majstrom sveta vo všetkých váhových kategóriách. Konečne je z neho boháč a môže si užívať spokojný a pohodlný život. Ale šťastie nikdy netrvá večne. Na obzore sa objavuje nové nebezpečenstvo. Svalovec Clubber Lang (Mr. T), ktorý melie svojich súperov ako mlynček na mäso, už dlhší čas sleduje Rockyho zápasy nenávistným pohľadom krvilačného zvieraťa. Muž, ktorý v ringu šíri hrôzu, si najnovšie brúsi zuby na Rockyho. Ten veľmi dobre tuší, že boj s Clubberom nemá význam a výzvy ignoruje. Keď ho však Clubber verejne urazí, Rocky dvíha hodenú rukavicu. Boj sa skončí Rockyho blamážou, už v druhom kole ide k zemi, je ponížený a zosmiešnený. Na pomoc mu však prichádza jeho bývalý súper Apollo Creed (Carl Weathers) a ponúkne mu svoje služby ako nový tréner. Vezme ho na predmestie, kde trénujú mladí boxeri. Adrian (Talia Shire) ho presvedčí, že traumy sa zbaví len tak, že znova nastúpi do ringu. Rocky musí všetkým dokázať, že najväčším šampiónom ringu je jedine on... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (484)

Okara 

všetky recenzie používateľa

Ne, ne a ne. Úroveň ságy v této části prudce klesá. Pryč je Sylvestrův výkon. S ním zmizelo i to kouzlo neznámého boxera, Rocky je na špici, má všechno a už to zkrátka není ono, vše, včetně režie a hlavně zápasů, které už vypadají opravdu vykonstruovaně chybou kamery, mi přišlo velmi odfláknuté, tohoto dílu se mohl Stallone vyvarovat. Jediným plusem zůstává nový soundtrack Eye of the tiger. 40% ()

novoten 

všetky recenzie používateľa

Smutné vystoupení z řady, při jehož letmém zahlédnutí si jen smutně povzdechnu. Jako prvnímu ze série mu totiž chybí srdce a nějaký důvod pro jeho existenci kromě očividného vydělání dalších peněz. To, že za další tři roky přišel Ivan Drago, tak možná bylo pro Stalloneho kariéru jedním z nejšťastnějších rozhodnutí. ()

Reklama

Stegr 

všetky recenzie používateľa

80% - Nebýt trapného rozjezdu (viz. Rockyho a Adrianina zpívající scéna), hodnocení by bylo vyšší. Jinak to byl Rocky, jak má být. Škoda jen, že Clubber Land ze sebe za celý snímek nevypotil jedinou inteligentní větu. Mimochodem, nemůžu si odpustit nezmínit, že kruh se uzavírá, ságu o Rockym mám s třetím dílem shlédnutou celou... :) ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Nech si hovorí kto chce, čo chce, pri celej sérii o Rockym proste nie je o čom! Aj keď je pravda, že dramatická línia, charakterové postavy a pekný príbeh popri ustúpili do úzadia, stále je sa na čo pozerať. Aj keď síce ide o klasickú schému bojových filmov, najprv prehra, trošku tréning a zázračná výhra, mňa to proste dostalo. 70%. ()

mzss1 

všetky recenzie používateľa

Příběh ne tak promyšlený a dlouhý jako v předchozích dílech, ale přesto to má co do sebe. Je zde více zápasů, hlavně ten konečný se hodně povedl, ikdyž je kratší, nebot Rocky protivníka dostane neuvěřitelně v třetím kole. Tréning s Apolem je skvělý, nostalgie tu také je, hudba opět dokonalá. Trošku bych ale fakt přidal tak 20 minut filmu a něco příběhově bych doladil, ale to je detail. Hodnotím 92% = ***** ()

Galéria (98)

Zaujímavosti (100)

  • Tento film je považovaný za najobľúbenejší fanúšikovský film v komunite Rocky. (Pat.Ko)
  • Verzia „Eye of the Tiger“ použitá vo filme (známa ako „Demo verzia“) nebola nikdy oficiálne vydaná – album kapely Survivor, vydania singlov a rôzne albumy soundtrackov, obsahujú štandardnú štúdiovú verziu, ktorej výrazne chýbajú mohutnejšie basy a výrazné vrčanie tigra po každom refréne. Spoluautor piesne Frankie Sullivan pripomenul, že Sylvester Stallone bol piesňou taký nadšený, že sa hneď pustil do toho a použil ju bez toho, aby čakal na štúdiovú úpravu piesne. (Pat.Ko)
  • V novinách hneď po zápase "Rocky (Sylvester Stallone) vs. Thunderlips (Hulk Hogan)" uvádzajú dátum zápasu "streda, 15. máj 1982". 15. máj v skutočnosti v roku 1982 vyšlo na sobotu. (Pat.Ko)

Súvisiace novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

03.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (viac)

Reklama

Reklama