Reklama

Reklama

Stan & Ollie

(festivalový názov)
  • Česko Stan a Ollie (viac)
Trailer 2

Laurel a Hardy, jedna z nejslavnějších komediálních dvojic na světě, se v roce 1953 rozhodnou vydat na své poslední turné po Velké Británii. Hvězdy hollywoodských grotesek, nyní již v dosti pokročilém věku, mají období největší slávy za sebou a čelí nejisté budoucnosti. Z jejich vystoupení však čiší neutuchající kouzlo i šarm, a tak se jim znovu podaří uchvátit své zbožňující fanoušky. Ačkoli je jejich turné po Spojeném království obrovským úspěchem, Stan a Ollie nemohou setřást přízrak ponuré minulosti Laurela a Hardyho. Snímek mapuje nepříliš známé okolnosti poslední fáze jejich spolupráce a ukazuje příčiny, které vedly nejen k profesnímu rozkolu nerozlučné dvojice, ale také zasadily smrtelnou ránu jejich mnohaletému přátelství. Dokáže divadelní turné po poválečné Anglii vrátit vše do pořádku? (HBO Europe)

(viac)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (125)

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Neskutečný koncert Steva Coogana a Johna C. Reillyho, kteří se Laurelem a Hardym stali nejen na jevišti, ale stoprocentně se do nich vžili i jako do opravdových lidí a skutečných přátel. To, co předvádějí, spolehlivé odvede divákovu pozornost od ne zrovna objevného příběhu (i když mě velmi potěšilo, že film zpracovává právě sklonek jejich kariéry) a v závěru snadno dojme. Tak krásné to je. ()

Paldiny

všetky recenzie používateľa

Nech sa páči Stan & Ollie. S otvorenou náručou ťa pozývam do smotánkovej spoločnosti tuláka Chaplina a Eda Wooda. Režisér a scenárista presne trafili to srdiečko, ktoré na tomto type filmov zbožňujem. Sympatickí herci, životný príbeh s nálepkou dramedy a slza na krajíčku. Isteže sa dalo z nerestí oboch pánov (alkohol, hazard) vytrieskať viac, ale keď si vezmem, že sa snímka objavila z čista-jasna bez akejkoľvek mediálnej bubliny, potom som od nej nemohol chcieť viac. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Vážne neuveriteľné akým spôsobom dokázali S. Coogan a John C. Reilly stvárniť Laurela a Hardyho. Myslím, že aj títo velikáni grotesky by im zatlieskali. Celým filmom sa tiahne veľmi príjemná melanchólia a smútok, ktorý však nebol smerom k divákovi nátlakový. Je síce pravda, že dejová linka mohla mať občas rýchlejšie tempo, ale v zásade som veľmi spokojný. Inak Stan po Ollieho smrti už nikdy nevystupoval a nikdy sa z Ollieho odchodu nespamätal. A až do svojej smrti ďalej pokračoval v písaní gagov a vtipných scénok pre nich oboch. Tomu poviem kamarátstvo ako hrom, až za hrob. Poučné a smutné zároveň. Nadpriemer. 75/100 ()

Šimpy 

všetky recenzie používateľa

Už roky mám v plánu nakoukat všechny věci s Laurelem a Hardym..ale zatím jsme se k tomu nedostal...když jsem totiž studoval jejich osudy, tak je mi spíš smutno, když je vidím a uvědomím si, jak dopadli. Každopádně nevěřil bych tomu, že Steve Coogan dokáže uhrát Stana a on to dal a i podobu trefil. John C. Reilly byla sázka na jistotu. ()

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Staršia pani: „Chceme len vedieť, kto hrá Laurela a Hardyho, prosím.“ Manažér Glasgow Empire: „Hrajú sami seba.“ Staršia pani: „Kto?“ Manažér Glasgow Empire: „Laurel a Hardy. Sú tu osobne, píše sa na plagáte, sú tu osobne.“ Komikov Laurela & Hardyho moja generácia ešte dobre pozná. Pamätám, keď napr. v čase Vianoc dávali aj filmy s Chaplinom, Busterom Keatonom, neskôr Mr. Beana či Bennyho Hilla. Je možné, že mladej generácii nie sú tak známi. Životopisný film o nich v žiadnom prípade nie je komediálnym žánrom, je to film s trpko – horkou príchuťou dvoch starnúcich klaunov. Ich život neskončil prepychom dobre zarábajúcich tvárí Hollywoodu. Steve Coogan a John C. Reilly boli vynikajúcim výberom. Neviem si predstaviť lepšie obsadenie úloh. Na konci som mala slzy v očiach. Ollie: „Viete, keď sa pozeráte naše filmy, nikto iný v príbehoch nás nepozná a my tiež nikoho nepoznáme. Boli sme to len my dvaja. Mali sme len jeden druhého.“ ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (9)

  • Když  manželky dorazí do Savoye, jejich auto zastaví před hotelem a čelí špatnému směru. Ve filmu auto přijíždí s obrubníkem vlevo. Ve skutečném životě je Savoy Court jedinou pojmenovanou ulicí ve Spojeném království, kde se jezdí vpravo místo vlevo. (sator)
  • Při závěrečných titulcích beží v malém okně na pravé straně taneční scéna z filmu Na divokém západě (1937), kde pánové Stan Laurel (Stanley) a Oliver Hardy (Ollie) předvedou svůj talent. Je také ukázáno několik archivních fotografií z britského turné. Taneční scéna se objevila i ve filmu, odehráli ji hlavní herecké hvězdy Steve Coogan (Stan Laurel) a John C. Reilly (Oliver Hardy). (Rominator)
  • Film se inspiroval knihou „Laurel & Hardy - The British Tours“ (česky „Laurel a Hardy: Britské turné“), kterou napsal A. J. Marriot. (Rominator)

Reklama

Reklama