Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danielle (Drew Barrymoreová) síce trpí nenávisťou svojej macochy Rodmilly (Anjelica Hustonová) a jej dcér, ale šestnásťročná dievčina si nedá skákať po hlave. Naopak. Vie sa brániť, niekedy i razantnejšie. Náhodou sa zoznámi s následníkom trónu princom Henrym (Dougray Scott). Starého sluhu chce uchrániť pred vyhnanstvom do Ameriky, a tak sa na kráľovskom dvore predstaví ako barónka. Sčítaná Danielle, ovplyvnená Utópiou Thomasa Morea, vyvolá princov záujem. Na ceste k vytúženému šťastiu – svadbe s princom Henrym – však čaká Danielle ešte veľa nástrah od jej macochy, ale ja prekonanie spoločenských rozdielov, ktoré ich rozdeľujú. A namiesto zázračnej víly či troch orieškov „Popoluške“ Danielle pomáha sám Leonardo da Vinci (Patrick Godfrey)... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (161)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Pekné a príjemné poňatie verzie na Popolušku, modernejšie spracovanie no pritom nie iritujúce. Zaujímavý pokus dostať rozprávku o Popoluške do reality - skutočné postavy francúzskej histórie pevne ukotvené v čase, k tomu Leonardo da Vinci a zmysluplný dej zbavený rozprávkového fantasy motívu, ktorý tu je nahradený už zmieneným umelcom. Na relax ani viac nie je treba. Deti sa celkom bavili a miestami aj ja spolu s nimi. Lepší priemer. 65/100 ()

Mistr119 

všetky recenzie používateľa

Zajímavá adaptace příběhu o Popelce zapasovaná do skutečných reálií. :) Daniela je moudrá dívka, která kromě lásky princi přináší povědomí o tom, jak žije spodina a sám princ má trošku takové "siddhartovské" potřeby poznávat utrpení svých poddaných... :) Přesto je konci svou sebestředností trošku zklame. A pak škoda, že reálie jsou sice současné, Leonardo Da Vinci skutečně byl pozván na francouzský dvůr, ale zemřel, když princi byl rok. A princ se oženil ve skutečnosti s Medicejskou s původem. ()

Reklama

klapqua 

všetky recenzie používateľa

Angelica je úžasná, zákerná, démonická, pomstychtivá, no aj prekvapivo krehká a milá v niektorých momentoch. Dougray ozajstný fešák, princ od ktorého by som si veru dala povedať. Navrch k tomu Da Vinci a krásne plesové šaty. Je to milá verzia o popoluške, jedna z tých, ktoré mi nedvíhajú dekel a je svojim spôsobom originálna. ()

Nefarie 

všetky recenzie používateľa

Americke ponatie Popolusky...Boh nas ochranuj :). Hlavna hrdinka tyrana macochou je v skutocnosti emancipovana zena citajuca Thomasa Moora a princ Dougray Scott jej dvori v odeve s prapodivny renensancnym suspenzorom, ktori by uvitali aj dnesni sportovci. A na zahustenie deja tam dame Leonarda da Vinci, lebo Michelangelo je zaneprazdneny ucinkovanim v americkom ponati Psicka a macicky. Sladke, romanticke a s trochu smiesnym samovyslobodenim hlavnej hrdiny, na ktore stacilo pohrozit zloduchovi kudlou. ( "aha..Anca..ja mam nozik!!!" :D ) Dve hviezdy za krasne palace a demonicku Anjelicu Houston. ()

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Popelka je pohádka, které se vždycky vysmívám, a jedinou čestnou výjimku zpodobňuje Libuška Šafránková;) Takže co ode mě čekáte, když se tu sejde husička Drew Barrymore s "úžasným, milým, sympatickým princem" Dougrayem Scottem? Jenže když uvážíme, že se musela dodržet příběhová i charakterová šablona, co můžeme hodnotit? Výpravu, patřičně bohatou, může ve filmu shodit jen historická nevěrohodnost, a když princezna nedrandí po cestách v podhradí na galuzkáči Favorit (což se u českých televizních "pohádek" také občas stávalo), v rámci pohádkovosti nemůžeme vytknout nic ani v tomhle ohledu...takže globální hledisko - zážitek/myšlenka/zábavnost - tady je to lehce nadprůměrné, protože už jsme to sice stokrát viděli, ale bylo to celkem hezké. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (14)

  • Mona Lisa byla nakreslena na dřevěnou desku, takže by nebylo možné srolovat ji tak, jak to bylo ukázáno ve filmu. (HappySmile)
  • Postava prince je inspirována francouzským králem Jindřichem II. Ten se ale narodil pouhý měsíc před úmrtím Leonarda da Vinciho v roce 1519. (mix2x)
  • Přesně jak je zobrazeno ve filmu, skutečný Leonardo Da Vinci nosil obraz Mony Lisy všude s sebou až do své smrti. (HappySmile)

Reklama

Reklama