Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svend a Bjarne pracujú v malom dánskom mestečku ako mäsiari. A pretože ich už nebaví počúvať urážky svojho šéfa, rozhodnú sa , že si založia vlastný obchod. Začiatky podnikania sú veľmi  bezútěšné, veľmi sa  im nedarí, avšak niekoľko náhod im  pomôže získať veľkú zákazku. Šťastie im začína priať . Aj preto, že objavia tajnú ingredienciu. Jej prísun však súvisí s tým, že v meste začnú záhadne miznúť ľudia... (Film Europe)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (201)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Už vôbec nie také odľahčené a čiernohumorné ako Blikajúce svetlá. Ale aj napriek tomu sa môže Green Butchers pochváliť plejádou podivuhodých postavičiek a trefne napísaného scenára. Jensen si dokázal znova na malej ploche a v područí takmer absurdného príbehu vytvoriť priestor pre emocionálne scény, pre motív bratstva a kamarátstva siahajúceho až za hranice normy a zároveň dokázal byť uštipačný a aj napriek pomerne kontroverznej téme- úsmevný. Kaas aj Mikkelsen dokazujú, že svoje herecké postavy majú správne uchopené a aj napriek tomu, že ani jedna z tých postáv nepôsobí vábivo, sú nám od začiatku sympatické. Pri vyvrcholení to trochu pokrivkáva a koniec vyšumel do prázdna, čo ma trochu zamrzí. A aj napriek tomu to má rýchle tempo a niekoľko fakt pekných úchylností. Ale stále je to priemerný film. Dánsko vyprodukovalo už aj lepšie veci. ()

mm13 

všetky recenzie používateľa

Škoda konca, ktorý mi prišiel ako prilepený - nevyplynul z toho, čo všetko a všeličo sa dovtedy dialo a ako to bolo podávané. Inak prvotriedna zábava! Točiť s toľkou ľahkosťou takéto zverstvá (či, akokoľvek sa tomu budeme brániť - ľudstvá), to nejde neobdivovať... v mojom prípade dokonca nezamilovať si. ()

Reklama

tatanapope 

všetky recenzie používateľa

Především musím říct, že jsem se u filmu výborně bavila, minimálně do poloviny je naducaný černým humorem, tak že člověk sedí s přiblblým úsměvem na tváři po celou dobu, jen na konci už to bylo malinko slabší, ale aby to správně zakončili, hodili na závěr malou ironií celého příběhu a sice, že všechno kouzlo je v marinádě. Viděno v rámci Zahraniční výzva / Dánsko ()

YURAyura 

všetky recenzie používateľa

8/10Takovy maly s(y)urovy film o malomeste se vsemi jeho zakoutimi a nejdivnejsimi charaktery. Divak nevi, jestli by mel byt znechucen, postrasen nebo rozradostnen - zadny z pocitu kvalitniho zazitku nedokaze nabyt vrchu. Humor je tak specificky - to specificnosti opravdu nemyslim samotnou jatecnost, ale dialogy kolem - ze to muze mezi "hlavni" latkou zapadnout, coz je urcite skoda. Ale taky se musim priznat, ze ten konec se mi nelibil - scenarista se bal ukoncit film nejak jinak, takze jsme se dockali jine hruzy. A docela by me zajimalo, zda si sami dali - nebo aspon ochutnavali, coz se pri vareni obvykle dela, ale zde se to ani v jednom zaberu nedovime. ()

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

"Co to máš v tom pytli? Jednoho malýho Švéda z parku...." Černá komedie po seversku, kde nemá cenu hledat zjevnou nadsázku či ironii, ale jste přinuceni se smát a zároveň stydět. Jensenovy postavy totiž nejsou jen komické figurky v šaškovském obleku, z kterých čiší to pro komedii obvyklé "jen jako", ale smutné existence s lidskou tváří. A při pohledu na ně a jejich počínání s "kuřecími" nebíčky, hláškami typu: "Chutná to jako Grethe" či porcování nepovoleného masa, vám možná bude mrznout úsměv na tváři. Ona ta komedie totiž není jen černá, ale i hořká, a to nemusí být každému po chuti. Upřímně, já se prostě dokázal smát, jsem vinen, kamenujte mě, protože ... a teď jsem dostal kopačku do holeně, naštěstí. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (3)

  • Automobil, které si díky výdělku z řeznictví Svend (Mads Mikkelsen) koupí, je Peugeot 504 Cabriolet z roku 1970. (Saur.us)
  • Film se natáčel v historickém dánském městě Faaborg na ostrově Fyn v regionu Syddanmark a v Dánských filmových ateliérech v Lyngby. (Trajektt)

Súvisiace novinky

Severský filmový podzim 2011

Severský filmový podzim 2011

05.11.2011

Po Severské filmové zimě přináší Severský filmový klub divákům letos již druhou filmovou přehlídku: Severský filmový podzim. V pořadí již počtvrté budou mít diváci možnost shlédnout vybrané snímky… (viac)

Reklama

Reklama