Reklama

Reklama

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Nelítostný vrah Charles Sobhraj, známý také jako Bikini Killer, si v 70. letech bere za cíl západní turisty v jihovýchodní Asii. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (148)

David.Darco 

všetky recenzie používateľa

Viac-menej štandardný seriál priemernej kvality, ktorý ale nemá tendenciu nudiť. Silným pozitívom je prostredie, doku-prechody tiež potešili no a napokon reálne zábery na záver, ktoré síce nevybočujú z dobre známych konvencií, ale rozhodne fungujú. Priemer epizód mi síce vychádza na tesné 4*, avšak Serpent ako divácky zážitok vyšumel skôr, ako som čakal a vo väčšom sa v ňom v rámci či už rozhovorov alebo myšlienkovo vracať skôr nebudem ako budem. Poctivé tri ... EDIT: Zaujímavé, ako sa človek môže mýliť. Na moje prekvapenie som sa myšlienkami k The Serpent vrátil hneď niekoľko krát. Prostredie 70tych rokov v Thajsku je natoľko okúzľujúce aj v spomienkach na seriál (ktorého bolo najväčšou prednosťou), že sa prikloním k priemeru, ktorý mi vychádzal z jednotlivých epizód. 4* ()

ganz 

všetky recenzie používateľa

Pokud si zvyknete na občas až chaotické skoky v čase, tak se jedná o skvělou záležitost, u které se až těžko věří, že je natočená podle skutečné události. Dle slov tvůrců nebylo nutné nic přibarvovat a dokonce museli oproti skutečným událostem často trochu brzdit, aby byl seriál uvěřitelný (např.scéna s opicí byla 100% pravdivá, vynecháno pak bylo, že opice po celou dobu nosila pleny...). ()

Reklama

Marius_ss 

všetky recenzie používateľa

Lacne pôsobiace, slabo prevedené. Prakticky celý čas počas sledovania som bol na hranici, kde končil záujem a začínala nuda. Z letargie som bol vytrhnutý snáď raz ? V tretej epizóde pri úteku Dominiqua. Herci boli sympatickí, ale hrali priemerne, a scenár v kombinácií z nelogickým chovaním postáv, čudným strihom to úplne pochovali. ()

Happens 

všetky recenzie používateľa

Slizký had vraždící v řadách hipíků/hipsterů a zlaté mládeže, která hledá osvícení v jihovýchodní Asii a v drogách. Působivě zajímavý film o mysteriózním psychopatovi, co vylhal vzdušný zámek lží, v kterém nechal všechny včetně svých bližních žít. Prvotřídní manipulátor. Stále netuším, proč se vracel do Nepálu. ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Výpravný dobový seriál o podivné existenci jménem Charles Sobhraj, která v sedmdesátých letech okrádala a vraždila baťůžkáře cestující po Indii a Thajsku. O tomhle vrahounovi jsem neměl sebemenší tušení, a tak pro mě byl seriál do značné míry fascinující. Někdo možná bude mít - dle některých zahraničních ohlasů - potíže usledovat neustálé flashbacky a flashforwardy, podle mne je ale ta mozaika složená dost přehledně, takže jsem nikdy neměl větší problém pochytit kdy, kdo, co a jak. Plusem jsou pro mne i atraktivní lokace, zvlášť teď v čase omezeného cestování jsem si rád připomněl Bangkok a další místa. ()

Galéria (201)

Zaujímavosti (10)

  • Produkce v Thajsku byla na 5 měsíců pozastavena kvůli pandemii covid-19. Natáčení mělo původně pokračovat v Budapešti, ale bylo přesunuto do Tringu v hrabství Hertfordshire ve Velké Británii. (HonzysKISS)
  • Charles Sobhraj (Tahar Rahim) byl přezdíván „Had“ kvůli svým podvodnickým způsobům a neustálému útěku před pokáráním. Přezdívalo se mu také „Bikini Killer“ kvůli oblečení, které měly jeho oběti. (HonzysKISS)
  • Skuteční Herman Knippenberg a Nadine Gires navštívili místa natáčení v Bangkoku. (HonzysKISS)

Súvisiace novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (viac)

Reklama

Reklama