Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malý Damien, který je novým vtělením Satana, usilujícího o návrat a nadvládu nad světem, byl po smrti svého adoptivního otce (zastřeleného policií při neúspěšném pokusu Damiena zabít), adoptován samotným prezidentem Spojených států. Když vyroste, odejde studovat do luxusní vojenské školy. Opět si u něj několik lidí všimne něčeho znepokojujícího, aby vzápětí zahynuli za podivných okolností. Tak dopadne například archeolog Buggenhagen, který najde basreliéf s obrazem antikrista, který se až příliš nápadně podobá rysům Damienovým. Pozornost se však odvrací od jednoduchého vzorce dalších "podivných" úmrtí, aby se film soustředil na Damiena samotného, který si postupně začíná uvědomovat kým je, což celou situaci od základu mění. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (162)

Jordan 

všetky recenzie používateľa

niektoré pokračovania majú zmysel, iné veľmi nie, niektoré sa oň snažia, no nevychádza to tak, ako by malo... stotožňujem sa vcelku s tron-ovým komentárom, keby to celé malo atmosféru prvého dielu (ktorá sa čiastočne prepašovala do poslednej scény) a oveľa, zásadne OVEĽA lepší scenár (nevyrovnané línie, neuzavreté príbehy, nelogické či neuveriteľné skoky v motiváciách - hlavne Damiena, nedostatočná psychologizácia no na druhej strane snaha o hĺbku, skrátka chyby). iba pritlačiť na brutálnosť (scéna s havranom a kamiónom vcelku podarená, no hraničiaca ani nie tak s poctou či citáciou, ako skôr s nechceným humorom) nestačí, hlavne nie, ak dialógy sú doušíbijúco otupené. pritom don taylor bol v čase natočenia veľmi zručný režisér, zdá sa mi... ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý horor, ktorý je pokračovaním vydarenej jednotky. Má dosť dobrý príbeh odohrávajúci sa sedem rokov po udalostiach prvého dielu, Damien je už mladík, ktorý študuje na vojenskej škole a pomaly si začína uvedomovať, kým v skutočnosti je, ale viacero ľudí o ňom pozná pravdu a jeho noví rodičia tiež niečo začínajú tušiť. Spracovanie nie je zlé, ale nie som s ním až tak moc spokojný, na film sa celý čas dobre pozerá a nemá žiadne výraznejšie slabé miesto, ale iba opakuje koncept prvého dielu s tým, že mu chýba nejaká výraznejšia gradácia, film si na začiatku stanoví svoju úroveň a na nej s minimálnymi odchýlkami vydrží až do konca, navyše je tu minimum zapamätaniahodných scén a chýba aj výraznejšie finále. A navyše na rozdiel od prvého dielu sa tu dostáva Damien do popredia, už patrí medzi tie najhlavnejšie postavy, čo síce príbehu neškodí, ale po hororovej stránke to filmu ubližuje. A preto sa tu o napätí moc hovoriť nedá, je len minimálne, ale aspoň si film celý čas drží tú správnu atmosféru, na ktorej veľký vplyv má výborná satansky pôsobiaca hudba. A tento diel sa aj omnoho viac priblížil k vyvražďovačke, keďže mŕtvych výrazne pribudne, len škoda, že až na výbornú scénu s výťahom a ešte možno jeden, dva momenty úmrtia moc nezaujmú. Herecké obsadenie je bez problémov, Damien je opäť správne nesympatický, William Holden v úlohe nevlastného otca, v menšej úlohe poteší aj Lance Henriksen, ale nesklame ani nikto iný. Réžia mohla byť aj lepšia, ale aj tak je celkom slušná a páči sa mi technická stránka. Už to ani zďaleka nie je tak výnimočný film ako jednotka, ale aj tak je to stále slušné pokračovanie, na ktoré sa dobre pozerá. Objektívna kvalita filmu- 63%, film sa páči mne na 66%. ()

Reklama

2-Xtreme 

všetky recenzie používateľa

Štyri tváre má Antikrist, keď stúpa k moci- Tak ako film The Exorcist (1973) bol na svoju dobu až moc kontroverzní tak aj Omen I či II sú tiež na jednej dráhe. Dej, ktorý rozpráva o príchode Antikrista na svet je silá káva na tú dobu a aj preto sa z neho stal kult. Aj po takmer 30-tich rokoch je tento kultový horor známi a stále nám má čo ponúknuť. V prvom filme sa svedkami príchodu Damiena, syna Satanovho na svet... a ten už ako malý chlapec robí veci nevítané, aj keď o tom chlapec ešte nevie...nevie čo má za silu...nevie čo za monštrum je...Omen II pôsobí ako remake lenže Damien má už viacej rokov, opäť okolo neho umierajú ľudia a on s výrazom tváre ako kludný američan desí aj svojich najbližších. Môžem jasne napísať, že je to slabšie než jednotka. Film sa jednotke vyrovnal iba v neskutočne kvalitnou hudbou, ktorú robil Jerry Goldsmith hudba je základ tohto filmu. Film bol celkom slušný a dal by som mu aj pekných 70% lenže to by musel vzniknúť ako prvý, keďže sa tak nestalo tak mu môžem dať maximálne 50%, pretože je to to isté ako jednotka a menšími zmenami plus chýbal mi tam nejaký napínavý koniec, ktorý by pomaly gradoval, to sa tu nedeje a iba sme svedkami toho, že Damien to všetko prežije(teraz ma nezabíjajte, že je to spoiler, veď si pozrite koľko pokračovaní existuje...) Ďalšie mínus je u mňa tie výkyvy deju, hlavná dráha deju je, že sa stále dozvedáme ako to je s Damienm a druhá dráha, ktorá pôsobí blbo a je tam dosť o ničom, je dej okolo Thorn Industries(Firma Damienovho Uja). Celá recenzia: TU ()

filmmovier 

všetky recenzie používateľa

Kvalit jedničky to sice nedosahuje, ale velmi se jim to přibližuje. Za mě je Damien více než důstojným pokračováním kultovky Přichází Satan, stále jde o parádní podívanou plnou napětí a skvělé atmosféry. Damien má ale ještě něco - staré známé Ave Satani v mnohem větší míře, což napovídá, že bude více obětí, což zase napovídá, že bude mnohem více srandy. Damien má ale taky něco, co původní film neměl - perfektního představitele. Náš Antikrist je tady vážně působivej hajzlík, ten herec je dokonalý. Po hororové stránce nemám co vytknout - gradující příběh, spoustu originálních úmrtí, skvělá atmosféra, vynikající herci a skoro neustále znějící chorály, pro fanoušky původního filmu rozhodně povinnost. Jak už jsem říkal, jeho kvalit sice nedosahuje, ale může mu stát velmi hrdě po boku, protože Damien se velmi povedl a přestože má s Omenem spoustu společných prvků, je zároveň dost jiný a přesto drží hororovou kvalitu. Takhle to má vypadat. Ave Satani! 85%. ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Damien je od siedmich adoptovaný rodinou Thornových, ktorých bohatstvo spočíva vo vysokoprosperujúcej firme a tá bude zanedlho patriť samotnému Damienovy. Damien má 13 a začína si uvedomovať čo v ňom je. Nepohodlný umierajú samozrejme vynou nešťastných náhod a pár vyvolených dohliada na Damienovu cestu ... Vynikajúce pokračovanie nedostihnuteľnej Donnerovej klasiky. Opäť hneď od začiatku upúta hudba Jerryho Goldsmitha. Milovníci série Final Destination by si to nemali určite nechať ujsť pretože tieto smrteľné nehody sú až zarážajúco umne natočené ;-) ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo převážně v Chicagu. (Terva)
  • Režisér prvního filmu Richard Donner byl požádán také o režii tohoto pokračování. Odmítl však, protože pracoval na snímku Superman (1978). (Terva)
  • Herec Meshach Taylor v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Súvisiace novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (viac)

Reklama

Reklama