Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mocný vládce Nekron putuje na svém ledovci světem a ničí vše, co mu přijde do cesty. Svému osudu neunikne ani malá vesnička, ale jeden z jejích obyvatel přežije. Mladík Larn přísahá pánovi ledu pomstu a vydá se po jeho stopách. Ty vedou do ohnivé pevnosti dobrotivého krále Jarola. Jeho půvabná dcera, princezna Teegra je zajata a obtěžována Nekronovými poskoky, kteří mají blíž k opicím, než k klidem. Larn už se ale blíží a hodlá učinit přítrž všem nepravostem. V jeho srdci plane oheň, před kterým taje i ten největší led. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (87)

Shit 

všetky recenzie používateľa

Docela překvapivě dobrý fantasy mírně připomínající conana, nicméně ze začátku sem z toho nebyl nějak odvázanej a abych pravdu řek, tak sem to měl chuť vypnout, ale nakonec se z toho vyklubalo hodně dobrý animovaný fantasy s na tehdejší dobu fakt výbornou animací pohybů, škoda jen toho hodně uškrcenýho příběhu, kterej vůbec nemá možnost k nějakýmu většímu rozvinutí a taky škoda, že hlavní postava nebyla ten řezník se sekerou a v masce ()

mm13 

všetky recenzie používateľa

Len kvôli veku a ojedinelosti je to za tri, inak slabulinké. Zo začiatku som pátral po nejakej metafóre, v polovici to vzdal a poslednú tretinu sa už len modlil, aby tých nezmyslov (nebudem obťažovať vŕtaním sa v pre mnohých nepodstatných detailoch) bolo čo najmenej. Presne kvôli takémuto ľahkomyselnému zaobchádzaniu je (bola) fantasy podceňovaným žánrom. Vyhovujú mi dôslednejší scenáristi... ktorí by sa toho mohli chytiť, podoťahovať i porozvíjať niektoré motívy, prepracovať postavy a takýto hraný remake by bola potom bašta na pohľadanie! ()

Reklama

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Kultová klasika legendárneho Ralpha Bakshiho (ku ktorému som sa nehanebne prepracoval až v druhom kvartáli roku pána 2014, hanba mi) z dôb, keď sa po pláňach Cimmerie preháňal (a mečom obratne oháňal) Barbar Conan, keď už desaťtisíce nadšencov putovali Stredozemou v spoločnosti hobitov, elfa, trpaslíka a kúzelníka, a keď dvaja muži stojaci za nimi, J.R.R. Tolkien a Robert E. Howard stvorili čosi ako kánon klasickej dobrodružnej fantasy. Fire and Ice je potomkom ich nesmrteľného odkazu, dodržiavajúcim uzákonené rozprávačské postupy a archetypálne charaktery v príbehu plnom hrdinskej epiky, pripomínajúcej viac Howardov, než Tolkienov rukopis. A predsa sa možno Fire and Ice svojou rozmanitosťou, zložito skonštruovaným svetom (Bakshi na začiatku na diváka vybafne hŕbu informácií, ktoré je nutné vstrebať, ale dá sa to prežiť) a dynamickým postupom inak jednoduchým dejom, obsahujúcim množstvo zbesilej a naturalistickej akcie, súbojov na ostrie meča a podivných tvorov, pripomína viac útly kultový Almuric, než príbehy slávneho barbarského bojovníka. Ja som sa rozhodne bavil, a spojenie postáv, podielu akcie a dialógou, putovania po krajine, strihu a hudobného podkresu mi mimovoľne pripomenulo kostru a štylistiku rozprávania v starej trilógii Star Wars (epizódy IV-VI). Žeby sa aj Lucas inšpiroval v klasických kanonických dielach literárnej fantasy? Tak či tak, toto dielo by nemalo zostať nepovšimnuté a je to veľká škoda, že je tu tak nedocenené. Len tá princezná mohla byť možno trochu viac oblečená... alebo nie? 80% ()

SkyCaptain 

všetky recenzie používateľa

Viděl jsem to jednou jako malý a byl jsem z toho u vytržení. Dnes jsem se na to podíval a stále jsem se dobře bavil. Je pravda že příběh je strohý a o charakterech nevíme skoro nic, ale dobrodružství má spád a nenudí. Film má navíc přiměřenou délku a krásnou hlavní hrdinku (opravdu méně už toho na sobě mít nemohla :-) ()

Lima 

všetky recenzie používateľa

Snažil jsem se tomuto heroickému animáku podlehnout, ale málo platný, ty nadšenecké pocity, které jsem prožíval při pročítání marvelovských komiksů (Conan, Rahan) dovezených z bývalé Jugoslávie za minulého režimu, se nedostavily. Asi za to může chaotický příběh a nulová identifikace s hrdiny, nicméně postava neustále spoře oděné princezny a jistá živočišnost akce dokazují, že Bakshi, coby velmi osobitý tvůrce, měl něco do sebe :o) ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (1)

  • Na kresbě postav a světa se podílel slavný Frank Frazetta. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Oheň a led podle Rodrigueze

Oheň a led podle Rodrigueze

20.12.2014

Conanovsky laděných fantasy není nikdy dost. Letošní Hercules s Dwaynem Johnsonem nakonec slavil slušný úspěch, takže není vývoj dalších žánrovek v zásadním ohrožení. Komu to hraje do karet? Robertu… (viac)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (viac)

Robert Rodriguez plánuje hrdinskou fantasy

Robert Rodriguez plánuje hrdinskou fantasy

31.07.2011

Kdysi dávno byl kandidátem na režii nového Conana. Nic z toho nebylo. Pak chtěl natočit novou verzi Rudé Sonji. Z toho taky sešlo. Robert Rodriguez ale pořád touží po pořádné heroic fantasy se… (viac)

Reklama

Reklama